Sunday, August 26, 2018

Beza PASTI elite & PASTI imtiyaz

Salam,

Sebab nak pindah, jadi kena survey sekolah & tadika utk kakak shahadah & shafiyah. Sebelum ni shahadah dan shafiyah sekolah dekat tadika tahfiz fitrah. Alhamdulillah, bagus sekolah tu. Shahadah pun dah 2 tahun berturut naik pentas. Tahun ni macam takdan dah convo sebab pindah maybe bulan 9 atau 10. Konvo bulan 11. Dan minggu ni last kakaks pergi sekolah. 1 sebab bulan September banyak cuti dan tak gi sekolah jadi macam membazir je rasanya.

Ok, back to PASTI. Sepupu budak2 ni semua masuk PASTI. Shahadah & Shafiyah je tak, 1 sebab yang tahfiz ni lagi dekat dengan rumah pastu PASTI yang dekat sini dia dalam surau. Kalau dalam rumah ok kot. Rasa macam terlalu open. Tu tak hantar situ. 

Dekat rumah sewa yang ktorang plan nak duduk tu ada Qdees, dekat tapi maybe mahal. Bukan maybe lah, pastilah mahal. hahaha. Silibus bagus tp tengok takde pun student yang pakai tudung. Uniform pulak ada seluar pendek. Pudin confirm2 reject. Padahal budak je kan. Its ok, ada PASTI..Tengok fb dia pun aktif macam tadika tahfiz fitrah gak. FB aktif penting tau untuk mak tengok2 gambar. Hahaha. 

Lepas tu tengok yuran ok la lagi. Bulan2 murah je. Pastu tengok eh ada 2 jenis. Elite & Imtiyaz. Elite nama pun elite mahal sket dari Imtiyaz. Yang membezakan Pasti Elite & Imtiyaz ialah acond. Elite fully acond. Nyaman lah budak2 belajar. Imtiyaz biasa je, takde acond. Silibus sama je. Elite lagi dekat dengan rumah tapi Imtiyaz pulak 1 jalan dan dekat dengan sekolah rendah yang kakak akan pegi. 

So in the end kitorang pilih Pasti Imtiyaz. Budak2 ni pun siang memang tak beracond, malam je la acond. Lepas ni shafiyah kena beli baju Pasti lah. Banyak baju tadika tahfiz fitrah ni. Plan nak bagi dekat orang. Ntah ade yang nak ke tak. hihi. 

4 comments:

Nissa Edukids on August 29, 2018 at 4:41 PM said...

Info baru

Basyirah Abd Rahman on September 9, 2018 at 5:58 PM said...

Pasri imtiyaz dkt mana shake.. Setiawangsa ke

Nana Dada on September 18, 2018 at 7:10 PM said...
This comment has been removed by the author.
Nana Dada on September 18, 2018 at 7:26 PM said...

Wowww bestnya kl.. rindu kl sebenarnya.. Kite lari dari kl setelah 12 tahun bekerja /bisnes sebagai perantau d kl.. last year balik kuantan.. konon2 stress dah kat kl.. balik utk cari ketenangan dan Alhamdulillah tenang disini.. tp skrg rindu kl, sana sng mkn, shopping,, cari brg apa pkn sng.. hehe.. good luck Kina๐Ÿ˜ Sgt perlu bersabar dgn jem d kl๐Ÿ‘๐Ÿป..

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork