Monday, June 30, 2014

Tekaan makcik salah belaka

Salam 

Ahlan wasahlan Ya Ramadhan..Alhamdulillah berjumpa lagi dengan bulan Ramadhan.. Selamat berpuasa semua!

Ramadhan kali ni confirm tak penuh sebab due date bulan ni. Ingatkan adik baby macam kakak die nak lahir awal. Tapi die nak ikut kakak die lahir bulan Ramadhan. Tekaanku salah belaka. Tettt. Semalam (Sabtu) pegi check up 38weeks. Dr Suraya pun keluarkan ayat yang sama seminggu lagi kalau tak bersalin kita jumpa lagi ye. Hihi. Alhamdulillah, adik baby ok, air ketuban masih cukup. Sekarang hanya tunggu show jela. Tak tahu la adik baby kembar air macam kakak die atau kembar darah pulak. Yang penting selamat. 

Berat anggaran adik baby 3.2kg! Glup3..Shahadah dulu 2.75kg sebab lahir 36w 5d kan. Sekarang ni 38w. Tapi nama pun anggaran Dr Suraya cakap +- 300g. Oh..nevesnya..Eh..IKEA ade sale lah! tiba iklan kaaaaan. Hahaha..suke ikea tapi tunggu pindah semenanjung lah belek2.. 
: p





Oh, shahadah tak ikut masa check up kali ni, die ikut wan mi die. Siap bye2 lagi mama & mak adik masa wan mi dropkan depan pintu KSH. Ni jugak 1st time check up adik baby papa tak ikut sebab papa dekat Bintulu. Dah setel, tunggu nak bayar bil.  Seat memang penuh. Ade hamba Allah ni bagi seat, mak die kot duduk belakang tu. Makcik tu peramah sangat dan senyuman tak pernah lekang dari muka die. 

Makcik: Anak pertama ke?  
Kina : Bukan, anak kedua. (Sengih..terasa muda..hahaha..padahal sebab shahadah tak ikut kan)
Makcik: Berapa bulan dah? 7 bulan?
Kina : 9 bulan dah makcik, 38minggu. Tunggu hari je ni. (Sengih2..kecik2 pun dah 3 kilo ni makcik..hehe)
Makcik: La..yeke? perut kecik je. Macam anak lelaki je.
Kina : Perempuan InsyaAllah. Dr scan ckp girl. (Sengih lagi..)


Ting tong..dah no giliranku..
Siap, terus tunggu wan mi. Masa tengah berdiri tunggu tu makcik tu lalu nak balik kot siap pegang perut lagi. Die cakap semoga selamat semuanya ye sambil tersenyum. Walaupun agak janggal orang tak kenal pegang perut tapi takpela. Ku aminkan je doa makcik. Thank you makcik! Walaupun tekaan makcik salah belaka. Hihi.

P/S: Berapa hari agaknya dapat puasa bulan ni...:)


10 comments:

Sheila Salim on June 29, 2014 at 8:07 AM said...

assalamualaikum kak kina. wahh tak lama lagi tu.. yeayyy raya pakai kain batik la ni? hihiii sheila tgu habis pantang ni.. tak sabar nak puasa, darah tak kering lagi. adehhh... semoga segalanya dipermudahkan ye kak kina ~~~

salam ramadhan (",)

Aty_Fared on June 29, 2014 at 10:08 PM said...

salam ramadhan kina.. neway.. semoga dipermudahkan yer... berkat bulan ramadhan.. biasanya memang baca pengalaman kawan2..mesti cakap anak kedua akan lebih besar.. anak seterus nya pon macam tu.. dulu qaleef tu..dokter estimate lagi lah besar.. 3.8kg.. rasa nak melalak sebab tak dapat bayangkan die nak kuar tu kan..hahaha.. akhirnya czer..n berat sebenar 3.3 jer.. tu pon tak ly normal... agaga...

misz sheyla on June 30, 2014 at 8:24 AM said...

due date bile..kite pun dah 38 weeks..semoga selamat semuanya...amiiin

Rilla on June 30, 2014 at 9:03 AM said...

Comel je tajuk entry. Semoga dipermudahkan ye Kina

Anak Lebah Comot on June 30, 2014 at 1:19 PM said...

bestnyer kina tak lama lagi dapat cium bau baby....jasmin pon suke pegang perut perempuan ngandung...tangan nie automatik akan usap perut..hehehe

.ieLah. on July 1, 2014 at 8:58 AM said...

kina, sekali adik keluar nnti sepraissssssssss! boy! Hehehehe


tekaan acik pon salah ni baby. bil nk kuar ni.hihi

nurul iman on July 1, 2014 at 11:18 AM said...

eh! belum bersalin lagi :)

Dulu Gadis, Kini Mama on July 2, 2014 at 8:18 AM said...

lama tak ikot blog kina! nak deliver dah eh.

lala doakan semua dipermudahkan oleh Allah SWT. amin.

veesakura on July 4, 2014 at 1:35 PM said...

moga dipermudahkan Allah, ya kina!

Azeramya on July 8, 2014 at 4:12 PM said...

assalamualaikum & slm sejahtera..
saya ada menjual pkaian menyusu, peralatan & kelengkapan menyusu.. sudi2 lh jenguk ye.. mna tau klau berminat..
instagram : azeramya
facebook fanpage : Azeramya
blog : azeramya.blogspot.com
Whatapps : 019-4946337
email : azeramya@gmail.com
terima kasih...

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork