Tuesday, October 16, 2012

Lampin mickey mouse

Salam
Ok, tak sangka akan buat review tentang lampin..hehe..sebab ramai yg tanya pasal lampin ni jd kina buat post la senang..Hee

Lampin mickey mouse ni kina beli dekat kedai manjaku. 1 pack ada 8 helai. Harga die RM28.90. Agak pricey maybe sebab printed & jenama disney. Seminggu kemudian kina minta pudin belikn lagi tapi yg lain plak. Die beli yang pureen punye, printed jugak tapi xsecomel & xsekualiti yg mickey mouse.

Dulu kina igt sekarang ni tak perlu la kain napkin/lampin ni sebab dah ada diapers @ cloth diapers (CD) segala. Rupanya sangat perlu & sangat berguna.

1. Boleh jadi bedung. Tapi budak sekarang bukan suke kena bedung.
2. Boleh jadi blanket.
3. Boleh jadi alas tilam. Bukan tilam je, alas stroller bleh, carseat bleh, rocker bleh.
4. Boleh jadi towel. Lampin ni lagi menyerap air dari towel biasa kadang2 tu.
5. Boleh jadi pelindung matahari kapit kat tingkap kereta.
6. Boleh jadi bib. Kadang2 baby menyusu mengada-ngada, bukan nak sangat susu,hisap pastu mengalir keluar kat hujung mulut. Bila tak jumpa bib lampin pun jadi.
7. Boleh jadi nursing cover. Sabtu hari tu 1st time nursing in public (NIP). Sekali dekat KPJ sekali dekat Giant. Biasa kalau keluar kina akan pam masuk botol tapi aritu tak sempat & agak malas. Hihi. Kina just ikat lampin kat leher, pudin plak cover dari depan. Rasanya takkan keluar sorang dgn baby sebab kelam kabut lagi nak NIP. Nanti buat tiger show plak. Nak dapat pahala menyusu tapi dapat dosa tunjuk aurat. Tak boleh la gitu kan. Matlamat tidak menghalalkan cara.

Ok la..tu je cerita pasal lampin baby..macam best plak dok review2..next nak review car seat shahadah chinta..:)

15 comments:

dilla nadila on October 16, 2012 at 1:09 PM said...

COMELNYE......
teringin jugak nak beli b arang2 baby ni.cute and comell je.tapi apakan daya...dila belum ade rezeki lagi...
comel sangat SC

fifi tiez on October 16, 2012 at 1:24 PM said...

Betul2.lampin sgt bguna utk lap2 baby.i pun xtau camnalah nak nip nanti ye..cam x konfiden jer

Riana on October 16, 2012 at 2:45 PM said...

comell la mickey napkin tu..nak carik la nt..yana dah beli yg pureen tu..awalnye mak kata xpyh beli sbb tak pakai sgt katanya sbb pakai cd.diapers..tapi eli gak sbb printed n nampak lagi comel..heee..utk bedung mak diy beli kain sbb napkin kecik mmg asik terbukak la baby nak kuar..haha

.ieLah. on October 16, 2012 at 2:45 PM said...

lampin ni takde kan yang jual 5 helai. sbb kite beli yang 10pcs tu rase macam ehhh membazir, sebab nak alas2 baby sume da buat asing so jarang sangat gune lampin.huhu

LisaLisut on October 16, 2012 at 2:58 PM said...

i beli napkin anakku one pack je.dlm tu ade 10helai.sbb org kata xyah beli byk2.xpakai sgt.haha.mmg ye pun.ade yg xpkai.sama cm kina i pkai utk lap susu meleleh,towel,alas etc hehe

cikpuanputeri on October 16, 2012 at 3:26 PM said...

Beli napkin anakku xde gambo mickey. Hihi. Mmg berguna sgt napkin ni.

Gadis on October 16, 2012 at 4:14 PM said...

Comel nyer..:-)

WNAWMY on October 16, 2012 at 4:33 PM said...

dila guna lampin anakku..tp kualiti xbape elok sgt .keras skit..tp xpelah just buat bedung & lapik bby je ..skrg dh besar ni buat lapik kepala if nk tukar pampers kt shopping mall or pegi jln2..hihi..tang NIP tu baby dila ssh skit if tmpt org ramai2 mesti die nk pusing kiri pusing kanan tgk org..kan kat mall biase ade bilik menyusu..trus pegi sana if dia nk nenen..sgt selesa & seronok..:)

ctmah on October 16, 2012 at 9:23 PM said...

btol2.mmg cepat meresap.selalu guna as towel.hehe

aTy _faRed~ on October 16, 2012 at 11:53 PM said...

memang comel..!!! betul lar..kain napkin memang banyak gune nyer even kite tak buat mungkus montot die pon..sampai sekarang pakai...;)

Hayati A.G on October 17, 2012 at 9:08 AM said...

a,ah cute sgt lampin mickey mouse tu..nasib ada review..details lagi..kina ni memang pakar review ni hehe

tapi napkin memang byk guna kan, kalau bawa bby jalan2, selalu jugak wat cam topi untuk pelindung matahari :-)

dah besar yek shahadah chinta..:-)

cha on October 17, 2012 at 11:59 AM said...

comel la kina lampin tu and praktikal sebab banyak kegunaan haha.

uya rayza on October 17, 2012 at 2:04 PM said...

comelnyeeeeee heheh..ala x dpt2 nk gh cinta lagi nie..kena ke bintulu la baru dpt singgah agaknye nie hehe

lil' cutie home on October 21, 2012 at 11:12 PM said...

sy beli napkin mickey nie kat sogo.. cute.. hehehe

pinky-lynn on December 8, 2012 at 3:08 PM said...

sama la, i pn beli kat bangi design ni sbb chomel

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork