Tuesday, October 9, 2012

Ni nenek & atuk atau parentnya?

Salam


OK..nak update laju-laju sebab shahadah chinta tengah tido..sekarang die suke beno tido atas badan mama die..susah nak buat keje 2 3 hari ni..hehe..inilah masanya update blogs..bukan 1 tapi 3..Susah tu nak jaga 3 blog..terpaksa la sebab taknak campur aduk sebab ada business dekat 2 blog lagi tu..

Kina tahu kalau letak gambar ni dekat blog mesti korang akan cakap mudanya parent kina. Dah biasa. Kalau cakap shahadah chinta tu anak dorang & kina ni adik dorang mesti orang percaya jugak. Ini la parent kina. I guess muka kina campuran dorang. Macam adik kedua ikut ayah, adik bongsu ikut ibu tapi warna kulit mat bangla..hahaha..
Apasal tangan aku lagi putih dari muka?! Geram mama dgn shahadah chinta ni seksi sangat..hahaha

Before shahadah chinta comes in


Ibu kina tahun ni dah 47 tahun & ayah kina 49. Dorang kawen masa 1986 di mana umur ibu 21 & ayah 23..Nak cakap kawen muda takde la sangat kalau ikut zaman dulu kan. Sekarang kalau 21 kawen kira muda la jugak. 

Ibu bahasakan wan mi = wan mummy. (tak jadi plak granny)
Ayah bahasakan aki.

Wan mi walaupun dah pangkat nenek tapi kusyuk lagi main game angry bird, temple run, zuma & macam-macam lagi la dekat S2 die tu. Aki plak selalu pegi CC (cyber cafe) lepas wan mi dah memotong broadband adik kina. Hahaha. Kina cakap dekat ayah kina mesti die orang paling tua dok melepak dalam CC tu. Yela, die suke tengok MalaysiaKini, pastu dekat facebook dok share2 je keje. Tak gaye betul dah ade sorang cucu kan?

Tapi ape yang best, kina & parent kina macam kawan. Sempoi je. Harap dapat jadi macam kawan dengan Shahadah Chinta bila dia dah besar nanti.

15 comments:

Khairiyah aka Kerry on October 9, 2012 at 8:43 AM said...

kinaaaaaaaa, ayah dan mak awk sebaya abg2 akak.hahahaha.ayah kina nampak muda lagi, akak kalau dgn abg2 akak mesti org lain tny "anak sulung ke ni?" wakakak suke aku.

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P on October 9, 2012 at 8:54 AM said...

wah, mmg nampak muda la! tak macam atuk nenek pun

akilla ibrahim on October 9, 2012 at 9:08 AM said...

betul r kina..mmg nampak muda ayah n mummy kina.
ayah kina n adik kina yg lelaki tu pun nampak cam abang n adik..hehehe..

Syima Syaz on October 9, 2012 at 9:55 AM said...

muda n cantikkkk lg....

puan.mila on October 9, 2012 at 10:32 AM said...

comel je ayah kina seyum..hehe..seyesly mmg muda sangat!!

Asz Miza on October 9, 2012 at 11:29 AM said...

siyes dorang nampak sgt muda..masa kina post kt fb ingatkan tu akak kina..tp rasa mcm kina xde akak..hehehe..:D

ctmah on October 9, 2012 at 4:00 PM said...

mudanya parents kina.mmg nmpk cam kawan2 pun..

Zimie on October 9, 2012 at 4:57 PM said...

mudanya.terkezut gak tengok.dah mcm adik bradik parents kina nih hihi

cikpuanputeri on October 9, 2012 at 5:27 PM said...

mak put pun umur 48 dah nak masuk 3 org cucu nya..heee...

~CAHAYA~ on October 9, 2012 at 8:48 PM said...

muka kina lbh kpd mk kina la...nk tgk muka kina bla da 47 thn mcm tu la kot...hehe

WNAWMY on October 10, 2012 at 8:45 PM said...

hye kina..dila kembali berblogging..yeah!come n visit me back..

wnuruladila.blogspot.com

Nur-nba on October 12, 2012 at 8:43 PM said...

Salam..Seronok bila baca kisah parents Kina. Memang masing2 nampak muda sangat.. Kina dengan ibu Kina, tak jauh beza..

Rajin2 post entri baru ye. Nak tahu perkembangan Shahadah Chinta yang comel tu.. :)

aTy _faRed~ on October 15, 2012 at 1:45 AM said...

Mmng nmpak mude sgt2...tak nmpk cam nenek pon..:-)

cha on October 15, 2012 at 5:53 PM said...

aaaa muda sgt tau. mak kina pun nmpk muda sgt. pandai tau jaga muka suma even dh 40 an

~YUN~ on October 22, 2012 at 6:56 PM said...

aah,still young ur parents!!awet muda ni... =)

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork