Wednesday, November 28, 2012

Review 'Shake n Take'

Salam
Nak review 1 benda hebat ni..

Sekelip mata boleh buat juice,smoothies,ice blended.
Lepas blend cabut terus minum.
Tak payah nak tonggeng2 blender.
Boleh bawak gi mana2 malah muat letak dalam drinks holder dalam kereta.
Tak payah nak basuh banyak2. (dasar pemalas kan. haha)

Kina ni jenis malas nak makan buah. Ok, nak kupas kulit epal pun aku malas. Hahaha. So terus la jarang makan buah. Buah durian je yang rajin nak makan. Tapi idok la nak buat jus durian..Bila ada gadjet macam ni jadi rajin la sket. Hahaha. Walaupun kecik tapi boleh tahan die punya pisau tajam. Rasa scary gak nak blend tu tapi ok je. Syok tengok cepat je terblend. Cuma nak tutup die agak susah tapi not a big problem la.
Air epal kasturi untuk pudin
Nyum2..tapi yang ni no sugar..masam sikit la..
First buat air epal kasturi utk pudin (sebabnya kina nak minum pakai benda tu xnak dalam gelas so buat die punye dulu..hihi..)..lepas tu kina buat carrot susu..Dah la carrot ade 1,separuh plak tu..Takpe..Test power dulu..Potong2,sesudu susu pekat, fresh milk sikit, ice 3 ketul (tak berani letak banyak sebab benda ni kecik je), air masak sikit..Blend..Siap..Minum..Sedaaaaaaaapnye air tgn sendiri..hahaha..xle blah..
Carrot susu sudah ready utk diminum.

Esok mau borong buah2..hahaha..kalau tak buah tu tak pandang pun..biasa la mula2 memang semangat kan..hopefully usaha utk minum fresh juice buatan sendiri berkekalan..Ada kesedaran untuk sihat sikit lepas ada anak ni. 

Kan best kalau die ade include resepi smoothies sekali ke..hahaha..over..macam tak leh gogel aje..

Boleh beli dekat groupon ke mana2..tapi kina beli dari kawan Jue nama die..boleh klik sini kalau nak beli ngan die..Kalau kat facebook cari Your DIY Project Supplies.
Size die panjang sikit je dari remote Astro

 I give 5 stars for such an innovative product..!

Now boleh la SMOOTHIES-ON-THE-GO! hahaha


16 comments:

Cik Hazz on November 28, 2012 at 12:40 AM said...

cam best je Kina. ;) i pkai blender biasa tu jer tp selalu x hancur sgt, sbb blade dia kecik kot, so x syiok sgt nak minum. huhuuu..

Aty_Fared on November 28, 2012 at 1:01 AM said...

menarik nyer...!!! aritu asben ade gak kate nak beli blender tuk buat jus..hurrrmm....

Azura on November 28, 2012 at 1:05 AM said...

gud info. thanx ya, nk juga!

Veelara on November 28, 2012 at 1:46 AM said...

Mcm best je ek..... :-)

Asz Miza on November 28, 2012 at 8:13 AM said...

cm best je..slalu tgk dkt groupon sume..nk beli mcm xyakin..tp bila kina review terus yakin nk membeli..hahaha

izfanora on November 28, 2012 at 8:31 AM said...

macam kena beli je nie.. hahaha.

Wawa Yusoff on November 28, 2012 at 8:53 AM said...

e'eh! bestnye! lps ni xpayah beli cool blog lagi. boleh buat sendiri. hehe :)

Shakina Farhan on November 28, 2012 at 9:50 AM said...

best2..sila beli..hahaha..

cha on November 28, 2012 at 9:54 AM said...

nampak mcm besar kina kecik je rupanya. senangla nak bawak pg mane-mane kan. bolela buat ice blended mocha pasni ececeh :p

~ NANA ~ on November 28, 2012 at 10:12 AM said...

dari hari tu berkira2 nk beli ke x...haha

MiSsJue on November 28, 2012 at 10:14 AM said...

aaa! touchingnyeee! thanks kina sebab sudi review my product tu! heee..risau juga if kina tak suka ;) ok, noted. Akan improve service bg resepi smoothies plak nanti..Tp sayangnye blender ni tinggal 5 pcs je now..x sure nak restock ke tak :D thanks dear! appreciate that!

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P on November 28, 2012 at 11:29 AM said...

ini sudah bagus... jap2 nak usha groupon

Allene on November 28, 2012 at 11:33 AM said...

wow.... mkn rajin la minum jus nnt... :D

oshinz on November 29, 2012 at 5:55 PM said...

haih.. keciknya. macam tak percaya la pula. hehehehe.

Zuraidah Butang on December 5, 2012 at 1:59 PM said...

beshnyee..kene beli jgk ni..hehe

MZ HOMESHOP on February 12, 2014 at 7:02 PM said...

Selain shake n take itu, ada juga lho shake n take yang baru, yaitu shake n take generasi kedua, shake n take biru ^_^

Salam,
Shake N Take
Shake N Take

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork