Friday, April 20, 2012

Set Bersalin Tanamera

Salam

Benda ni benda pertama yang dibeli dalam banyak-banyak list dalam checklist preparation untuk menyambut baby. Sangat banyak woo untuk dibeli & banyak ilmu yang kena cari.

Pedulik la orang cakap awalnya beli ke!Poyo ke. Nak kutuk pun kutuk la. Bukan pakai duit orang lain pun. hihi. Kina ada reason sendiri & sebab yang munasarawak kenapa kina beli awal set bersalin tanamera ni. Padahal kina survey benda lain dulu tapi terus beli set ni.

Paper bag dia pun cun. hehe. 
1) Sebab ada promo clearance sale limited time only. RM90 instead of RM360. Tak ke jimat gila tu? Nak tunggu 8 bulan entah dapat tak lagi harga macam tu kan?

Thank you banyak-banyak dekat Nadya sebab war-warkan ada promo dekat blog dia & sanggup tolong kirimkan. Alkisahnya dapat harga runtuh ni sebab yang ni packaging lama & ada dua barang je takde macam dalam set terbaru iaitu pilis & teh. Masih berbaloi sangat-sangat sebab ada 10 barang. Lagipun mak kina dulu berpantang takde pakai pilis pun. Jadi kemungkinan kina pun tak pakai kot.hihi. 

Lepas baca post Nadya terus kina survey-survey set bersalin & rasa tak salah kalau beli yang ni. Actually risau jugak kalau beli yang mahal tapi tak kena nanti rugi plak kalau tak pakai.

2) Set bersalin tanamera ni takde perlu untuk dimakan. Semua untuk disapu dimandi dispray. kihkih. Bukan tak boleh nak makan jamu ke pil ke cuma kadang-kadang memang malas nak makan. Dulu pernah beli jamu Mustika Ratu setia makan hanya untuk seminggu lepas tu buat perhiasan. So dari tak makan better beli yang takde makan-makan jamu ni. Kalau nak pun boleh beli asing ke lain kali.

3) Set bersalin tanamera ni macam best je. Kalau tengok dekat website dia packaging dia style spa. Bila dapat kat tangan set bersalin ni memang rasa macam spa di rumah. Cewah.

4) Set bersalin tanamera ni hasil gabungan traditional Malay+Chinese+India. 1Malaysia gitu. haha. Pastu guna tanpa was-was sebab memang halal.

Tapi dalam banyak-banyak alasan sudah tentu utk penjimatan berganda. 


Jom tengok apa yang ada dalam set bersalin tanamera:
Ada 10 item. Bengkung pun ada. Yang penting nampak tu ada logo Halal
Macam ni rupa bila buka kotak dia. Nice kan?

Kalau baca review & testimoni banyak juga good review. Since kina belum guna lagi jadi tak boleh review lagi. Tapi dalam banyak-banyak tu kina dah try facial mist & body mist yang dalam botol spray besi tu. Sangat nyaman & wangi ok. Hopefully, worth it beli ini. InsyaAllah. :)

15 comments:

Asz Miza on April 19, 2012 at 7:04 PM said...

Bestnya dapat harga mcm tu Kina..agak2 ada lagi tak harga tu skg?hehehehe

Shakina Farhan on April 19, 2012 at 7:05 PM said...

miza: hehe..tak pasti dear..tp maybe bleh tgk kalau time expo bulan 6 ni kat pwtc..rasanye yg ni dorang nak clearkan stok packaging lama kan..

~ NANA ~ on April 19, 2012 at 8:07 PM said...

mmg untung kn kita dpt beli dgn harga rm90? nana suka bau dia!! hehe

Wawa on April 19, 2012 at 8:12 PM said...

Waaa berbaloi2!!tk kisah la awal ke lmbat ke, tgh ade duit rembat je.. Hihi

Miss Sunshine on April 19, 2012 at 8:24 PM said...

kina, bulan 6 ni ade expo kat pwtc ek...?

Shakina Farhan on April 19, 2012 at 9:27 PM said...

nana: yup3..alhamdulillah, rezeki kita ek..bau die sgt best kan..herba die pun bau mcm kat spa..hihi..

wawa: hehe..itu la..dibuatnye nanti xd duit, harga naik ke kan..ok..sedapkan hati..:P

hana: a,ah dear..katanye besar-besaran gak..

ctmah on April 19, 2012 at 10:14 PM said...

wah!murahnyaa...ala ruginyee xtau :(

Syima Syaz on April 19, 2012 at 10:56 PM said...

menyesalnye tak beli arituuuuuuuu...

fifi~ on April 20, 2012 at 8:03 AM said...

kina kembali aktif berblogging. love yr post mum to be!

LisaLisut on April 20, 2012 at 9:50 AM said...

takpe beli awl sbb vco dia u bole buat perineum massage kekekeke. i beli tgu June kot tgu duit masyuk. haha. igt nk cr dulu tanamera vco (rm54 sebotol) kat sunway pyramid.utk massage dlu.aritu i duk survey brand yg sll org pakai like NR.tp since baca review org pasal tanamera i dah decided to buy post natal tanamera.360 pun 360 lah.haha.cuma syg pulak sbb i dh terbeli bengkung kt baby fair klcc.kalau beli yg ni pun dh ade bengkung.mcm nk lilit satu bdan mcm mumia la pulak nk pakai dua2.Kidding! ;p

ieda on April 20, 2012 at 11:02 AM said...

bestnya dapat price macamtu.rezeki ;)

puan.mila on April 20, 2012 at 1:50 PM said...

wah bes hrga cmtu.,penah SIL mila beli set sndayu tggi rm400 woo..rugi2!

Shakina Farhan on April 20, 2012 at 3:42 PM said...

ctmah: itu la..mmg kena link byk2 dgn blog mom2be..hehe..kina pun kebetulan tau..

syima: kina igtkan syima beli jugak..huhu..harap2 ade lg la promo ye..

fifi: hehe..harap2 momentum ni kekal la rajin post..:p..tq dear..

lisa: itu la..tp syg nak guna boleh tak gitu? tp bau vco tu wangi fresh coconut pastu nampak mcm ade sikit isi kelapa kat dalam..hihi..

ieda: alhamdulillah..rezeki..:)

mila: hee..skg ni semua mahal mila..tp kl sesuai & bagus berbaloi..

Nadya Zahid on April 23, 2012 at 2:14 PM said...

kina-VCO oil tu kina boleh pakai untuk sapu kat perut untuk elakkan stretch mark n bile dah 7 months cmtu boleh sapu kt perineum area...

hidayah hiddensity on October 26, 2012 at 8:56 PM said...

baru sempat baca.. untungnyer dapat rm90!

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork