Monday, November 19, 2012

Review OshKosh Baby Sweater

Salam
Kali ni nak review baju favorite kina..supposedly baju favorite shahadah chinta..hihi..mama die yg lebih2..Kina sangat2 suke baju ni sebab sangat la cute bila baby pakai rasa macam nak gigit2..Jenama oshkosh ni selalu baju yang comel2, macam ada tulisan2 pada baju yang comel2..

Muka jadi innocent gila-gila..eeeee..budak niiiiiiiiiii..the so called little red riding hood!

sape yang boleh mengatakan tidak dgn kecomelan baby pakai sweater. heh.
Kina beli dari jaja khalida..RM35 sehelai..masa tu ada warna purple, hijau, merah..kina suka plak color merah & rasanya warna merah sangat sesuai lah dengan shahadah chinta..menyerlah & smart..zip die zip plastic so tak risau sangat..material pun berkualiti..ahh..suka la..

Kalau naik flight @ kuo makan malam @ hujan bila kuo kina akan pakaikan sweater ni utk baby..she looks so comfortable with it..Tapi! Igt lagi masa dekat KLIA,die asyik poopoo jenuh gak la nak membuka memakai balik baju banyak2 dengan sejuknya kat situ..so penyelesaian pakai baju je kat belah dalam..Seluar xpakai..hahaha..

first time pakai agak gedabak jugak la..hihi
Ni gambar masa first time die pakai masa tu baru 2 bulan 2 hari..size yang kina beli 3-6m..sekarang dah 3m muat cantik..maybe sebulan lebih lagi tak muat dah..huhu..adakah mama kena beli lagi sweater ni size lain plak..hahaha..maybe warna lain plak la kot..papa dah cakap tak perlu beli baju dah ulang pakai je..so maybe bila dah tak muat mama pujuk papa balik..hihi..

Any mommies yang nak beli macam ni, sekarang jaja tengah bukak preorder ada color hijau, purple, tengok la sendiri..hehe..kat facebook cari je jaja khalida..worth it! Die cakap pre-order tutup hari selasa ni (20 Nov)..

12 comments:

Hazz on November 19, 2012 at 12:04 AM said...

Cute nyer!! thanks sharing Kina. mmg tgh mencari sweater tuk Hana tp lum jumpa yg brkenan. leh laa usha fb tu pasni. heeeee ;))

Cik Puan Tqah on November 19, 2012 at 9:25 AM said...

comel gile plis.. hihi

Asz Miza on November 19, 2012 at 9:27 AM said...

KIna i pun beli sweater ni dari jaja jugak..kaler navy blue gitu..bli yg size 3-6m..xpakai lg sbb xtau bila nk kasi pakai..hehehe

Allene on November 19, 2012 at 9:32 AM said...

comelnya chinta...

intan on November 19, 2012 at 9:54 AM said...

aisha amani ada sweater hoodie merah gak tapi tak sampai kaki, hehehehe. pon kitorg panggil red riding hood!

~ NANA ~ on November 19, 2012 at 9:56 AM said...

comel! tq sbb review...kebetulan i mmg tgh cari sweater utk farish

Aeen on November 19, 2012 at 10:59 AM said...

comey la dy pkai sweater tu..hehe..cam nak belikn je utk raees nanti...heh.

Zimie on November 19, 2012 at 10:59 AM said...

comelnye baby shahadah.nak beli jugak!!(even baby belum lahir :p)

aTy _faRed~ on November 22, 2012 at 11:59 AM said...

Alahai...comelnyer kamu.......

Nur-nba on November 22, 2012 at 10:36 PM said...

Comelnya Shahadah China.. memang warna merah sesuai dengan dia..♥♥

Liyana on February 4, 2013 at 11:29 PM said...

Comelnye...

sweaterkeren123 on April 24, 2016 at 7:31 AM said...

cute..

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork