Thursday, June 2, 2016

Presenting baby no.3!

Salam..

Lama menyepi. Alhamdulillah dah selamat bersalin 19 May 2016 hari tu. Presenting our baby no.3.
kali ni tukar angin. dulu kpj kuantan, kali ni kmc (kuantan medical centre)
Nama saya Muhammad Shahir. Boleh panggil shahir. 
Putera pertama kami. Mama & papa harap shahir akan menjadi al hafiz yang dapat menarik & memberi syafaat kepada ahli keluarga nanti. Aaamiiin.

Setakat ni antara 3 orang anak..shahir ni yang

Paling lambat keluar (38w 6d)
Paling sakit nak bersalin (dulu 10cm baru push ni 8cm dah xtahan dah nak push)
Paling berat antara semua (3.07kg)
Paling lambat luruh tali pusat (hari ke12)
Paling slow bunyi nangis (maybe belum keluar lagi versi kuat)

Masih tak percaya, dah 3 ye anak ku..hihi..tak sabar nak habis pantang. kali ni pantang sendiri..kalau rajin dan berkesempatan kina share routine berpantang sendiri..shahir pun jaundice macam kakak-kakak dia..moga cepat2 sembuh ye nak..

Senyum sket..:D




5 comments:

FadMN on June 3, 2016 at 8:34 AM said...

tahniah,selamat berpantang :)

pipie azati aziz on June 3, 2016 at 9:09 AM said...

taniahhh .. selamat berpantang ... comelnye baby shahir :)

Chekgu Azrine on June 3, 2016 at 11:15 AM said...

TAHNIAH sakinah!!!
memang anak lelaki lambat sikit kuanya...dan anak laki paling sakit nak bersalin...
ini pengalama akk jugakla..hehehe

neway...best ada jugak anak jate sore...

Sheila Salim on June 6, 2016 at 9:14 AM said...

Assalamualaikum kak kina, lebih kurang je sama sheila.. anak kedua teran masa 8cm, berat 3.07kg. Suara nangis pun slow2. Kadang tak dengor. Hahaha semoga shahir membesar dengan sihat dan jadi anak yang soleh ye...

Basyirah Abd Rahman on June 11, 2016 at 8:59 PM said...

Salam. Tahniah shake. Welcome shahir to the world.
Hehe. Anak laki mmg sakit kot shake. Waa. Cry a river.

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork