Friday, June 13, 2014

Pssst..adik baby..dah 36 weeks ni..

Salam 
Alhamdulillah..hari ni dah genap 36 weeks..Pejam celik pejam celik dah 9 bulan..Kak long shahadah dulu keluar masa 36weeks 5 hari yang memang unsangkarable..Hari ni pudin balik dari bintulu sebab kebetulan ada kursus dekat Paka (mula2 dekat kuantan, tapi takpe paka tak jauh pun)..

Bisik-bisik..."Adik baby, sabtu ni boleh la kalau nak keluar sampai la 20hb sebab papa ada sini"..

Memang cuak kalau adik baby nak keluar masa papa takde sebab macam segan la kalau orang lain teman nak beranak. Kurela sorang-sorang dalam labor room dengan nurses & doc. Huhu.

Kemarin la tiba-tiba rasa macam ada contraction, dah cuak dah..tak pasti sebenarnya contraction ke atau apa..anak dah 2 masih tak cam lagi..hahaha..tapi esoknya relax pegi jalan-jalan dekat Megamall cari kain buat baju raya shahadah & moyang, pastu beli coolblog..Huwaa, nanti lama tak boleh minum ais..Kihkih..

Tak habis takat tu, balik rumah solat, tengok Temptation of Wife keluar balik pegi kedai gunting rambut Kak Salina dekat Indera Mahkota 2..Kakak tu tak percaya pulak dah 9 bulan sebab perut kecik..tapi dia cakap genetik kan..bagus kakak ni memahami..Ku cuci, potong & blow..ada la gaya rambut chantal sket..(ok, tipu sangat ni..hahaha)..Kina memang ketagih tengok cite Temptation of wife tu sebab suka semua pelakon dalam cite tu..Cantik-cantik handsome-handsome sape tak suka tengok kan..Jalan cerita pun best walaupun awal tu macam lamaaaaa je nak sampai ke detik pembalasan..hihi..Next week last kot. 

Pregnant kali ni memang kuat betul berjalan. Kalau dekat Kuantan ni almost everyday lah keluar. Pegi pej pos ke, pegi balik rumah nek dekat Sg. Lembing (1 jam perjalanan pegi balik), pegi makan ke, pegi meronggeng dengan ila ke, dengan harapan mudah & cepat bersalin. Hope so..Hari tu sampai wan mi dah bising sebab ajak gi Popular nak beli buku color untuk shahadah.

"dah-dah la kak, kang beranak kat kedai kang"..Hahaha..

Beg hospital untuk adik baby dah setel, beg mama je belum setel tapi semua barang dah ada. Wan mi pegi Langkawi hari ni, dah kirim towel & kain batik. Semoga adik baby sihat-sihat sahaja dalam tu dan get ready melihat dunia. Rindu bau wangian syurga, tapi dah lupa macam mana nak pegang baby kecik. Hihi..





15 comments:

Erna Nordiana Zamri on June 12, 2014 at 10:53 PM said...

kina....erna 36w 2d antara kita ni, sapelah melahirkan baby dulu nanti kan :) semoga d permudahkan untuk kita dan adik baby juga ye kina :)

athi FATHIYAH on June 13, 2014 at 3:02 AM said...

semoga semua dilancarkn NYA

Sheila Salim on June 13, 2014 at 4:54 AM said...

assalamualaikum kak kina. heee bestnya! tak lama lagi princess kedua akan lahir. semoga dipermudahkan ya kak kina. sheila selamat bersalin masa 39weeks 3days. heeeeeee pengalaman paling bermakna dalam hidup sheilaaaaa :))))))

.ieLah. on June 13, 2014 at 5:04 AM said...

Adik babyyyyy... boleh dah niii. Hihihi... good luck kina. Nebes plak ila. 😅😅

Shakina Farhan on June 13, 2014 at 8:56 AM said...

erna: hehe..mana tau hari sama? kihkih..all the best to u too!

athi: tq dear..

sheila: bersalin itu menghapuskan dosa..best kan..kl boleh nak beranak every year tp xlarat..hehe..

ila: tq2! doakaaaaaaan..nt jgn lupa dtg melawat..kihkih..

Mama Safiy Arfan on June 13, 2014 at 9:06 AM said...

wah bestnye menanti kelahiran... semoga selamat dan sihat semuanya ye.

Basyirah Abd Rahman on June 13, 2014 at 9:33 AM said...

MasyaAllah dh 36 weeks dah. Rajin peg keluar jalan2.. Smg dipermudahkan Shake.. Dan mudahan Pudin ade semasa Shake nk bersalin nnt.. Shahadah x tny ke pasal perut? hihiihi

Liyana on June 13, 2014 at 10:16 AM said...

good luck kina... hee seram pulak ku fikir nak bersalin ni heeee

nurul iman on June 13, 2014 at 10:58 AM said...

Good luck! bestnye! :))

humble.yat on June 13, 2014 at 11:35 AM said...

insha Allah..kian kuat..semoga sentiasa dipermudahkan..
aina dulu lahir, abi dia sempat sampi walau dari negeri sembilan
:-) masa tu pjj lagi..

humble.yat on June 13, 2014 at 11:35 AM said...

*kina kuat

cheekychubbycutegirl on June 13, 2014 at 12:57 PM said...

all the best akak :)
doakan saya jugak dapat baby cpt2 :)

~ NANA ~ on June 15, 2014 at 10:35 AM said...

kina...hari ni pegi paka kan? jgn terberanak kat paka dah la...kekekeke

Anak Lebah Comot on June 17, 2014 at 1:24 PM said...

kina....all the best....tak sabar lak nak menunggu adik baby nie...

Nur Farah Liza Ramli on September 29, 2014 at 2:31 PM said...

Bismillah.

Tahniah sis. free-free time berpantang boleh la baca:
http://carehappytips.blogspot.com/2014_06_01_archive.html

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork