Tuesday, June 19, 2012

Portable baby cot/ Co-infant sleeper

Salam,

Kalau minggu lepas cakap pasal baby cot yang kayu putih tu. Hari ni nak cakap pasal baby cot yang portable. Yang ni kina beli online dengan orang dapat la harga murah dari pasaran. Kina memang cari yang pre-loved sebab portable baby cot ni kecik je boleh pakai dari infant sampai 6 months je kalau tak silap. Baby pakai kejap je kot. Harga pasaran antara RM120-RM200. Kina beli yang pre-loved je dengan harga RM85 including postage. Walaupun pre-loved tapi condition masih ok & size die besar sikit sebab deluxe kununnye. Ni terpengaruh lepas baca post intan la ni, tapi memang berguna.

The First Years Deluxe Safe and Secure Infant Sleeper..Biru lagi!
Sebab orang tu lambat pos, 3 kali dia tunda nak post sampai dia tanya kina nak refund ke? Kina cakap la agak kecewa sebab banyak kali tunda tapi takpe la, kina sanggup tunggu. Last-last, dia bagi extra changing mat, bantal & toy rama-rama..Maybe sebagai tanda minta maaf dia. Hehe. Hikmah menunggu. Alhamdulillah.
Dapat free bantal, toy & changing mat
Lepas Nona share pasal portable baby cot deal dekat MilkAdeal, why not share kat sini plak. Rasanya harga sangat berbaloi untuk beli deal ni. Dah la dapat first hand, harga pun half price. Comel pun comel. 

Klik sini untuk ke link Milkadeal

Kegunaan portable baby cot ni sangat sesuai untuk yang banyak travel lagi-lagi baby masih kecik. Takkan nak angkut baby cot kayu tu kan. Portable baby cot ni boleh lipat-lipat jadi beg senang nak masuk flight @ kereta. Boleh jadi storage box juga. A must grab item utk mommies yang banyak travelling. :)

20 comments:

niriysazia on June 19, 2012 at 12:28 PM said...

Bestnyer...jeles lah kina selalu dapat beli dgn harga murah2..=)

Fadhillah Din on June 19, 2012 at 12:29 PM said...

comelnye kinaaa!
terpengaruh jugak nih! huhu

Shakina Farhan on June 19, 2012 at 12:38 PM said...

niriysazia:hi dear..nak panggil ape ye? hee..kunci kepada harga murah adalah rajin survey..hee..tp yg kina beli pre-loved je tu murah..tp deal milkadeal ni murah tau..

fad: hehe..mari2 beli sama2..kl keperluan wajib beli..kl rse xperlu jgn beli..hee

niriysazia on June 19, 2012 at 12:49 PM said...

actually nama kite terbalik: aiza syirin..panggil aiza =)

Shakina Farhan on June 19, 2012 at 1:34 PM said...

hi aiza!..patut la susah nk mnyebutnye..kena terbalikkan rupanye..:)

cikpuanputeri on June 19, 2012 at 2:00 PM said...

put ada satu! hee. kawan adiahkan..hee. tapi bukan deluxe.hee. comelnya biru..hee...

Shakina Farhan on June 19, 2012 at 2:01 PM said...

put: best tu ade org bg..xkisah deluxe ke x sgt berguna..hee..

Cikpuan rara on June 19, 2012 at 2:07 PM said...

hmmmbagus jugak kan.tp rara mcm xtravell sgt kot.so xyah lah =)

intan on June 19, 2012 at 4:21 PM said...

hahaha, kina dapat color biru, your favourite color tu.

i punye hijau..wink!

Hanys Jehari on June 19, 2012 at 5:07 PM said...

Tgk kt milkadeal.. Geramnya..klau expecting mmg dh beli.. Juhu

Shakina Farhan on June 19, 2012 at 5:36 PM said...

rara: betul tu..kl jarang travel xperlu beli k..syg nt kl xpki sgt..bleh pki tilam kekabu je..

intan: hee..itu la..fav color terus grab..

hanys: insyaAllah, nt akan tiba turn hanys expecting plak..:)

Hayati A.G on June 19, 2012 at 7:14 PM said...

kina:
wah beli jugak..dulu ingat nak beli yg ni jugak..sebab senang nak bawa mana2..bila minta pendapat mak, dia tak bagi beli sebab dia kata baby cepat besar..ho2...

p/s: ari tu ada nampak gaun biru pigeon cantik2 kat parkson..tgh sale..teringat kat kina hehe

Shakina Farhan on June 19, 2012 at 8:14 PM said...

yati: hehe..xbeli lagi gaun2 sbb nk beli lepas pantang..harus cari gaun biru..hee..

itu la..portable baby cot ni smpi 6 bulan je bleh pakai..pastu baby dah xmuat..hee

ctmah on June 19, 2012 at 9:20 PM said...

sgt murah kina.ct dapat harge 120, tp kaler cream.surely cepat kotor.hehehe

Hazz Nieza on June 19, 2012 at 10:34 PM said...

comelnya!! untung Kina dapat beli murah + dpt free gifts lagi. hehe. =)

veesakura on June 20, 2012 at 12:15 PM said...

me ada portable cot ni. my SIL bagi. my baby pakai dalam 3 weeks je. now dah tak pakai sebab dia takmo baring dalam tu. panas kot sebab everytime angkat dia, mesti berpeluh2. tambah2 skang cuaca panas kan..tapi memang rasa selamat la bila baby tido dalam ni sebab dia takleh nak pusing2 sana sini.hehe

~ NANA ~ on June 20, 2012 at 4:01 PM said...

siapa yg tido ganas, silalah beli...hihi

aTy _faRed~ on June 22, 2012 at 3:52 PM said...

betul ar..i rase bende ni pon sngat2 berguna...ritu nak beli..tapi tak terbeli2..sekarang anak dah 2 bulan lebih..rase masih worth it tak kalau beli sekarang..?? hurrmmm

mia-ina on June 23, 2012 at 11:20 AM said...

mia pun jeles..brg2x kina byk yg xde dlm list mia ni....rezki baby kina kan...mia sedia asas ja la..kering kontang dh wang ,.huhu

haziqah aziz on June 26, 2012 at 10:58 AM said...

mcm mana nk beli dr milkadeal?

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork