Wednesday, August 13, 2014

Kelebihan membeli barang preloved

Salam..
Korang pernah x beli barang preloved untuk baby? Kina banyak kali dah. Barang baby kan mahal2. Lagi2 yang menggoda mak2 ni. (Walaupun kadang2 tak de la wajib ade..hihi). Kina pun selalu jugak let go preloved. 

Kelebihan membeli barang preloved:
1) Jimat : takde preloved yang harganya lebih mahal dari harga beli. Kecuali barang tu new, harga jd sama sebab tak pernah pakai. Tapi kadang2 yang new pun orang let go lagi murah. Untung kat situ kan.

2) Silap - silap dapat freegift lagi : ada jugak yang offer kalau beli dapat freegift lagi. Contohnya kalau beli Medela Freestyle preloved RM900 ni dari Preloved for Less ni. Klik SINI untuk keterangan lanjut.
Preloved pam medela freestyle

3) Dreams come true : kadang ada yang luar kemampuan nak beli yang mahal2 kan. So preloved adalah langkahnya untuk merealisasikan impian murni maknya utk dapatkan barang yang diidamkan. Hahaha. Biasanya yg mahal la kan.

4) Membantu orang lain : Orang let go ni selalu xamek untung, just nak clearkan barang2 yang ada kan. Kalau untung pun ciput2 gitu. Kan baik tu kita membantu org dgn membeli barang tu dari dibuang kan. Eh. Hehe. Mana tau dgn duit korang tu org tu beli makanan utk anak ke, beli buku untuk anak ke. Dapat pahala. Jauh x pemikiranku? Hihi.
So cute kan..Yes! they grow up too fast!

Ada 1 blog yang menjual barang preloved yang menarik tau. Tapi semua barang baby! Nama blog ni Preloved for Less. Owner blog tu sorang mommy yang ade sorang doter yang cute. Die buat blog ni khas untuk let go barang-barang preloved atau new (die akan state dekat blog conditions tiap barang) dgn harga yang murah2. 

Setiap item ada gambar yang JELAS, keterangan tentang barang diterangkan dengan JELAS, dan macam mana nak contact untuk order pun die JELAS kan. Paling best die bagitau harga dengan JELAS. I'm kinda tak minat sangat nak beli kalau tak state harga. Rasa cuak nak tanya lepas tu cancel sebab tau harganya. Hahaha. Tapi ada lah sebabnya kot orang tak state harga. Maybe persaingan? 

Berbalik kepada blog Preloved for Less ni korang akan dpt brg sama mcm gambar. Takde la yg letak gambar iklan dari website. Bila dapat barang tengok2 conditions tak memuaskan hati. Ada jugak yang barang tak pernah pakai. Die jual jauh lagi murah dari pasaran. (Yang ni yang kite perlu cpt2 grab sebab untung!.hahaha). Kalau tengok barang Preloved for Less ni banyak yang baru & walaupun tak baru nampak macam baru. Pandai dia jaga. Antara barang yang kina rasa menarik  :

Portable baby bather ni boleh lipat2.
Siapa beli babycot should by this. Bumper ikea. 

Ok. Pegi lah browse dan tengok2 mana tau ada yang dicari selama ni. Boleh COD di kota damansara. 

P/S : Bukan kina yang jual tau. Jangan kang ade yang email nak beli. Hihi. Click dekat blog tu tau ataupun email admin@luvabelle.com or WA 011-3177 4230.

9 comments:

ct cucubi on August 13, 2014 at 8:36 AM said...

kina punya entry hari ni buat sy x sbr2 ade baby. by the way, tq sbb sampai skrg sy masih guna tip awak bawa masok smart fon kat dlm dapur mak mertua. =P

athi FATHIYAH on August 13, 2014 at 8:46 AM said...

I!!!
I mmg suka beli barang2 preloved.
reasons mcm kina mention ler..
hehehe

salah satu barang preloved kesayangan saya ialah madela harmony pembelian dari awak la kina...

suka sgt..

MG schmidt on August 13, 2014 at 9:57 AM said...

tak pernh lg beli preloved
sbb xjmpe lg yg berkenan kot ..huhu
tp mmg reasons ni right y people keep searching for preloved :)

jom join 1st GA MG :)

http://melangkaugarisan.blogspot.com/2014/08/1st-giveaway-by-melangkau-garisan-with.html

prelovedforless on August 13, 2014 at 12:57 PM said...

Salam,

Tq so much Kina dear, appreciate sangat2 :) Harap dpt tolong other mommies juga! :)

Sheila Salim on August 14, 2014 at 11:18 AM said...

Assalamualaikum kak kina, wahh thanks sharing. boleh terjah website ni. hihiii ~~~

MizA on August 14, 2014 at 7:02 PM said...

miza pun suka beli brg prelove.. Jimat

Fiqah Feeona on August 22, 2014 at 10:24 AM said...

Saya pun beli preloved. Okey jer..Sebab ada barang tak semestinya kena brand new..

Zurain ismail on February 5, 2015 at 8:07 AM said...

Salam semua.. saya ade 1 storksak sofia tan leather and storksak olivia champagne to let go sbb jarang digunakan.. whatsapp sy di no 0123025881 utk melihat real pics.

nini on September 12, 2015 at 4:13 PM said...

Nini selalu stalk brg preloved dekat fb....sebabnya bby guna tak lama...tol dak...hihi

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork