Monday, June 23, 2014

Review : tudung Adelin happy circle

Salam

*Belum beranak lagi buat masa ni. Hehe.

Dah lama sebenarnya nak review tapi baru teringat. Hihi. Kina suka tudung yang labuh depan tapi tepi dia biasa-biasa cukup syarat. Kalau kat sekolah semsas dulu tudung memang spot check kena lebih dari bahu. Kalau orang yang tak cukup tu beratur mesti buat pendekkan leher pastu dok tarik-tarik bagi labuh. Hahaha. Kenangan zaman sekolah. 

Ni kina jumpa tudung macam bawal tapi tak jarang dan size die labuh ke depan. Pastu die bentuk curve dekat depan bila pakai. Material die chiffon jojet tapi pakai memang tak jarang sejarang macam bawal sebab bila pakai die jadi macam berlayer-layer gitu. Yang kina pakai ni bidang 55'. Dulu-dulu tudung bawal pakai bidang 50', sekarang rasa singkat plak bidang 50'. Now baru berjinak-jinak pakai bidang 55'. Bidang 60' insyaAllah nanti.....hi hi hi..

Kan dah bagitau die curve dan labuh kat depan. Masa ni 17 weeks tak silap. bidang 55'.
Orang kata pakai tudung gini nampak lagi muda compare to tudung awning kan..hahaha..
Kesimpulannya memang jatuh hati, tapi sebab daku ni memang tak pandai sangat nak maintain die punya kekemasan atas tu kena cari lilin la lepas ni. Tambah plak bila shahadah tarik kan. Hahaha. Zaman sekolah dulu gigih lilin tudung kan. Tapi tak senonoh gak rupa tudungku! Kalau korang berminat boleh beli dekat sini. Kina memang berminat nak tambah lagi koleksi tudung ni. Boleh jadikan shawl jugak tapi kina tak reti. Hahaha. Harga die pun ok RM35 masa kina beli dulu, sekarang RM33 kalau tak silap. I'm a happy customer.

Adelin Hijab : https://www.facebook.com/adelinhijab?fref=tsWatsapp: 0169225292

5 comments:

.ieLah. on June 23, 2014 at 6:29 AM said...

Aritu da perasan da tudung kina lawa. Tp kat muka keronyok2. Hahahaha bila laaa ila nak ber tudung labuh ni. Haish

Basyirah Abd Rahman on June 23, 2014 at 10:46 AM said...

Comel comel. Mcm budak sekolah pun ade. hihi.. Sekali sekala ambik feeling pakai tudung bawal camni rs mcm keremajaan sangat ;)

Allene on June 23, 2014 at 11:35 AM said...

cantik la tudung ni...

eh model dia pun cantik... >_<

Amal Salleh on June 23, 2014 at 3:02 PM said...

cantikkk !

Aty_Fared on June 24, 2014 at 1:31 PM said...

sukaaaaa..thanks kina share pasal ni..since aty memang ngah kumpul tudung2 bidang besar macam ni..yang suka sebab tak jarang..kalau tudung bawal tu..memang jarang..nak pakai pon macam tak konpiden jer.. lagi satu teringat gak bila kina crite tudung kene bawah siku tu..hahaha..samaaaaaaa....

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork