Tuesday, October 30, 2012

Stroller emergency

Salam
Dah nama pn emergency tak sempat nak survey betul-betul..tak suke kalau pakai rembat je mesti ada yang tak kena..huhu..tapi ok la dari takde,berguna juga kan..

Lepas pantang adik kina konvo,nak tak nak pegi la kan..pastu shopping kat mid valley (bukan shopping sangat..xsempat sebab baby asyik nak susu..hihi)..nak beli baby carrier tp rasa baby terlalu kecik utk letak dalam tu..nak dukung mmg xlarat la..baby carrier tunggu tulang die kuat sikit kot..sekarang 5 min pun dah lenguh..kunun dulu pudin cakap die sanggup dukung je xyah beli stroller..haha..sekarang tengok,kejap je dah main passing2..

Sempat la tanya-tanya dekat group tentang stroller yg sesuai tapi bila da set dalam kepala,pegi kedai xd plak la kan yang kita nak tu..sebab tu i love online shopping! Kalau esok nak guna memang takde makna la shopping online. Kalau beli online tak hampa kalau takde stock,cari kat website lain plak kan tapi tak best jugak kalau takde depan mata tak dapat nak check it out betul-betul ye tak..Penyelesaian? Pegi kedai tengok2 yang berkenan pastu cari online. hahaha. Alhamdulillah..It works! Berkenan sangat dgn stroller yang kina beli online. Haa..yang tu tunggu review nanti na.

Ingatkan lipat kecik macam ni rupanye belum dipasang lagi
Last-last beli stroller jenama sweet cherry yang biasa & murah punya..bukan model SCR123456789 tu..ni yg awal2 dl kot harga RM169, beli kat manjaku, kalau beli dekat tempat lain mesti lagi murah!..jenis umbrella fold,warna grey,boleh recline sampai 170..berat jugak,kina memang angkat pakai 2 tangan tapi SCR lagi berat kot..(tapi memang tak angkat pun, adik lelaki je angkatkan)..Since naik kereta ibu so xkisah sangat size die yang memenuhkan ruang tapi masih bearable.. Nak pinjam yang saudara semua cakap jenis masuk muzium dah..ibu cakap amek je yang tu dulu,xpayah amek yang mahal lagi..esok nak guna baru nak beli..tak patut..jangan buat begini ok..:p

muat2 kereta ibu kina
So far pakai baby tak meragam dalam tu. Kecik lagi kot. Tunggu besar sikit ntah nak ke x die dok dalam stroller kan..Cuma kalau die dah jaga tu memang nak susu je..kalau die tido memang aman je dalam stroller.

Apa yang kina xberkenan sebab tak boleh facing baby..puas la kina dok jalan laju ke depan nak tengok shahadah chinta sambil adik kina yang bawak stroller..jenuh la..yela,kang die terbalik dalam tu kita tak sedar..memang tak tenang rasa..Lepas pakai 4-5x tayar die buat hal..Nak tahu tak? Kina langgar kaki adik kina dengan stroller tu..hahaha..nasib baik adik sendiri!:p
Papa & shahadah chinta
Ayah cu yang selalu mengangkut stroller
Entry ini bukan lah untuk meng'kondem' barang yang murah ye..erm..100lebih tu duit jugak..mula ingat takkan beli stroller baru tapi setelah berpengalaman menggunakannya kami memang decide nak beli yang lain..Walaupun dapat berkhidmat selama sebulan je tapi we will miss u stroller sweet cherry! Nak jual memang tak la kan. RM50 pn belum tentu org nak. Kina bagi dekat pakcik kina yang ada 6 orang anak & anak kecik die baru 4 bulan..hopefully berguna la utk baby rifqi..Dari jadi tukun baik bagi je dekat orang. Bak kata pudin kalau selagi pakcik guna stroller tu, nanti kita akan dapat pahala berpanjangan..InsyaAllah..




10 comments:

Liyana on October 30, 2012 at 10:31 PM said...

ok la dr xde kn... sy pun stroller org bg... x kose nk beli...hihihi

Shakina Farhan on October 30, 2012 at 11:15 PM said...

liyana: best la ade org bg..hehe..

y.o.n.g.n.a.n.a.1.8.8.1. on October 31, 2012 at 7:19 AM said...

Saya pun beli stroller sweetcherry yang morah sajork. Lagi morah dari Kina punya..rm129 jek. Huhu.

Tapi alhamdulillah sampai Aidi nak masuk setahun dah pun ni stroller tu berjasa la jugak walau ada la ngeng ngeng nya jugak. Pakai je lah labu....huhu.

Tapi dah ckp dgn husband, kalau ada rezeki 2nd baby nnt nak beli stroller baru. Yeahhh!! =)

Ryn on October 31, 2012 at 8:18 AM said...

x pela.....anak punye pasal kan kina...yg penting dy selesa n selamat nk gune...:)

belanje lebih ckit....hehehehe

e k i n ♥ y u s r i on October 31, 2012 at 8:30 AM said...

ekin pon mule2 beli stroller murah je
RM90 je kot
bile ade rezeki lebih skit, bru tukar stroller baru utk zara
tp still mampu milik
huhuhuhu
brulah zara selesa skit dok dlm tue

ctmah on October 31, 2012 at 8:42 AM said...

kite guna stroller yg SIL bg jek.sweet cherry zaman dulu2 yg kalau lipat tu jadi 4 segi..gile besar.penuh 1 bonet waja.nak keluarkan dr bonet senang, nk masukkan semula azab jek.terkial2 sampai nak terpelecok la.hahaha

Cik Puan Tqah on October 31, 2012 at 8:47 AM said...

dpt gak pahala kan sedekah kat orang.. baca entry dlm tab..masuk pc br komen..hihihi

ansorullah on October 31, 2012 at 8:58 AM said...

:D. kami pakai jnama biasa je(lupa apa namanya), harga rm130. Hehe.. Bila lipat, jadi petak. Tapi, sangat berkenan sebab stroller tu boleh 2 posisi.samada baby menadap kita ataupun mengadap depan. :). beli lepas pantang hari tu. sekarang guna lebih kurang 4 bulan. Alhamdulillah, byk jasa stroller tu..hehe. tambah2 pulak bab jadi troli bile lepas beli brg dapur.. dukung anak, brg letak dalam stroller.;P. Sekrg anak dah boleh guna bby carrier, xguna sgt la stroller tu. :D

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P on October 31, 2012 at 10:07 AM said...

bahaya lah kalau takleh facing depan. kot nanti baby apa2, tak perasan. mintak dijauhkan. nasib baik dah letgo.hehee

~ NANA ~ on October 31, 2012 at 10:42 AM said...

haha macam2 hal gak ek stroller ni? takpe, lps ni blh beli yg lain...hehe

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork