Wednesday, January 14, 2015

Freebies : Printable duit kutu checklist

Salam

Masa mula2 nak jual printable planner aritu saje la tanya pudin.

Agak-agak berapa yang beli ye?
Hmm..kurang 10 orang kot. Sebab softcopy kan.


Memang la tak terpikir nak jual mula2, tapi sebab ada orang nak order lepas tu penat nak buatnya, jadi ganjaran la untuk diri sendiri kn..:p..lagipun memang dah niat nak kumpul sekali utk derma. Alhamdulillah bukan 10 orang,20 orang, 30 orang..lebih dari 50 orang..gile tak sangka ok. InsyaAllah next year kina try buat dalam bentuk hardcopy pulak. Sebab lebih 10 orang pudin belanja secret recipe. hahaha.

So, lepas ni kina buat freebies jela bila ada masa. Moga bermanfaat. Sape yang ade planner boleh masukkan je nanti dalam file planner korg kalau berkaitan.

Sape ade main kutu? Kina ibu kutu dan bulan ni turn dapat duit kutu.Yehaaaaandre2..So kina buat checklist ni utk ibu kutu yang pegang tanggungjawab yg besar ni.
Pakai design macam budget aritu..hehe


Sebab kina main 10 orang je. Tapi turn sampai Dec sebab tu buat sampai Dec Ibu kutu boleh la pakai checklist ni utk tick sape yang da bayar dan turutan sape. Klik link bawah untuk download ye.



Main kutu jangan lupa akad masa bayar ye..penting tuuuu..:)
Cth akad : "Kina bayar duit kutu sebanyak RM100 utk bulan jan tunaiiiii."



9 comments:

ct cucubi on January 13, 2015 at 4:24 PM said...

Checklist ni memang best kalau ada dlm planner. tahniah KIna!

Liyana on January 13, 2015 at 4:29 PM said...

comel nye :)

safurara on January 13, 2015 at 4:31 PM said...

kina! sory entry lepas dh tersebut nama ciknaa pulak.hahaha.adehhh~ sory2.masa tu tgh wasap2 dgn ciknaa.hahaha.wahh tq for checklist.mcm tau2 rara main kutu.hehehe

rini.borhan on January 14, 2015 at 8:56 AM said...

wah bagus ni..since kina tak tulis tahun kita leminate then guna whiteboard marker lei padam-padam je tuk next round..hehe..

InaYusoff on January 14, 2015 at 9:44 AM said...

salam..
eh penting ye akad masa bayar duit kutu?

kenapa ye?

Shakina Farhan on January 14, 2015 at 12:20 PM said...

@inayusoff : penting, kena akad kata UAI..haram kalau bagi duit macam tu shj..sama macam urusan jualbeli.. bila ada akad bagus juga utk keep track dah bayar ke belum utk bulan2 tersebut..

Missus Abe on January 14, 2015 at 7:07 PM said...

Congrats Kina, ramai org minat planner Kina :)

InaYusoff on January 15, 2015 at 8:49 AM said...

ok..tenkiu kina atas penjelasan..

=) ..

#nak tahu sebab ada join kutu tapi tak pernah dengar pon pasal ni..

aNNor on January 29, 2015 at 2:54 PM said...

kina, xsilap ila kan, akad tu kan kn ckap 'saya hutangkan awak bulan ni sbnyak rm...' ktorg main kutu akad cmtu.

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork