Monday, April 23, 2012

Hasil kiriman di Pureen Warehouse Sale

Salam

Macam-macam tekaan & macam-macam sebab jawapan ye. Hehe. Kena baca & tengok betul-betul entry ni untuk jawapannya. hihi. 2 kali scan dengan 2 doc berlainan, sorang doctor Suraya KPJ Kuantan, sorang doctor Clearance Colombia Asia Bintulu. 2 2 style confident je bagitau jantina ape walaupun kitorang berdua tak tanya. Mungkin terlalu jelas & dorang pun memang macam otai specialist O & G je. Hahaha.

Ok la, weekend lepas kan ada Pureen sales. (Alih topik kejap. hihi)  Sebab kina kat bintulu memang tak dapek la nak pegi. Alhamdulillah, kina ada sorang BFF yang sgt baik hati dia sanggup tolong pegi belikan di sana walaupun die belum lagi berkahwin. I lap u firuz! 

Since kina dah survey-survey harga & review dari blogger-blogger, kina bagi sikit panduan kat die siap dengan harga & gambar. Yela, alangkan kita mom2be ni banyak yang tak tahu istilah-istilah barang baby lagikan dia yang belum kawen. My friend pegi pagi Ahad.
Kina email checklist berserta gambar & harga utk mudahkan dia membeli. hehe

Kina budget dalam RM250 untuk semua sekali termasuk parking, duit minyak. Beli cukup-cukup makan taknak la susahkan dia tolong angkut, dah la dia pegi sorang-sorang. hee.

Dah ni adalah semua barang yang berjaya dibeli. hehe. Kalau boleh semua nak warna biru, kecuali baby wipes tu warna biru dah habis jadi kina mintak dia belikan warna orange. Ye, kina memang hantu biru. *Kalau nak bagi hadiah kat baby sila la bagi warna biru ye. Tak kisah la baby boy atau girl. haha.
Yeay, happy tengok hasil rembatan di pureen
Untuk harga kina sertakan dekat bawah ni untuk rujukan semua kot-kot nanti nak pegi next Pureen sale. Biasanya ada 3x setahun.
ABD Detergent 2Liter : RM16.00
Liquid Cleanser : RM16.00
Madame Maternity Pad: RM9.00
Washable Nursing Pad: RM6.00 per pair
Disposable Nursing Pad: RM15.00 per box yang ada 24pcs.
Pack Baby wipes yang 2x100pcs: RM9.00
Pack Baby wipes yang 2x30pcs: RM3.00
Towel Pride N Joy: RM12.00

Disebabkan bff kina ni antara orang pertama tahu jantina baby selain dari family. Maka dia tolong memborong baju baby dengan girangnya walaupun dia tahu kina suka warna biru. Memang kina bagi dia pilih & rembat je apa baju yang die suke. Kemain ye beli. hehe.

Boleh tahan banyak pink. hehehe. 
Untuk baju, dia saje asing lipat ikut macam kat atas ni. Yang belah kiri & kanan baju yang ada sepasang. Yang lipatan kat tengah tu takde seluar tapi still boleh mix match dengan baju yang sepasang. Ada baju yang RM3, RM6. Yang lawa sikit RM8 & RM10. Total damage untuk baju lebih kurang belas-belas pasang = RM72.00. Berbaloi-baloi kan. 

Total pembelian di Pureen: RM188 sahaja. hehe.

Yup. Its a GIRL everyone! Macam kina pernah cakap walaupun girl tetap barangannya akan banyak warna biru. hihi. No botol susu pink ye. Hahaha. Apparel warna pink takpe. Yeay, mama ada geng lepas ni. Geng papa mungkin anak kedua ke, sabar ye papa. hahaha. I dont mind the gender kalau bertukar pun as long as baby sihat. Kalau jumpa gown baby blue in color sila la roger ye. hahaha.

P/S: Ramai cakap muka kitorang suami isteri sama. Wonder dia akan lebih ikut muka sape? hee..

27 comments:

Nadya Zahid on April 23, 2012 at 12:33 PM said...

wowwwwwww....bestnye...
byknye kina dapat baju...mmg berbaloi2...
syima pegi pon borong banyak...

~cahaya~ on April 23, 2012 at 12:41 PM said...

bby akak pn girl..tp sume brg biru sbb akak suke bru.org dtg visit sume tnye, "boy ek?" hihihi
thniah kina!

Syima Syaz on April 23, 2012 at 12:43 PM said...

byknya baju dia dapat..dgn kudrat i yg so-so mmg tak dpt nak rebut...i dpt baju plain je

cikpuanputeri on April 23, 2012 at 12:43 PM said...

hee.. bestnya girl! hee.put beli barang yang kwn kina beli jgk..hee. sama. tapi baju xde sebab sorang2 tak larat nak rebut2..hee. comelnya baju2. *tak sabar*

Syima Syaz on April 23, 2012 at 12:43 PM said...

byknya baju dia dapat..dgn kudrat i yg so-so mmg tak dpt nak rebut...i dpt baju plain je

Miss Sunshine on April 23, 2012 at 12:46 PM said...

syoknya tengok mommy2 ni beli barang untuk baby... kina, share checklict untuk newborn boleh tak..? hana blur lagilah nak beli ape.. huhu

Shakina Farhan on April 23, 2012 at 12:46 PM said...

nadya: hehe..tu la..pandai betul kawan kina berebut..:P..

cahaya: hee..sama la kak..utk elakkan terpaksa beli gak sket pink..haha..

syima: tu la..rezeki..die ckp main berebut2..tp sempat lagi berwatsapp dgn kina masa pilih2 baju..

put:xpe..nanti time expo beli baju..expo pwtc bulan 6..hehe..:)

Shakina Farhan on April 23, 2012 at 12:47 PM said...

hana: hee..insyaAllah..nt kina share checklist..kina pun amek checklist dari nana..hee

Cik Zimie on April 23, 2012 at 12:51 PM said...

yeay gegirl.tepat sekali teka smlm.sbb zimie suka baby girl hahaha.

best sebab boleh jadi geng bila besar nanti.mudah2an.aminnn :)

farhana shamsuddin on April 23, 2012 at 12:55 PM said...

bnyak nyer dpt baju

Shakina Farhan on April 23, 2012 at 12:58 PM said...

zimie: zimie tepat sekali..hehe..betul2..kina pun sulung pmpn geng ngan mak..

farhana: hee..byk kan..da bleh stop beli utk baju newborn..

~cahaya~ on April 23, 2012 at 1:06 PM said...

akak mmg xbeli.adiah kwn2 bg ade la pink..hihi

S.n.Fariza on April 23, 2012 at 1:07 PM said...

alhamdulillah. girl :)) comel sgt.

eLL on April 23, 2012 at 1:14 PM said...

yes! tepat dan betul. haha. congrats Kina

UyaRayza on April 23, 2012 at 2:08 PM said...

aaa bestnye firuz bershopping brg babyyyy hahahaha..nk try la pegi next pureen sale..ala beli awal2 ape salahnye kan walaupun isis tak ade hahahah

n0rraslida alias on April 23, 2012 at 2:20 PM said...

bestnyew!!! MURAH!!!

Renee Meow on April 23, 2012 at 2:22 PM said...

congratz kina....alhamdulillah.. ade la geng nanti untuk shopping2, masak2.hehehe ;)

ctmah on April 23, 2012 at 2:24 PM said...

congrats kina!
byknye dpt grab baju baby!gigih btol kwn kina tu pilih bajukan :D

ciksuen on April 23, 2012 at 2:33 PM said...

teringat plak g pureen warehouse sale last year. bersungguh-sungguh gak i memilih baju. hehe

Fadhillah Din on April 23, 2012 at 2:47 PM said...

hahaha betul pon girl.sbb sy pon girl.. and org cakap gender ni bermusim.kina kan lebih kurang je bulannye.hihiks...

bestnya dapat beli murah2~ jelesss T__T
kat kuantan ni bila nak ade warehouse sale macam ni.huuuu

hana yoriee on April 23, 2012 at 4:25 PM said...

Yeay..Aisy ada geng walaupun smlm teka salah..haha.. Bgs la ada bff yg sudi tlg bersesak2 utk kina :-). Ni yg xsabar nk pegi next2 expo pas pantang.hehe

mia-ina on April 23, 2012 at 6:46 PM said...

dh agak baby ppuan kina..mia pn x beli lg brg baby..msh survey2x

Asz Miza on April 23, 2012 at 8:04 PM said...

Memang berbaloi beli kat situ..malangnya miza dah surrender awal lagi..hahaha..hehe..da agak mesti gegirl..best laaaa! bole shopping dress comel2..

Husna Adnan on April 23, 2012 at 11:40 PM said...

Rupa2nya yang Kina kata baby girl tu baby orang lain ek? Haha! Tapi terbetul pula tekaan. Waaa... gegurl! Mesti comel! (Aah Kina. Muka Kina dan suami iras. *wink wink*)

puan.mila on April 25, 2012 at 3:34 PM said...

ala jeles nya tengok m2b shopping brg baby..bila la rezeki baby tuk mila..still doakan..hopefully :)

♥ balkidz_hunny ♥ on April 25, 2012 at 6:21 PM said...

wahhh, main kirim2 yer. waaa,nak jugakk!

aNNor on April 26, 2012 at 4:57 PM said...

kina check this out! blue baby jumper.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=304088233000507&set=a.304088206333843.72647.241582075917790&type=3&theater

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork