Thursday, August 7, 2014

Review: Beli baju raya online dekat mana?

Salam..

Selamat hari raye semuaaaa..
Tinggal beberapa hari je lagi nak habis pantang..hip hip horray! So sebab masih dalam mood raya..nak share baju-baju raya yang beli online..Mak dalam pantang pun nak bergaya tau..tapi bengkung tetap ada dalam baju cantik..hahaha..bukan apa semua beli online sebab senang beli yang bffriendly..kalau dekat kedai selalunya nan ado hidden zip tu kan..sejak kawen tak pernah tempah baju raya..baju raya papa je yang beli dekat kedai..ala..lelaki senang kan..die lah last sekali sebab baju melayu banyak warna ada.

Semua ni boleh search dekat instagram.

1) Bella Ammara
Seyes suka jubah bella ammara ni..bought 2 jubah..bukan beli serentak sebab bellaammara ni die lebih banyak jual dekat butik dari online. Online kadang2 je tu pun kena standby la berebut. Huhu. Kina beli Tiara jubah beli size L & bella premium plak M. Both pun agak besar tapi takpe feeling2 princess sangat sebab die flowy gila2. Maybe next time boleh beli size S lah. Hahaha. Ni feeling2 kurus!Tak kurus pun tapi cutting jubah ni macam besar sket. Ibu & adik pun beli bella premium. Semua beli color2 lain. Harga RM180 termasuk postage. Setakat ni kalau beli baju tak pernah lagi over dari RM180. Ada je berkenan baju yang over 200 tapi bila nampak harga terus cancel sebab dah set mind cannot over RM200. Baju nikah jela yang lebih tu pun 400 lebih rasanya. 
Peace..saya mak anak 2 dah..hahaha..baju tiara jubah pakai raya pertama
Wan mi is donning bella premium..

2) Ruccimodish
Yang ni pun sama. Terbeli 2 jugak. Hahaha. Rasanya kena unfollow instagram kalau da selalu sangat ada jubah dress lawa2. Serious instagram boleh buat org asyik nak shopping je. Nasib la kina beli ni bukan utk pakai raya semata2. Memang pakai jubah je sekarang ni, senang sarung je. Kadang2 dekat dalam seluar tidoq lagi! Hahaha. Jubah ni sesuai utk ke mana2 kan. Kina beli jubah denim hawa premium black RM179 & jubah shakirah RM159 kalau tak silap. Masa awal2 keluar shakirah tu harga lagi murah rasanya tapi jual mahal konon taknak beli. Bila ruccimodish up cakap stock last sebelum raya & maybe tak restock da, terpacak la depan laptop pukul 12 malam. Hahaha. Nasib la anak2 tido ye. Berjaya grab warna yang paling ramai org idam2. He..he..he..sorry ladies..Suka cutting jubah RM ni sebab rasa tak nampak pendek walaupun kembang dekat bawah. Hahaha. 
Ni jubah shakirah, kain sangat ringan & sesuai cuaca kat malaysia ni
Jubah hawa premium black..muka sememeh sangat time ni..hihi

3) Nazkids
Ni bukan baju mamanya..tentunya anak2nya..masa tu nak tempah jubah sebenarnya tp nazkids tak dapat buatkan lg so opt to baju kurung moden. First time ukur badan shahadah. Masa tu shafiyah belum lahir lagi tapi die xpe size newborn je. Masa ukur si shahadah ni die takde la berselera sgt makan dan2 lepas dah tempah die pulun makan sampai banyak gila baju yang tak sendat. Masa dah sampai mmg sendat gaye artis kau. Bonjol depan belakang. Hahaha. Nasib la nak dekat raya tiba2 mood makan die ke laut. Muat la jugak akhirnya. Oh, kain tu beli sendiri. Kualiti kureng tapi nak warna tu amek jela lagipun pakai kejap je kot kan. Both baju less than rm50 sepasang, kalau harga ready stock pun RM70. Dapat discount. I like I like.
Susah sangat nak amek gambar die time raya ni. Berlari je. Tudung pun herot berot pakai sekejap panas cabut.

4) Petitplayground
Last year kina pernah blog pasal dorang ni tapi masa tu nama die lain. Sebab last year xdapat nak grab 1 pun untuk shahadah jadi memang ku follow dan siap buat alarm untuk order dekat website tu. Sukanya kaftan die. Super comel. Harga quite mahal RM95. Tapi baju budak sekarang memang mahal2 kan. Huhu. Tahun depan nak jahit sendiri baju budak2 ni. Tak pandai pun jahit tapi hentam jela untuk pengjimatan. Masa pregnant ritu malas nak menjahit. 
Quality tiptop tapi next year nak buat sendiri.
Ada lagi sebenarnya beli online tapi semua dah direturn & ada dah diletgo sebab color salah la, size salah la padahal da ikut ukuran yang dibagi. Zip utk bf takde la. So sorry. Tak dapat la nak tolong promotekan. Hihi. Malas nak disclose sebab maybe jadi kat diri sendiri je. Bestnya kalau dapat buka butik online kan. Boleh design sendiri. Bestnya..

Ok la..itu sahaja..last but not least..

Baby pun pakai baju kurung tapi sekejap je sebab zip belakang macam tak sesuai utk baby
Selamat hari raya dari kami sekeluarga! ;)


11 comments:

.ieLah. on August 7, 2014 at 5:57 AM said...

geram tengok shahadah. lawa2 bju dia dedua.hihi

asyifa mustaffa on August 7, 2014 at 8:08 AM said...

Jubah shakirah tu lawa..! Cantik sngat...:)
Tudung labuh tu pun beli on9 juga ke? Nmpk cntik terletak je...

nurul iman on August 7, 2014 at 9:14 AM said...

semua ni bole bf eh?

Sheila Salim on August 7, 2014 at 10:22 AM said...

Assalamualaikum kak kina. ahha macam sheila ni lagilah. nak beli jubah, semua under rm100 je. mahal rm20 pun macam susah sangat nak beli. knp ntah.. hihiii tapi serius lawa jubah kak kina beli. semua bf friendly ke? button ke hidden zip? tak pernah lagi beli jubah ada hidden zip. senang sikit nak bf Adam kalau dia mengamuk hahahhaa ~~~

Selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir dan batin :)

Allene on August 7, 2014 at 10:29 AM said...

cantik2 nya baju... huuhuuh thun depan nak simpan duit nak shopping cntik2.. uhuhuh

Chekgu Azrine on August 7, 2014 at 10:32 AM said...

akk suka jubah sis yang dari bella tu..lelawa sangat

Anak Lebah Comot on August 7, 2014 at 12:56 PM said...

mmg susah kan sekarang nak cari yg bf friendly...thanks kina perkongsian tue..n cantik giloz kakak shahadah...

Anak Lebah Comot on August 7, 2014 at 12:56 PM said...

mmg susah kan sekarang nak cari yg bf friendly...thanks kina perkongsian tue..n cantik giloz kakak shahadah...

Anak Lebah Comot on August 7, 2014 at 12:56 PM said...

mmg susah kan sekarang nak cari yg bf friendly...thanks kina perkongsian tue..n cantik giloz kakak shahadah...

Anak Lebah Comot on August 7, 2014 at 12:56 PM said...

mmg susah kan sekarang nak cari yg bf friendly...thanks kina perkongsian tue..n cantik giloz kakak shahadah...

Aty_Fared on August 7, 2014 at 1:20 PM said...

tahun ni trend jubah2 dress kan.. cantik baju2 kina.. :)

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork