Wednesday, April 10, 2013

Review: Personalized romper utk baby

Salam
Hari tu kina cari romper yang customade nak tulis nama shahadah..ada la pm a few vendors tp xdapat reply smpi hari ni..maybe masuk others @ spam..Kebetulan, kina check others dalam fb kina kot2 vendor tu ada reply ke kan..tengok2 dapat msg dari owner h&m creative concept..dorang nak sponsor baju customade untuk shahadah.. macam bulan jatuh ke riba gitu lah kan.Alhamdulillah, murah rezeki shahadah. .kecik2 da ade penaja yek..mama jeles..hihi..


So, discuss2..kina nak buat design sendiri..huahua..banyak sangat design yang nak buat, jadi rambang mata..so kina cakap nak lah beli 1 lagi..kiranya 1 disponsor 1 dibayar la..After a few amendments designnya macam ni..sabar je dorg melayan kina punya design..hehe.. (kina mmg cerewet when it comes to design2 ni)..dorang cakap design kina paling mencabar..huahua..

Kalau tengok dekat ada diamonte..hee..special made by the owner..
Design yang ni khas utk shahadah. Letak nama penuh & ayat anak yang solehah. So bila orang nampak & baca moga2 jadi doa kan. Kalau 100 org baca dah berapa byk yg doakan kan..Aaamiiin..semoga shahadah jadi anak yang solehah..bahagian belakang baju ada tulis DOB & berat masa lahir..yang ni jenis baju tshirt lengan panjang, pastu ade macam cuff dekat bahu..shahadah belum pakai lagi sebab balik semenanjung panas memanjang so tak pakai lengan panjang..mula-mula ingat nak baju purple sebab shahadah takde baju color purple lagi..majoriti biru & pink..tapi masa ni takde warna baju tu so amek yang color pink..Ni gambar penuh rupa baju ni, kina amek dari fanpage H&M Creative Concept.

Design yang ni plak utk romper..untuk anak2 sharifuddin & shakina..hahaha..memang xleh blah..saje xletak nama baby so next2 baby boleh pakai jugak..Harga untuk customade shirt & romper ni adalah RM35 sahaja..Tak kisah tulisan warna apa pun..boleh design depan belakang tak perlu add on charge anymore..size maximum sebesar A4..disebabkan ni printing vinyl (betul tak ntah eja ni) so dari segi penjagaan tu kena lebih teliti lah. Tak boleh iron, tak boleh tumble dry, better basuh pakai tangan..hehu..kalau tak printing tu jadi innalillah..
Konon2 cop 100% la tu..size romper ni 6-9 months..xtau la sampai bila 100% mama's milk tu..hehu

Ini dia production of mama & papa sibuk bermain..
Untuk menempah lagi2 kalau ada anak nak sambut birthday, boleh la ke link & contact dorang ye..Nice sangat kalau nak tempah set 1 family macam dekat bawah ni..harga die pun takde la mencekik kedarah..Semoga H&M creative concept semakin success ya!(boleh sponsor lagi lain kali eh..hehehe) To order boleh email orderhnm@gmail.com. For URGENT order, WhatsApp Puan Aini to 018-2830249.
smart kan tulisan color gold..pic taken from fanpage H&M creative concept
Ok la..model nak tayang baju die..hehe..babai
Model sexy..tak pakai tight pun sebab kuantan panas sangat hari tu..

11 comments:

fifi on April 10, 2013 at 7:41 AM said...

comel.nak tanya kina pasal baju nilah aritu tapi lupa pulak.hehe..

SweetLikeWhat on April 10, 2013 at 9:21 AM said...

wahh menarik..comel sangat rompers tu..

Qiela on April 10, 2013 at 9:28 AM said...

kina, pegi booth mak kina ekk? kila ada singgah tu hari. hhuhu...mcm terrr'perasan gigirl tu dah tindik ekk? since umur brp?

Hana Soffelia on April 10, 2013 at 11:10 AM said...

Hari tu dah perasan kina mention pasal ni. Lupa nak tanya tempah kat mana. Nantilah kena fikir ayat best2 ni nk custom made. ekeke

Zimie on April 10, 2013 at 11:24 AM said...

comelnyaaa ni terasa nak buat gak utk baby husna :p

ctmah on April 10, 2013 at 1:02 PM said...

alahai..comelnya...makin lebur la $$$ kite..haha!demi anak..redah ajelah

Super Ummi on April 10, 2013 at 8:32 PM said...

cantik baju..
bolehla tempah jugak lepas ni...

aThidEaN on April 10, 2013 at 11:10 PM said...

wwwwaaaaa hebatlah dpt sponsor..nk jugak nk jugakk:)

btw aunty doakan shahadah jadi anak solehah ye.amin

puan.mila on April 11, 2013 at 7:11 AM said...

mcmna dpt sponsor tu? Nak jgk! Hehe
aminn moga shahadah mnjd kbggaan buat mama dn papa ye :-)

cha on April 11, 2013 at 11:47 PM said...

ala comelnya kina siap boleh customized lagi. nanti ada baby nak jugakla order kat sini hihi

cik tie@ibtisam on April 22, 2013 at 8:10 PM said...

tecik2 ade sponsor da..
rezeki shahadah~

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork