Friday, September 12, 2014

Susunatur : Mini workstation bajet rendah

Salam..
Hari ni nak share mini workstation (bilik di rumah ibu kina) di mana tempat kina masa dlm pantang tempoh hari mengupdate blog, tulis alamat, mengecop kertas pos laju, makan & sebagainya..hihi..maybe ade yg nak ada meja kerja sendiri di rumah tp budget xmencukupi. Kina nak share berapa kos untuk mini workstation ni..sekadar yang diigt la..maybe kl ralat pn ringgit2.


Meja : RM55.90 (beli di giant, di lazada pun nampak macam ada)
Kerusi lipat : RM29.90 (saja beli lipat supaya kalau anak nak panjat just lipat selit kat tepi). Boleh tengok tutorial cane kin tukar lapik kerusi tu di sini.
Kotak CD : tak sampai RM10..utk letak & susun kertas tracking no customer. Takde kes hilang..
Bekas  rak putih : RM5 dari Daiso..utk letak cop, ink, business card & lain2.
DIY hanging pen holder : Boleh tengok tutorial di sini. Cost barang terpakai je. Less than RM5.
DIY hanging photo : Nanti buat tutorial. Since barang banyak da ade, cuma print dekat kedai 5 keping gambar dalam 1 kertas A4, kena charge RM2. Kalau ada printer sendiri lg jimat. Less than RM7.

So ditolaktambahbahagidarab..cost untuk mini workstation ni hanya RM111.. (ofcos tak termasuk laptop ye..:p)..ni pun beli sket2 bukan sekaligus..

Happy desk is a clear desk..

Kalau nak start keje memang xd mood kalau meja bersepah..habiskan masa mengemas dl..Tapi kalau da start buat keje memang bersepah kenjoh hanyar lagi2 bila semua benda nak letak atas tu. So, semoga bermanfaat & membantu bagi yang teringin nk ada mini workstation di rumah..



Boleh nampak peminat color ape..:P


9 comments:

Allene on September 12, 2014 at 9:26 AM said...

blue.... =D

Aeen on September 12, 2014 at 9:33 AM said...

blue fans...heheh

Qaqiqu on September 12, 2014 at 10:06 AM said...

Kemasss ! Shake, idea hanging photo tu best. Nnt tqa nk try jgk lah letak tepi dressing table :) tq dear !

Chekgu Azrine on September 12, 2014 at 10:43 AM said...

yang penting kemas..
dan murah...jimatkan

athi FATHIYAH on September 12, 2014 at 10:45 AM said...

kena kemas kan meja i jugak ni.heheheh...

cik hani on September 12, 2014 at 11:47 AM said...

Blue..white..hihik..

Kemas meja kina

Azira Abu Bakar on September 13, 2014 at 1:22 AM said...

Comey..

Erna Nordiana Zamri on September 13, 2014 at 2:51 PM said...

kina kina..erna masa mula2 nak sediakan soho comel ni, suami tanya..apa theme soho? senang je jawapan erna..

biar soho kecik comel lote..tapi pulangan dari soho kecik comel lote tu besarrrr :)

Anak Lebah Comot on September 17, 2014 at 1:54 PM said...

hua..mmg kemas kan...thanks kina kongsikan budget

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork