Friday, December 28, 2012

Review Vitagen Kolagen

Salam

Ok..i'm addicted to vitagen kolagen sekarang ni..masa pregnant dulu kina minum solivite selalu..tapi 3 minggu lepas kot ternampak la vitagen kolagen ni dekat Farley, Bintulu. Tak pernah nampak iklan pasal vitagen kolagen ni kat TV sebab selalu tengok Animax, AXN, HBO yang jarang iklan tu jadi agak ketinggalan zaman la tang iklan. Sekarang kan semua orang berkolagen, vitagen pun ado u ollls..

Kina agen felinna lotion inchloss tu tapi tak jual yang vit C + pure kolagen sebab tak berani nak makan..kalau jual kang orang tanya macam mana tak tahu, tak effect kang orang bising plak..siapa yang makan? meh bagi testimoni..diri ni dah terpengaruh jugak baca testimoni mommy safiyyah lepas sebulan makan vit C + kolagen felinna..hahaha..stokis pun pelik kenapa kina takmau jual walaupun ada yang mintak..takmau jual semberono je..

Tapi vitagen kolagen kina berani nak consume dan kina recommended sangat..

1. Rasa die sedap! Tak tahu la kalau tekak kina..Kemarin cari dekat Farley takde yang kolagen tu pastu rembat la vitagen biasa tulis kurang gula kat depan tu. Tak sesedap yang rasa kolagen ni. Pudin pun setuju.

2. Minggu lepas pudin tegur "Makin cantik"..aaauuuuuw..segan nak habaq tapi nak jugak! hahaha..tak tahu la kalau sebab makan MAB..hahahaha..tak sangka aku akan bermaajun..baru botol kedua..nak tengok berkesan ke tak..MIL yang suggest maajun..siap suruh pudin belikan untuk kina manjakani..hehe..i like..nanti la cerita pasal MAB tu ye..

3. Mem'buang' lebih membahagiakan..hahaha

Ok..cenggini la rupa vitagen kolagen tu..
packaging vitagen kolagen ade love2 jangan tertipu dgn biasa punye ye.
Kandungan kolagen : 500mg sikit la berbanding dengan pure kolagen tu kan
Kandungan vit C : 30mg..


Hari ni pergi cari kat Singkwong plak. Ade! Terus rembat 2 pack so ade 10 botol. 1 pack RM6.40. Dekat semenanjung tak tahu harga berapa. 1 jam boleh habiskan 3 botol. Oh, takpe ke minum banyak2? Addicted dah..kina memang kalau dah addicted tu tiap2 hari mau sampai dah bosan tukar yang lain plak..Hari tu addicted dekat twix siap beli 1 kotak ade 25pcs cekelat tu..Sampai pudin dah tanya dah bosan ke dengan Twix? Tak nak beli dah ni..hehehe..

Ok..nak gi minum lagi..:p




15 comments:

Aty_Fared on December 28, 2012 at 2:12 AM said...

Kologen yg sedap dan senang nk minum...cun ek..? Nak try gak ar..heheh..:-)

fifi tiez on December 28, 2012 at 2:45 AM said...

lamanya x dengar nama sing kwong..sy ni liat nau nak minum vitagen sb manis sgt.yg ni ok ye?nak try la

cikpuanputeri on December 28, 2012 at 9:11 AM said...

nak makin cantik jugak, tapi malas nak makan pakai itu ini.ahah... put makan pil nonaroguy pun tak abis2 lagi..hee.. kolagen n vit c mmg bagus untuk kulit, nak try carik lah vitagen ni.

Basyirah Abd Rahman on December 28, 2012 at 9:40 AM said...

chup chup.. shake, MAB tu maajun yg ubat hitam bulat2 tu ke?

Shakina Farhan on December 28, 2012 at 10:06 AM said...

aty: hehe..husband yg perasan perubahan..xtau la kl sebab benda lain..:P

tiez:dulu pun xprefer vitagen sbb manis bertukar pada solivite tp yg ni kurang manis..

put: sama la..makan2 ni kejap je pastu malas..:p

basyee: a,ah..bulat2 kenyal2..hihi..org pregnant xle makan rsenye..:P

AmVi StYle on December 28, 2012 at 10:12 AM said...

Shake nk tau gak psl MAB tu..

Shakina Farhan on December 28, 2012 at 10:19 AM said...

vivi: haa..MAB tu makan as perancang & tenaga..byk khasiat die..sy beli 1 botol rm15..

[5rUs] on December 28, 2012 at 11:28 AM said...

addicted to vitagen collagen!!. mmg rajin beli.. tapi stok dia xbyk... kdg ada kdg takde... bg yg dok smenanjung suggest cari kat Mydin, murah sikit.. hehehe da compare dgn pasaraya G.. pasaraya G jual Rm7.++, Mydin baru Rm6.++..

Shakina Farhan on December 28, 2012 at 12:16 PM said...

5rus: yeay..sepp..best kn?mhlnye 7++..

Basyirah Abd Rahman on December 28, 2012 at 12:28 PM said...

ehem2.. kalau bulat2 kenyal kaler hitam tu mmg betul la tekaan basyi. Yup, basyi pn penah makan dulu masa lepas bersalinkan iman zulfa, tukang urut rekomen, dia kata taknak bagi sakit badan hari keesokannya. Mmg x sakit pn alhamdulillah. dan x sangka rupanya itulah makjun yg ade rahsia tersembunyi. haha.. malu nk ckp, tp masa tu dlm pantang jd x tau la effect dalaman dia cemana :P haha ok shhh

sweetlavender86 on December 28, 2012 at 12:38 PM said...

shakina MAB tu ok eh?boleh jdi perncg jugak eh..err means xyah amek pape inject/pil or kaedah lain gak ke?hihi..nk tau gak nieh.MAB tu MIL beli dkt mane?share pliss.hehe

Shakina Farhan on December 28, 2012 at 1:27 PM said...

basyee: shhhh..hahaha..ye la tu..tapi MIL shake ckp yg MAB tu kecik, die dulu bulat2 beso..tp badan shake tetap lenguh tulang..mcm kurang calcium kot..

sweetlavender: a,ah..kina amek as perancang sbb husband xbg mkn pil & injection & sebagainye..pas MIL suggest suami terus bagi..:P..kina beli online..tp dekat bintulu ade agen die..cod je..

amal on December 29, 2012 at 5:55 PM said...

macam sodapp.. boleh teraii hehe.. berapa agaknye hrga kat sabah..

IYA on December 31, 2012 at 7:38 AM said...

macam best je.tapi tak pernah jumpa lagi kat kuantan.dahla botol lawa.


#jemput datang ke blog kita.hehe

Milo Miko on March 3, 2015 at 4:02 AM said...

Sy pembekal vitagen. Ambil stok dr kilang. Sy blh bg harga yg lbih murah utk vitagen collagen..(dpt murah sbb dah jd agent:-).. so klu brminat blh hubungi sy 012-9518535
Penghantaran ke rumah jika order byk
K.lumpur/kg.baru/tmloh/jengka

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork