Monday, June 25, 2012

Welcome 3rd trimester

Salam


Goodbye 2nd trimester..Welcome 3rd trimester..Stand by mode bos pudin cakap.

Alhamdulillah, masih berjaya memboloskan diri naik flight hari jumaat lepas tanpa surat doktor..Yela, esok pagi nak naik flight, petang tu baru tahu. Tak sempat nak jumpa doktor..{Dont do this ya mommies} Sepatutnya 29 minggu kena ada surat pengesahan doktor. Selamat! Maybe perut tak nampak sangat OR Maybe sebab MAS kot. Kalau Air Asia sangat particular, walaupun baru 20weeks nak je die tahan. 

First time pakai shayla complete dengan abaya masa dinner aritu. Sebab abaya hitam jadi perut tak nampak sangat kot. Impak kurus. Hahaha. I like.

Pakai abaya ni dari post ni. Suka sangat abaya ni.
Weekend ni nak pegi antenatal class lepas tu balik semenanjung. Cant wait!
Sekarang jalan dah macam penguin. Alhamdulillah, puasa ganti dah habis sebelum masuk 3rd trimester ni. Ramadhan pun tak sampai sebulan. Bersediakah baby nak puasa dengan mama? 

Semalam bincang dengan suami pasal duit raya nak bagi dekat parent, anak sedara & adik sepupu. Fuh..boleh tahan banyak..Kena asingkan dengan duit baby. Bila nak ada anak ni belanjawan memang kena take serious. Insaf sikit. Setiap yang dibeli kena tulis masuk buku kalau tak membeli je kejenya.

13 comments:

Fainie on June 25, 2012 at 4:11 PM said...

gorjes la kina..mcm awek arab dh..(",)

Riny on June 25, 2012 at 4:12 PM said...

baju hitam kan nmpk kurus kina...hehehe...duit raye mmg byk nak dilaburkan...kene stand by awal2...hi3...:)

Shakina Farhan on June 25, 2012 at 4:18 PM said...

fainie: haha..mmg berasa awek arab bila pakai shayla tu..

riny: hehe..itu yg suke hitam.. mmg byk lg2 sekarang dah double family..

amirah on June 25, 2012 at 4:27 PM said...

makan banyak2 sikit kina! pipi awak nampak kurus.hehehe. anyway, enjoy the remaining 3 months of pregnancy! take care both mummy and baby.. :)

Shakina Farhan on June 25, 2012 at 4:34 PM said...

amirah: baek amirah..^_^..maybe sebab makan je melabur kot..balik semenanjung ni mmg nak mencekik + mkn semua benda..tq dear..

Cik Tqah on June 25, 2012 at 5:10 PM said...

mana aci.. perut xnampak..org xpeknen ni pon perut nmpk.hihi.. semoga semuanya berjalan lancar nanti kina :)

Miss Sunshine on June 25, 2012 at 5:44 PM said...

kita dah masuk 7 bulan ni... perut dah mula nmpak.. tu pun cikgu2 kat sekolah kate tak nampak... tapi jalan pun dah lain mcm.... hehe.

Liyana on June 25, 2012 at 6:50 PM said...

comelnye mama kina ni... kejap je dh masuk 3rd trimester ek...

nmpk kurus je pp tu.. hihi

mia-ina on June 26, 2012 at 8:39 AM said...

jeles dgn kina..kina nmpk kurus wp ngandung...x mcm mia..tembam gemuk..hehe.

ble nk ada anak menjelang raya t,semua budget mesti dicatu & diperlihatkan keutamaannya..sy setuju dgn nsht kina

Cikpuan rara on June 26, 2012 at 10:21 AM said...

huaaaa hubby rara pon smalam dh menyimpan utk raya gak.dh lah gaji lepas raya nt.fuhhhh mmg kena menyimpan/

Bazilah (^0^) on June 26, 2012 at 10:23 AM said...

bazi n hubby pon dah discuss pasal duit raya tk dua2 family..nk balik kg hubby raya nih naik flight nmpk gaya kena amik surat doktor la ni huhuhu.

cha on July 6, 2012 at 3:41 PM said...

kina nampak kurusla comel je :)

dh kawen ni mmg kene insaf sikit bab duit lg2 nak ada baby kan hukhuk

BAIZURA NATASHA on July 9, 2012 at 8:03 PM said...

Kina.x aci still nampak kurus.. Nice abaya.mn beli? Hehe

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork