Monday, January 5, 2015

#sayajual : Printable Planner 2015 Malaysia (Islamic)

Salam..

Alhamdulillah siap juga planner. Uiii..pening banyak hari nak membuatnya. Semua pakai Microsoft Publisher tau. Takde photoshop ke ape sebab tak reti. Rumit gak. Lagi-lagi bab nak isi calendar. Nak kena isi satu-satu, nak color satu-satu. Nak colorful so baru bersemangat. Konon.


My inspirations :http://iheartorganizing.blogspot.com
http://misstiina.com
http://myjoyfilledlife.com
http://nadiahelena.com

Memang banyak planner kat kedai, yang free tapi yang ni kina buat khas yang kina rasa perlu untuk diri sendiri contohnya nak cleaning, nak homeschoolingnye la, nak bloggingnye la, nak khatam quran, nak savingnya la, nak kurusnya la (opps).

Bila upload dekat instagram tak sangka plak ada yang nak beli. Lebih 5 hari tido lambat nak siapkan. Kina nak bagi jual yang editable sebenarnya tapi kalau tak dalam bentuk PDF font yang pelik2 tak keluar untuk diedit. Semua dalam bentuk PDF kecuali cover dan calendar untuk korang masukkan nama ke gambar ke. Tapi yang font di cover yang pelik2 tak keluar ye. Jom tengok apa yang ada dalam printable planner ni. Ni sebahagian je tau. (Tak larat nak copy paste dan edit dah -_-)
To do list, Covers, Calendar
Budget. 2015 tahun berjimat cermat, tahun menyimpan
Paling penting yang ibadah checklist tu..

Ok. Features die ek. Ada 5 bahagian divider kina asingkan. Ada tab untuk korang potong jadi boleh nampak bahagian ape. Cth gmbr di bawah.

1) Celebrate
  • Anniversaries
  • Birthdays
  • Gifts list
  • Party planner
  • Notes

2)To do list
  • Daily schedule (Time based)
  • Daily to do list
  • Weekly cleaning schedule
  • Weekly blogging planner
  • Groceries
  • Notes

3)Budget
  • 52 Weeks saving challenge (Cuma tick every week, habis setahun dapat la RM1378)
  • Bills to pay 
  • Monthly budget
  • Wishlist

4)Ibadah
  • Table timeline untuk khatam Al-Quran
  • Al-Quran recitation (How many pages, what surah, lesson learnt)
  • Monthly prayers time (Cut and paste every month)
  • To-do-ibadah
  • Weekly ibadah checklist
  • Daily zikir
  • Ramadhan menu planner
  • Tazkirah/ceramah/usrah to jot down

5)Fitness
  • Weekly meals plan
  • Weekly exercise plan
  • Weekly weight log (Please nak berat sebelum kawen..hahaha)

6)Calendar
  • Public holiday for
  • 12 months calendar (Editable, boleh bubuh gambar sendiri, letak important dates)
  • 2016 at a glance
Untuk pembaca blog kina boleh download Tab calendar di link di bawah ye. Untuk nak beli full version boleh teruskan membaca. Hihi.
{Free download calendar 2015 lengkap dengan cuti sekolah dan cuti umum Malaysia }



Bila dah print macam ni rupanya. Kalau macam rasa takde kaitan dengan korang (cth ruangan blogger) tak perlu print. Kalau macam daily schedule dan daily to do tu boleh print banyak terus. Minimum 96 pages semuanya kalau print semua. Tapi belum termasuk yang kena print banyak. Jadi memang tebal. Kina belum punch sebab takde puncher. Nak beli pudin tak bagi sebab die suh tunggu esok die bawak balik dari office. Hihi. Jangan mintak nak suruh print sebab ni pon printer pinjam ok. Hahaha. Next year insyaAllah 





Tab divider tu kina print atas kertas A4 pastu tampal atas kertas keras.



Cover pilihanku semestinya color biru. :)



Bahagian Ibadah. Akan ditambah lagi next time.



Page yang akan diisi setiap hari! 


Untuk full version printable planner ni kina jual RM10 sahaja! Oversea boleh cecah RM100 tau. RM1 dari setiap pembelian akan diinfakkan kepada mangsa banjir. Jom la beli sambil menderma. :)

Macam mana nak beli?
Email : theshopablog@yahoo.com
Kina akan bagi account no. Dah setel payment kina akan email 1 folder printable planner yang ada 25 files.

Pastu kan, kalau korang dah print please guna hashtag #iwantmyplanner #myplannerbabes tag la kina ye @shakinafarhan @theshopablog ye. Mana tau nanti ada hadiah pulak untuk korang. :) Yes, you read it right. Nanti kina akan buat random sape yang upload dan tag ye.


Azam 2015 :
Nak tingkatkan ibadah. (rasa makin dekat kiamat kan? sobsob)
Nak bagi laki gemok dengan masakan. (walaupun tak sedap. hahaha)
Nak jadi mak dan anak yang baik.
Nak hidup lebih teratur walaupun dah beranak ramai.(letih tu memang)
Nak turunkan berat badan.
Nak kumpul saham di dunia dan di akhirat.
Nak pindah penang! ni bukan azam kot. hahaha.


27 comments:

rini.borhan on January 5, 2015 at 10:51 AM said...

Best la kina ni..kretif..tuk yang tak kretif cam kita opkos la beli je..hehe..

rini.borhan

Liyana on January 5, 2015 at 11:09 AM said...

murah sgt 10rgt ni omg omg.. erin condren planner tu dekat 300 pitamm

raja zubaidah raja sabaradin on January 5, 2015 at 11:32 AM said...

kina...thanks!! tp kita tak printer color, so kena edit sikit2. nanti kalau dh print (dan jadi cantik), kita tag kt ig.. hihhi

Sheila Salim on January 5, 2015 at 11:57 AM said...

Assalamualaikum kak kina, nak beli. heeee

fathiyah jamaludin on January 5, 2015 at 2:20 PM said...

mmg bagus usaha kina ni..
tp i ingt nak beli yg dah print terus.
i xde printer kaler so susah nak print sendiri..

safurara on January 5, 2015 at 2:35 PM said...

wahhhh cantiknyaaaa.

.ieLah. on January 5, 2015 at 3:40 PM said...

Tak sabar nak print! Hehehe

nadiah hanum on January 5, 2015 at 4:04 PM said...

Bagus ada planner ni..semua perkara teratur ikut schedule

.:COCO'S:. on January 5, 2015 at 8:56 PM said...

Salam kina...

Already emailed to ur mail

Naziera Roslan on January 5, 2015 at 11:08 PM said...

Kreatif nye...

Fiza Kushina Noor on January 6, 2015 at 1:01 AM said...

kina buat ni utk print saiz a4 ke? minat gak sbb ada bhgn ibadah tu :)

Shakina Farhan on January 6, 2015 at 8:39 AM said...

thank dearies..:)

fiza: a,ah..kina print size A4

Syahmi Zaludin on January 8, 2015 at 12:11 AM said...

Assalamualaikum Tuan Tanah! Awesome! Memang cantik dan Insya-ALLAH semua perancangan jadi lebih teratur =)

Jemput singgah kalau sudi sebab Azira Food Charity sedang kumpulkan dana charity =)

http://syahmizaludin.blogspot.com/2015/01/urgent-calling-azira-food-charity.html

Ayuni Ayatillah on January 8, 2015 at 4:37 PM said...

Wahhh...cantik :)) Rajinnye u buat planner design sendiri. Semangat skit nak guna kan.

Tahun ni I print je from freebies haha..anyway happy planning and all the best! :)

From a fellow planner nerd - yunayuni. LOL

Missus Abe on January 9, 2015 at 5:13 PM said...

Salam Kina,

Tahniah, rajin betul Kina, and sgt hebat sbb boleh create planner from scratch sambil jaga 2 budak tomei..hebat hebat...kalau kita entah first page pun tak siap hehehe

humble.yat on January 14, 2015 at 10:28 AM said...

great job kina..memudahkan urusan sume org..sy pun dah emel..bru free nak order..:-)

Rahimah al-Idrus al-Idrus on January 15, 2015 at 2:43 PM said...

Seniora Kina, cuba print jadi 1 unit. Pastu kira kos print,poslaju+untung...inshaAllah ramai nak beli :)

~cactus~ on January 19, 2015 at 4:17 PM said...

Salam..kat mana ye nak cari refillable ring binder ye? banyak dah kedai saya pergi tapi tak jumpe size A5..

Naem Zaini on January 26, 2015 at 12:41 PM said...

Salam. Saya bermiat nak beli printable ni tapi planner saya size a5. Nanti boleh adjust size ke?

Fatihah Sharkawi on February 17, 2015 at 11:24 AM said...

sis,saya dh send email...

shafini jamaludin on March 9, 2015 at 12:01 AM said...

sis, please check your email :)

farah wahi on September 12, 2015 at 11:22 PM said...

assalamualaikum kak kina..sye da try send email at kak kina sbb sye berminat nak beli..tapi xbleh send plak email tu kak kina...

afida Mar on October 9, 2015 at 7:15 PM said...

Assalamualaikum Kina. Saya tgh cari islamic diary 2016. Pls advice.

afida Mar on October 9, 2015 at 7:16 PM said...

Assalamualaikum Kina. Saya tgh cari islamic diary 2016. Pls advice.

ameris on October 21, 2015 at 2:50 PM said...

Kina, ada saiz A5 tak???

sherry shantysharadzin on December 7, 2015 at 4:16 PM said...

salam..kak kina ~ saya nk beli planner n diary boleh..? cantik sangat lah..camne nk order..?

zaleha eszai on December 25, 2015 at 2:31 AM said...

Assalam alaik..kina..planner 2016 ada tak??kalo ada org nak beli..cantek sangat..printkanlah sekali..

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork