Thursday, September 11, 2014

Review : Sleeping bag shafiyah


Salam
Shafiyah dah 2 bulan 1 minggu..cepatnya masa berlalu kan..Straight to the point nak review pasal sleeping bag shafiyah. Shahadah dulu takdebeli sleeping bag. Actually sleeping bag ni kina beli sebab nak memudahkan letak shafiyah dalam stroller. Sebab stroller tu macam takde penahan dekat tepi macam combi dulu. Tapi shafiyah dah outgrown sleeping bag jadi xpakai pun utk stroller. Kina listkan jela pro & cons beli sleeping bag ni.

Pros
1) Senang nak bawak shafiyah gi KK. Lagi senang dari dukung biasa sebab rasa dukung sekali je.Camne ntah nak cakap. Tak perlu kita control lengan untuk support baby.
2) Boleh jadi tilam baby & alas salin pampes (tp kena letak plastic la)
3) Kain tak panas. Kina mula2 pun tengok eh, macam panas je. Rupanya tak panas pun tau.
4) Zip plastic so rasa safe sket.
5) Tangan tak lenguh dukung. Kalau baby tido boleh letak je. (pengalaman di KK)
6) Ada plastic bag die. Senang untuk travel.
7) Murah. RM23 beli dekat Baby and Muslimah Online Store.


Cons
1) Design kurang menarik. Hahaha. Kalau die buat plain je ke mesti lagi smart kot.
2) Zip cepat rosak. Haritu pudin tercabutkan zip die sebab sentap kuat sangat kot. Maybe boleh upkan kualiti lepas ni.
3) Size kecil. Kejap jela pakai. Kalau baby bam2 pakai sebulan jela kot.

Shafiyah masa lepas cukur
Kalau da lama tak pegang baby kanr rasa kekok, ada bag ni xterasa kekok la.
Travel friendly
Kalau la pandai menjahit rasanya boleh buat ni. Cari kain sejuk sedap lawa. Lepas tu masuk kekabu. Jahit zip. Wah. Senangnya type. Hahaha..

P/S : termimpi2 mesin jahit nak jahit langsir sendiri.lol.







9 comments:

Humairah Jimat on September 11, 2014 at 9:17 PM said...

sis kina!kita pun da bli.he.pregnant br msok 14 weeks ni.sbenanya nk beli tilam je tp da satu set ngn sleeping bag.xsbr tgu baby klua =) comel je kn sleeping bag ni.

Shakina Farhan on September 11, 2014 at 11:21 PM said...

humairah: a,ah..kl beli set lg jimat..hehe..akak igt lg awk pernah beli dgn akak kn..tahniah tau!

Didie Kamila on September 12, 2014 at 4:26 AM said...

1st time tgk n tau..brg2 baby skrng ni makin canggih la..

.ieLah. on September 12, 2014 at 6:33 AM said...

bab senangnya type tu betul. hahaha macam kite selalu cakap jahit baju senang. hahaha

nak beli tilam adik pon belom lagi ni.hishh

Allene on September 12, 2014 at 9:39 AM said...

best plak menda alah ni.. nak la tuk yang nexttt....

nurul iman on September 12, 2014 at 10:21 AM said...

tak panas eh?

Shakina Farhan on September 12, 2014 at 11:03 AM said...

Mst xbce betul2 ni..hihi..kain xpanas..

athi FATHIYAH on September 15, 2014 at 11:27 AM said...

kena buat ikut size baby kot..
pakai kejap sgt mcm rugi plak
nasib baik murah

Raihanah Ahmad on October 3, 2014 at 10:08 AM said...

owh camtu cara gunanya. thanks. rasanya for coming baby boleh beli ni.

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork