Monday, September 15, 2014

#sayajual : Pregnancy Test & Ovulation Test Murah

Salam
Bermula dengan seorang yang suka mengetest pregnancy test (sekarang pun suka lagi tapi anak no2 baru 2 bulan apekehelnya nak test kan..hahaha), suka mengetest ovulation test (masa lepas pantang ada juga test 3x ovulation test..) sekarang #sayajual pregnancy & ovulation test murah2.

Pregnancy test ada 2 jenis :
1) Pregnancy cassette : RM3.00 sekeping
2) Pregnancy strips : RM1.00 sekeping

Soalan yang sering ditanya apa beza 2 jenis ni ye?
Selain dari harganya la kan. 


  • Sebenarnya dalam cassette tu ada strips jugak tau tapi lebih lebar. (Haa..sampai buka cassette tu punya semangat ingin tahu kan) Pregnancy cassette ada penitis. Jadi tak perlu nak dip lama2 ke atau takut terlebih dip sampai boleh invalid result. Just titiskan dalam 3 titis camtu. Tunggu dan tengok line T & line C. Dekat klinik-klinik banyak pakai yang jenis cassette.
  • Jenis strips pula adalah pregnancy cassette versi togel. hahaha. Cara guna kita collect urin lepas tu dipkan dalam 5-10 seconds sampai nampak strips tu menyerap (sorry). Walaupun die nipis  sket dari cassette tapi accuracy die sama je. Murah tapi reliable. Ramai customer beli yang ni.


Ini packaging terlatest yang kina jual. Tengok gambar dah boleh nampak perbezaan kan.
Kiri pregnancy cassette  kanan pregnancy strips

Ovulation test pulak kina jual jenis strips saja. 
Ovulation test (OPK) = RM1.20 sekeping

Strips ade color pink, biru & hijau. Yang penting packaging die tulis ovulation. 

Nape tak jual jenis lain? Sebabnya pendapat kina la sebagai pengguna, ovulation test kita kena test banyak strips jadi better pakai yang murah je kan. Lagipun kalau -ve rasa macam eh bazirnya lain kalau pregnant. Kalau dekat kedai ovulation test sangat mahal (tak caye gi la tengok..hihi..dulu pernah beli lepas tu salah cara plak..)

Cara penggunaan OPK ni boleh tengok dekat SINI. Tak paham boleh tanya. (Tapi tanya2 tu kalau boleh beli la ye. Hahaha.)

Khas untuk customers kina sahaja, kalau tak tau nak baca result OPK atau UPT, lagi-lagi 1st time kan boleh berwassap dgn kina gambar result. InsyaAllah kina cuba la bagi pandangan. Alhamdulillah, ada ramai yang da berjaya. Semua dari izin Allah. Testimoni terbaru last week, die menunggu 3 tahun, pakai 1 bulan je kaedah opk. Happy sangat kina dapat tau die da pregnant. 

Ada lagi testimoni utk pregnancy test&opk boleh la tengok di Facebook page TheshopAblog. 

Lagi menarik!
Beli 9 free 1. 
Tak boleh campur sebab harga tak sama kan. Kalau beli 5 opk 4 upt nak bagi free yang mana kan? 
Pos laju RM6 (kalau ke kedai pun pakai duit minyak, duit parking kan? beli la banyak baru berbaloi sebab expired date pun 2017)
Nak untung dan lagi jimat kumpul order dengan kawan2. 

To order:
WA only 0132126952
Email: shakina.farhan@yahoo.com




8 comments:

Iqlima Azmi on September 15, 2014 at 9:09 AM said...

Wahh, menarik! Murah betul nii. Kat watson/guardian mahal bebenor ovulation test.

Allene on September 15, 2014 at 10:58 AM said...

beli wat stok pun ok gak.. kot2 terlewat period... boleh la test. tak terkilan klu beli yang mhal. Sah!!! Kudis Buta.

Julia Johari on October 9, 2014 at 2:14 PM said...

Haaaaa julia suka ni...leh beli murah plak tu...dkt kedai guardian plg murah pun RM8 tau...menangis nak beli...saje suka test2 hahahha..i save ur number hp ye...kot nak beli leh wassup u dear...thanks

Lyeenda Mutiaramotors on December 20, 2014 at 9:23 AM said...

assalammualaikum..nk tanya shakinah,kalau area johor bahru boleh x ye

Mama Aisyah on December 22, 2014 at 9:50 PM said...

Total buy 9 free 1 campur postage ke sarawak berapa?

noraishikin zulkarnain on September 17, 2015 at 4:04 AM said...

Ada jual lg tak?

noraishikin zulkarnain on September 17, 2015 at 4:04 AM said...

Ada jual lg tak?

noraishikin zulkarnain on September 17, 2015 at 4:04 AM said...

Ada jual lg tak?

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork