Thursday, May 3, 2012

50% papa 50% mama

Salam

Just a short simple post.

Tadi chat dengan ex-collegemate UM. (kusya2 third2 la)

Dia bilang ''kalau anak ko ikut macam cik abang ko mesti hensem/cantik''

Kina "kalau ikut aku?''

Dia jawab ''kalau ikut ko 50-50..haha''

Hampeh punya kawan. Cakap kawan sampai mati. hahaha. Tapi kina tak tersinggung sikit pun. Biasa la orang bergurau tapi kina pun harap baby akan ikut macam papa dia dari segi rupa, akhlak, perangai & ulat buku (mama dia selalu tido je dalam kelas dulu.hahaha). He is waaaaaay a lot better than me.
Abg, i love u so much. Baby, i love u too! Adil2. hee

mesti cari 1 baju macam ni..adil & saksama..hehe..
p/s: tak sabar nak tengok macam mana muka anak sendiri. orang cakap anak perempuan DNA banyak ikut maknya, tapi kalau ikut bapaknya sejuk.




20 comments:

puan.mila on May 3, 2012 at 4:44 PM said...

xsabar jugk nk tgk ank kina, hehe..lagi xsabar nak tgu anak sendiri :(

Shakina Farhan on May 3, 2012 at 4:48 PM said...

mila: ololo..jgn sedih2 dear..insyaAllah xlama lagi tu..usaha+doa+tawakal k..jgn stress2 k..

cikpuanputeri on May 3, 2012 at 4:54 PM said...

hee.. tak sabar nak tunggu baby ikut muka sapa kan?..

Shakina Farhan on May 3, 2012 at 5:00 PM said...

put: yeah..half way to go..:)..xsabar nak tgk baby put jugak..ikut muka put ke sani..hee

Liyana on May 3, 2012 at 5:00 PM said...

kan...x sbr nk tgu bby ikut muke sape.. hihi

klu bby boy ikut muke mak=sejuk, bby girl ikut muke bpk nye pun sejuk... dok tertunggu2 je ni :D

ank 1st ni mcm eksperimen plk rasenye.. hehehe

Shakina Farhan on May 3, 2012 at 5:04 PM said...

liyana: hahaha..betul3..macam eksperimen eh..kelakar la ayat tu..

LisaLisut on May 3, 2012 at 5:05 PM said...

i nk baby girl i ikut KR dr segi sifat perangai dan sbgnya. haha. rupa je ikut i ;p
sbb mak dia perangai mcm hantu LOL ;p

Miss Sunshine on May 3, 2012 at 5:05 PM said...

Kina... kita pun tak sabar jugak...
Tapi kadang2 rasa tak bersedia lagi... sebab tak pernah jaga baby sendiri sebelum ni... setakat jaga anak sedara adelah... waa, dahlah barang satu habuk pun tak beli lagi... huhu.

aNNor on May 3, 2012 at 5:08 PM said...

kina ngan asben kan muka nak sama... baby cnfirm la muka lebey kurang jugak. tapi haruslah lagi cute. huhuhuu....

Shakina Farhan on May 3, 2012 at 5:29 PM said...

lisa: haha..kan..sama la..dah la kita UM & bioinfo sama..

hana: kina langsung xpernah jaga baby..mcm nak harapkan suami juga je..haha..tp org kata otometik pandai..xtau la kan..

annor: haha..mama die xcute..tp nak baby cute..

Asz Miza on May 3, 2012 at 5:31 PM said...

Hehhe..betul2..memang tak sabar nak tgk..kalau tak kisah la ikut muka sapa pun janji perangai dan akhlak ikut yang baik2 je..hihi.. :D

Cheyan on May 3, 2012 at 6:00 PM said...

aaaaaa..tak sabar nak tunggu jugak..baby ni tak kasi signal2 lagi mau keluar..signal kecik2 adalah..

husband i kata, biar anak nant hati macam mak dia, tp pandai macam ayah dia..hehe

Hayati A.G on May 3, 2012 at 7:07 PM said...
This comment has been removed by the author.
Hayati A.G on May 3, 2012 at 7:09 PM said...

hehe...tulah same la kina..
tak sabar nak tgok hidung, mulut dia ikut umi ke abi dia hehe...mata rasanya dah lebih kurang haha..

agak2 boleh nampak tak masa scan 4d huhu..

prangai mom to be ni mcm2 kan?

Syima Syaz on May 3, 2012 at 7:35 PM said...

uh... i nak anak i ikut muka adik2 husband la sbb diorang sangat cantik n comel n chinese look n putih2... kalau i...ermmmm

org kata kalau girl ikut muka mak nya, panas...hehe buktinya....i dgn my mum mcm panas skit tp dalam hati syggggggggg wooo...kdg2 tgk cermin (esp time pakai tudung)nampak muka mak sendiri.ok rindu mak!

ctmah on May 4, 2012 at 8:22 AM said...

cepatlah masa berlalu kan..sgt x sabar nk wat 3d 4d scan..x kesah la ikut mommy or daddy, yg penting sedap mata memandang, perangai baik, akhlak terpuji :)

ryy.han on May 4, 2012 at 1:15 PM said...

Kina, masa dl2 time pregnant sbb xsabar nk tau camne rupa baby smptla gogel2 and try 2 website.leh refer entri kita

http://tepungpelita.blogspot.com/2010/07/for-mum-2-be-how-ur-baby-will-look.html

Haha end up mmg totally lain..(nama pun suka suka...kan?)

♥ balkidz_hunny ♥ on May 4, 2012 at 4:25 PM said...

Anak aku muka macam aku tak? HEHEHE.
orang kate anak kalau ikut muka mak, panas baran. ntah lah!
Tapi aku rase aku lagi suke anak ikut muka aku. Macam berbaloi gitu ngandungkan 9bulan. HAHA. ok kejam! ;p
Aku dpt bayangkan ke eksitedkan ko tue :)

ps: thanks advice hari tu pasal blog. aku dah email bdk tu tp die busy! :)

Lara is Veelara on May 5, 2012 at 12:34 AM said...

heh,xsabar nk tgu anak kina :)

MissRhana on May 8, 2012 at 7:53 PM said...

hye babe. folo u here. my baby boy ikot muka hubby byk. huhu

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork