Wednesday, May 9, 2012

Simple Dimple Shield 2 in 1 Diaper Bag Untuk Papa

Salam

Akhirnya ada barang untuk papa. haha. Sebenarnya barang baby jugak tapi papa yang akan bawak & guna,  so kira barang papa la. Actually, dah beli sebulan yang lepas masa dekat Melaka jugak. Tak plan pun nak beli terus Simple Dimple Shield Diaper Bag ni tapi memang dah target sejak baca post blog aty fared ni. 

Simple Dimple Shield Diaper Bag ni ada cengkerang yang keras kat depan. (Memandai je panggil cengkerang kan). Ada banyak jenis Simple Dimple Shield Diaper Bag ni, yang comel lote ada, yang stylo milo ada. Range harga plak RM39.00-RM89.00 ikut jenis & size based on survey sikit-sikit dekat online, rasanya kalau rajin survey lagi ada yang lagi murah.


Ini yang versi comel-comel. Yang panda tu RM39.00 jumpa kat online.
Ini yang versi stylo. Ada 6 warna tak silap. + Putih, grey & hitam.
Bag ni namanya siap ada 'Papa'. Yang petak tu changing mat mmg included dalam bag.
Sekali tengok memang tak budget macam diaper bag kan. Masa tengok-tengok dekat Jusco Melaka tu sebab nak habiskan voucher Jusco RM40 yang papanya menang main futsal. Ada mini baby fair plak time tu dalam Jusco tu. Apa lagi, rembat la 1 bag Simple Dimple Shield Diaper Bag sebab ada sales. Dekat Bintulu mana ada Jusco ma. Sing Kwong ada la. Haha. Kitorang punya macam bawah ni sebijik.
Simple Dimple Shield 2 in 1 Diaper Bag with Motives. (Large)
Normal price RM89.00 dekat Jusco tu, tapi sebab ada sales RM69.90 (tolak dengan voucher RM40 dapat la RM29.90). Rasanya online aritu nampak paling murah yang ni RM68.00. Kitorang beli yang color grey, sebab biru dia kina tak berkenan sangat. hihi. 


Kegunaan/ kelebihan bag simple dimple shield 2 in 1 diaper bag ni:

  • Bahagian compartment dalam dia extra luas.
  • Dalam dia juga fully padded & insulated.
  • Ada divider & organizer dalam tu yang boleh ditarik ke atas.
  • Ada tempat khas untuk letak botol susu/botol air supaya kekal sejuk/panas.
  • Bag ni boleh bukak sehingga 45 darjah untuk senang nak selongkar.
  • Special stroller strap untuk gantung pada stroller baby.
  • Boleh jadi back pack atau sling bag. Sebab tu kot panggil 2 in 1.
  • Multipurpose changing mat ada terlipat elok kat dalam bag.
  • Water resistance.
  • Moden, tahan lasak & ringan.
  • Boleh jadi bag laptop, bag untuk trekking,biking,travelling & suka hati nak jadi bag apa.
  • Size: 35L x 16.5W x 37.5H cm
  • --semua ni dari website simple-dimple.com. cuma translate sikit2 ja. hee..
Contoh kalau dah letak macam-macam dalam tu.
Model pun seorang ayah kot. hee. Yang ni smart jugak . Medium size.
Jadi untuk bakal ibu-ibu, jom la kita bagi bag ni untuk bakal ayah-ayah eyh. Beg ni sangat sesuai untuk travelling ke nak gi shopping ke. No doubt. hehe. Pudin semangat nak guna beg ni sebab nak letak laptop die. Guna la sebelum letak barang baby dalam tu ye. Papa stylo, mama pun happy. : p


20 comments:

puan.mila on May 9, 2012 at 2:15 PM said...

Comel la..tgu confirm prgnant boleh la beli..hehe

n0rraslida alias on May 9, 2012 at 2:28 PM said...

lid pn cm mila...kompom peknen, nk beli cm kina gk...hihi...kina tQ for info....

Shakina Farhan on May 9, 2012 at 2:30 PM said...

mila & lid: pray for both of u!! insyaAllah..u welcome dear..:)

ctmah on May 9, 2012 at 2:32 PM said...

setuju2..kite pun dah beli yg versi stylo tu..mek kaler kuning.bg cerah sket biji mata :D

Wawa Yusoff on May 9, 2012 at 2:33 PM said...

kina, wawa punye beg yg BEE tu.. hehehe =)

Shakina Farhan on May 9, 2012 at 2:36 PM said...

ctmah: senang cerah2 confirm tak hilang kan..nampak je ke mana papanye menghilang nt kl time shopping..haha..

wawa: wawa mmg suka sgt lebah kan..kl ade lebah pink mesti wawa beli kan2..

cikpuanputeri on May 9, 2012 at 3:47 PM said...

nie memg perlu masuk senarai nie.. hehe.. selalu tgok org letak kat belakang stroller tu.. comel n stylo je...

Liyana on May 9, 2012 at 4:07 PM said...

nk beli tp hasben segan nk bwk yg kalerful cam kumbang tu..apedaa...kekeke

Shakina Farhan on May 9, 2012 at 4:16 PM said...

put: hee..perlu2..nak letak breastpump pun ok kan..

liyana: hehe..die takut nampak mcm budak2 la tu..hee

Miss Sunshine on May 9, 2012 at 4:58 PM said...

dah lama teringin beg mcm ni kina...
untung kina beli dgn harga murahkan... hehe, nmpaknye cmni kene paksa aunty2 dia sponsor lah.. hehe.

Shakina Farhan on May 9, 2012 at 6:33 PM said...

hana: hee..alhamdulillah..rezeki baby..harga die affordable la..bleh mintak org hadiahkan..:P

Hayati A.G on May 9, 2012 at 9:30 PM said...

wah dah beli dah..advance betul kina beli..hari tu ada gak survey..stardard price mcm kina ckp..nanti ada sale nanti bru nak beli kot :-)

Shakina Farhan on May 9, 2012 at 9:45 PM said...

yati: kihkih..advance kan..kebetulan ada sales & nak habiskan voucher tu terus beli je..kat bintulu ni xle nk beli dah..hee..tunggu sale ok, kalau tak pun beli on9..

Asz Miza on May 9, 2012 at 10:27 PM said...

Wahh..beg ni memang best..multipurpose..miza dah terbeli yang carter's tu..tak sesuai papa nye nak bawak pon..terpaksa beli lain la kot..mcm Kina beli tu best jugak..mcm2 boleh isi.. :)

Hunny Kitty on May 15, 2012 at 11:37 AM said...

yg kosong tu hard shell tu kalo buat air brush lawa tu!

aTy _faRed~ on May 16, 2012 at 3:02 PM said...

aty beli yang macam 2nd picture tu..macam kina cakap ar..sebab asben yang akan pakai..huhu..die tak nak yang ladybugs tu...

zanira on April 23, 2016 at 12:53 AM said...

assalamualaikum...cmne ye sy nk oder beg tu???
whatsapp plz 0124268592

Finda Saiful on August 3, 2016 at 3:23 PM said...

Mn nak bli beg tu.. cntikla..ada stok ke?

Finda Saiful on August 3, 2016 at 3:23 PM said...

Mn nak bli beg tu.. cntikla..ada stok ke?

Finda Saiful on August 3, 2016 at 3:23 PM said...

Mn nak bli beg tu.. cntikla..ada stok ke?

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork