Friday, June 22, 2012

Sebelum & Selepas

Salam


Just a simple entry since tgh outstation..haha..suami yg outstation, isteri instation dalam hotel..Semalam dapat khabar berita dari adik kucing kitorang yang namanya Kecik dah pulang ke pangkal rumah..Setelah hampir 5 bulan menghilang..(orang curi la..dah ada rantai leher pun nak curi ke?)..Memang selalu kalau kucing kitorang hilang takkan dijumpai dah. Bengal seko dah hilang 2 bulan lepas. Kitorang suspect either kena curi, org jual @ innalillah..Sobsobsob. 

Sebelum Missing In Action
Bulus memang lebat gila macam karpet belakang tu dah.
Setelah dijumpai 5 bulan kemudian..............................................................
Setelah dijumpa! Berbeza kan bulu die?

Kecik dijumpai di kawasan perumahan sama tapi bulu dah tak sama macam dulu. Tapi kata adik kina, badan dia bersih macam orang selalu mandikan. Kecik ni dulu ayah kina jumpa dekat surau pejabat dia. Masa sebelum diadopt bulunya macam bulu kampung, tiba-tiba jadi berbulus gile. Sekarang lepas hilang bulu die tak lebat sangat plak. Tak kisah la, tak sabar nak balik nak main dengan kecik. 

P/S: Adik aku cakap, rumah macam dapat cucu je bila kecik dah dijumpai. Kecik dilayan macam Musang King..Whatthemelon. Hahaha. Maklum la, rumah takde anak kecik memang gitu. Baby, bersedia la nanti bila kamu keluar, mesti baby rimas. haha.


7 comments:

Hazz Nieza on June 22, 2012 at 4:01 PM said...

picture sebelum sgtlah gebu! ;-)

Gadis on June 22, 2012 at 5:07 PM said...

walaupun bulus nyer dah mcm dulu tapi tetap comellll...

geram tengok...=)

Syima Syaz on June 22, 2012 at 7:05 PM said...

dulu pun ada hilang sekor anak kucing, ayah bagi nama ketot sbb dia dah beberapa bulan tapi mcm bantut tapi dia rapat sgt dgn ayah n suka main air.ayah siram pokok bunga, dia main air2 tu...

then jumpa balik tpi dia yg balik sendiri after almost a week mcm tu.badan kurus compare masa duduk dgn kitorang pastu dia sgt lapar... malam tu sampai pukul brp kitorang belai2 dia..tp keep wondering mana lah dia pegi selama ni..

pastu a week after insiden tu... dia mati kena langgar kereta jiran.mmg sedihhhh sgt... ayah lagi la kain pelikat dia, dia bungkus si ketot.sedih sgt...

Miss Sunshine on June 22, 2012 at 9:51 PM said...

nyomel nye kucing tu... =)

Cheyan on June 22, 2012 at 10:02 PM said...

Bulus dia yang dulu tu sgt la tebal..hehehe..acane la pulak dia leh kurus..ish2..

Liyana on June 23, 2012 at 12:52 AM said...

ish same la kucing kt umah ni selalu je hlg bile dh menghampiri usia 3 thn.. huhu...

org kate kucing kite bela ni die xnk mati kt umah tuan die.. mesti nk mati kt tpt lain.. gitew..

kt umah ni pun selagi blm lahir bby, selagi tu lah encik kucing dilayan mcm bby.. hoho

Shakina Farhan on June 25, 2012 at 1:06 PM said...

hazz: kan? smpi nmpk gemuk gitu..kl mandi togel je..hehe..

gadis: hee..kucing mmg makhluk comel..tp still ade org takut..hehe..

syima: sedihnye baca kisah ketot..dl pun ade kucing nama ketot tp dah mati kena langgar gak..:(

hana: hee..comel kn..

cheyan: mungkin pemakanan kot..

liyana: sama la..bg parent kina kucing2 ni mcm ank2 dorang da sbb anak betul seme dah besar..

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork