Thursday, January 15, 2015

Review : Bedung barut baby yang memang penting

Salam 

Shafiyah dah 6 bulan. Memang dah tak bedung dan barut. Dah ligat merangkak sekarang ni. Hahaha. Barut sangat penting untuk elakkan baby kembung. Macam shahadah dulu sampai 5 bulan berbarut. Memang jarang sangat kena kembung. Ke tak penah. Shafiyah pulak salahkan mama die la yang malas, tak sempat, huuu..alasan sangat..barut sampai 3 bulan je. Huahua. Terbukti ade jugak kembung sekali sekala tu. Huuuuuu..sorry shafiyah..Jadi silalah barut selama yang boleh. Huhuhu. 

Now nak share pasal online shop shaz bedung barut baby yang awesome ni.  Banyak testimoni-testimoni dah, tengok je dekat facebook die. Dont worry, shaz bedung barut baby ni company yang berdaftar dengan SSM macam theshopablog. EH. hahaha. Dan dan je.


Shaz bedung & barut baby ni jual macam-macam tapi yang paling special tentunya bedung & barut die. Bukan untuk baby je, untuk mak baby pun ada. Mak baby punye bengkung pon ado. Mandian herba yang susah nak buat sendiri zaman la ni pun ade. Kualiti tip top. Harga berpatutan. (Kina pernah jahit barut nak memotongnye satu hal, nak jahit lagi, dengan ada 'pembantu kecik' susahnye nak siapkan barut yang nampak macam simple tu..pffft..beli jela weh..sobsob..).. 

Barut baby ade yang colorful, ade color putih. Material 100% cotton flanel, memang lembut. Ada 3 size untuk dipilih. Packaging baru sekarang ni comel sangat. Macam mana nak pilih size barut untuk baby? Tengok size ni ye. (kalau tanya kina, kina prefer size M..tapi ikut size baby jugak la kan, anak2ku memang size cenonet..)


Saiz : 
S 17" x 5" (up to 3kg)
M 19" x 5.5" (up to 6kg)
L 21" x 6" (5kg & above)


Antara corak-corak yang ade.
Macam nak ade baby lagi je bila tengok packaging barut secomel ni even warna putih..eh eh eh..
Bengkung tradisional sarimah siap ade macam-macam color lagi. Ceria sket mak dalam pantang. 12 meter ok. RM42 je.

Untuk first time mom kina memang suggestkan belilah dalam bentuk pakej. Senang tak payah nak survey banyak tempat. Jimat kos. Ni pakej-pakej yang available dari shaz bedung barut baby.Pilih la mana yang paling berbaloi dan sesuai  dgn keperluan korang. Kina tak cakap lagi kan  shaz bedung& barut ni agent kak kekabu yang famous tu,ala tilam kekabu yang tebal gile lagi empuk tu anak cik ta pun pakai. Bagi contoh glamour je kan, padahal anak sendiri pun bertilam kekabuonlinedotcom jugak..Hahahahaha. Jadi boleh order jugak dengan shasha ye. Apa lagi, gi lah terjah fb dan cuci mata dekat instagram die. Link tersedia untuk korang klik je. 

Instagram : @bedungbarutbaby 
Website : http://www.bedungbarutbaby.com.my (bakal beroperasi tak lama lagi)


P/S:Alhamdulillah, dapat 2nd diploma in breastfeeding. Mengejar ijazah pula. InsyaAllah. Pasni cite pasal tandem bf 2 anak dara tu plak. :)

2 comments:

Sheila Salim on January 15, 2015 at 4:19 PM said...

Assalamualaikum kak kina, wahh barut bedung baby comel. adam pakai sampai 3 bulan je sebab badan overload lelemak. ekekkee.. alhamdullilah.. murah rezeki anak2 kak kina :)

ahmad farokhi on February 17, 2015 at 12:44 AM said...

I love your writing style, it's make easy for me to understand thank you
mebel jepara murah
kursi tamu mewah
kursi tamu minimalis
tempat tidur hello kitty

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork