Friday, April 18, 2014

Review Mini Portable Treadmill

Salam

Ni satu benda yang kina beli sebelum preggy yang kali ke2 ni. Dah preggy ni idokla berlari..jalan2 je la atas tu..Nak fit la katakan pastu nak jimat tamau beli yang electric. Harga dah mahal, pastu tambah bil electric. A big no for the time being. Beli portable treadmill ni tahun lepas dengan harga RM199 dekat groupon. Maybe sekarang ada yang lagi murah. Nampak sekarang RM178!
Masa baru sampai..ni shahadah 1 tahun kalau tak silap..hehe..

My verdicts about this treadmill:

  • Ringan - 10 kg. Senang nak angkut ke mana-mana dalam rumah sebab die ade wheel.
  • Tak perlu pakai electric tapi pakai 2 bateri AA untuk tahu bacaan tu. (tiba2 blank apa orang panggil bacaan tu).
  • Boleh tahu berapa KM, berapa kalori burn, berapa kelajuan & berapa masa korang berlenggang atas tu.
  • Kecik - lebar tempat pijak tu lebih sikit dari 1 kaki. Jadi kina tak rekomenkan untuk orang yang bersize agak besar. Sebab nanti mau lari ala-ala catwalk. Berat yang kina rasa sesuai 50-70kg bagi perempuan.
  • Rendah - untuk ketinggian macam kina ni nak berlari sambil pegang handle tu rasa just nice dah. Macam pudin dah bongkok sikit kalau nak pegang. So tinggi yang sesuai kina rasa up to 165cm. Kalau atas dari tu bongkok sikit la kalau nak pegang.
  • Boleh fold untuk simpan - tapi dekat rumah biar je kat situ. barang rumah tak banyak sangat ok la.
Camni rupa monitor, wheels die..
Portable treadmill ni dengan shahadah tak dapat dipisahkan. Tu lari laju kot selalu practice dari kecik. Jenuh mengejar. hahaha. Sepanjang die berjogging atas tu alhamdulillah tak pernah jatuh. Benda tu pun kukuh walaupun kadang2 shahadah buat aksi bergayut. Kalau mama buat? confirm la tergolek kot. hahaha. 
Tiap hari saya exercise ni..dah 8 bulan usia die kat sini..
Paling kina suka sebab boleh tahu berapa kalori burn. Tapi rasa seksanya nak burnkan 100 kalori weh. 100 kalori = 1.2 km = 20min..Pudin pun suka kina beli benda alah ni. Sebab tu die maintain.. Cewah. Bukan tak bahagia. Hahaha. So harap dapat la bagi review yang jelas..

P/S: sekali lagi..saya tak jual..hihi..






20 comments:

Allene on April 18, 2014 at 2:46 PM said...

kina.. ada yek murah cmni... nak beli... uhuhhu aku da gemuk sangat da ni...

Chekgu Azrine on April 18, 2014 at 3:15 PM said...

Rajin jugak sis exercise ek..
Bagus btul

Jueliza Jamani on April 18, 2014 at 3:29 PM said...

ritu nak beli tapi takut tak kukuh.. kang beli duk jalan atas ni kang patah nayo jer.. hahahaha

Mimy Hamid on April 18, 2014 at 3:58 PM said...

eh mcm nak aje..dah gatal tangn google groupon

Sheila Salim on April 18, 2014 at 5:49 PM said...

Assalamualaikum kak kina, murahnya. heee suami sheila suka main ni dekat gim. haa lama tak pergi gim sesama. hehehee ~~~

Sheila Salim on April 18, 2014 at 5:49 PM said...

Assalamualaikum kak kina, murahnya. heee suami sheila suka main ni dekat gim. haa lama tak pergi gim sesama. hehehee ~~~

Iz Salim on April 18, 2014 at 8:53 PM said...

sy memang nak beli dah lama k.kina.. tengok kat groupon makin lama makin murah.. terkujat2 rasa nak beli.. tapi tak nampak review portable treadmill.. so, tak berani nak beli.. hahha.. ni dah tau.. okeyyyy.. tak sabo nak beli.. yg paling best.. takyah share ngn incik husband sbb die dah over 80kg.. hahahaha

Lin Azlina on April 21, 2014 at 10:04 AM said...

sy pun beli jugak gara2 nk kurus... tapi tak selalu naik sbb tinggal kat rumah jer

misz sheyla on April 21, 2014 at 11:14 AM said...

murahnye...nak beli gak..usha kat groupun x jumpe lak

nurul iman on April 21, 2014 at 11:33 AM said...

hahaha kenapa ada p/s: saya tak jual tu. :))

ct cucubi on April 23, 2014 at 8:07 PM said...

skrg dah tahu rahsie kina maintain!!!

Nadt on April 29, 2014 at 10:57 AM said...

eh..xtau pun ada portable treadmill murah gini. teruja da ni nak beli gak. hehe..

HaSa on July 9, 2014 at 9:21 AM said...

Thanks for sharing kak! tgh consider nak beli benda ni. Untuk delivery deal dgn diorang macam mana ye. dia tak guna electric, maksudnya tapak kaler biru tu gerak as kita lari atas tu ye?
Thanks!

mum on August 8, 2014 at 10:36 PM said...

Good info...quality treadmill ni ok tak?Akak pun teruja nak beli cos harganya murah..

Hanizah Abdul Hamid on September 4, 2014 at 5:38 PM said...

Salam, alhamdulillah, Terima kasih Kina, review yang bagus, membantu saya buat keputusan untuk beli.

yati gwaine on September 29, 2014 at 3:39 PM said...

Salam. Mcmana nk gna. Bla lari mcm laju lar. Huhuhu

Imaan on October 17, 2014 at 1:34 AM said...

salam kak,

kalau boleh nak tanye sikit:
1) treadmill ni ade incline x?
2)ade maximum limit tak utk distance yg treadmill ni boleh tunjuk kat monitor tu
3) masa kak beli haritu dia ade bagi belt utk ikat kat pinggang sambil exercise x?

saya pelajar universiti yg berminat nak beli...kalo pegi gym jauh sgt n bayar mahal monthly plak tu :(

ps: shahadah is so cute mashaAllah. moga slmt melahirkan adiknye nati inshaAllah. wassalam :)

Imaan :)

Marlina 'lynn' on November 13, 2014 at 11:50 AM said...

salam nk tnye yg ni ok x, td tertengok kat groupon rm178 . rasa nak beli :)

Julia Johari on November 19, 2014 at 5:07 PM said...

Kina...julia dok cari bend ani lah...sekali keluar dlm google blog kina...suka teruss....ish nak pi beli la...nak kurusssssss hahahhaha

Mama Olin on March 24, 2015 at 7:58 PM said...

Kina, first time sy dgr review bagus psl mini treadmill ni. Masa lari tu, kaki tak sakit ke Kina? Sbb ada yg kate beli treadmill kena cari yg ada cushion lah. Barulah kaki x sakit. Btol ke?

www.mamaolin.blogspot.com

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork