Thursday, April 4, 2013

First time dia masuk kolam

Salam..
Ini kisah sebulan yang lalu..
Mama & papanya bukanlah seorang atlit renang atau perenang amatur..dua-dua tak reti berenang..Kina masa kecik dulu adalah jugak berenang tipu2..hahaha..ala, berenang tangan cecah dekat lantai kolam tu..pastu menyelam gerak dalam 1 meter je..hahaha..tapi kina nak sangat anak2 kina pandai berenang..kan Rasul pun galakkan kita pandai berenang..as first step..hopefully bukan last step jugak..hahaha.. (takut tu je la stepnya..hot2 chicken poo2..) kina pun beli neck float aka pelampung baby..

Neck float with pump. Brand mambobaby
Pelampung ni boleh pakai dari 0-24 bulan..macam Dr Halina pakaikan dekat bella yang comey tu..lagi awal kan die train bella sekarang dah boleh berenang..shahadah chinta? Xla seawal tu kot..tak mampu nak hire trainer tapi pakaikan neck float ni kira ok la tu..hehe..Rumah pun bukan ade sungai apentah lagi kolam..hehe..so, bila pudin ada training kat mana2 haruslah amek kesempatan yang ada..Neck float ni dia ada double layer..kira kalau yang luar tu bocor, yang biru tu pun berfungsi sebagai pelampung jugak..

Normal price neck float with pump ni harga kat luar: RM39-RM35
Kalau ada yang nak beli ngan kina : RM29 only..(belum termasuk postage ye)
Limited quantity. Bulan 5 baru restock. Kina sekarang kan ada bukak gerai kat uptown jual barang baby..hihi..nanti kina update kat mana & bila..
Neck float ni ada 3 colour ni je tinggal..
SOLD OUT Sorryyyy..
Warna biru : 2

Warna kuning : 2  
Warna pink : 2

Boleh email kina di shakina.farhan@yahoo.com


Berbalik kepada tajuk ye puan-puan..Kebetulan pegi Kuching hari tu..dok kat hotel grand margherita..kina bawak masuk shahadah dalam bathtub dulu pagi tu..seronok betul die main..cuma mula2 kina takut gak tercekik leher tu..huahua..tapi ok je..kena bukak luas2 dulu baru pasangkan dari tepi bukan atas kepala ye puan-puan..
Seronok nampaknya cik shahadah chinta..kena censored gambar ni..hee..
Petang tu pudin balik awal dalam kol 5lebih..biasa kol 7 baru balik..terus ajak gi kolam kanak2..

Pakaian renang die?
Cuma romper & cloth diaper yang tak dimasukkan insert.huahua..

Mula2 shahadah nak nangis sebab sejuk sangat air tu. Hahaha. Dulu jarang die mandi air sejuk. Sekarang siap mandi air kolah tau kat rumah tok die. Hehe. Cuaca panas kot sekarang ni kan. Lama2 die suka..siap tolak2 kaki nak ke tengah. Disebabkan maghrib masuk awal kat sarawak ni, kejap jela mandi kat kolam tu. Kang kena kejar ngan antu air..hahaha..:p..
Bagi yang nak holiday ataupun menumpang dok hotel ikut suami cm kina, pakaikan neck float ni seronok. Tapi pastikan 24jam mata dekat baby na..

Ok la..itu sahaja..Layan gambar masa first time mandi kolam hari tu..:)

Barang-barang yang dibawa ke kolam. Towel, neck float, cloth diaper bag utk letak lepas mandi.
Kita nak masuk kolam dah ni..1,2, 3
Mula-mula muka blur..tak pasti apa yang tengah papa die buat..hahaha
Nak nangis...papa...sejuk la air niii..
Keluar kejap, masuk balik..Hehe..You can do it!
Eh eh..sedap la plak mandi ni papa..Jeling2 manja kunun..Papa taknak mandi sekali sebab takde baju.Kihkih
Papa, I think I can swim now..(Eksen noe!)
Dah bilas, balut, balik..Papa, nanti kita gi lagi eh..(mengadu dgn papa no 1 ni..)

16 comments:

Rinah on April 4, 2013 at 4:11 PM said...

comelnya Shahadah.. tak lama bole berenang dah nie.. mengalahkan mama papa dia.. hehe

Cik Puan Rara on April 4, 2013 at 4:47 PM said...

best nya kina.nk beli jugak lah.

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P on April 4, 2013 at 4:57 PM said...

bagus lah kan ada bnda ni.. rasa selamat jugak baby tu

Mummy Damia on April 4, 2013 at 4:59 PM said...

la comelnya...

~ NANA ~ on April 4, 2013 at 5:21 PM said...

aloooo comelnya chinta...kawan awak si farish tu tak suka dgn floating neck tu...hehe

puan.mila on April 5, 2013 at 7:17 AM said...

comelnya..nak jgk la floating neck tu tp tgu zara 6month above laa..hehe

ctmah on April 5, 2013 at 9:00 AM said...

comelnya shahadah..lama2 mesti boleh train mama n papa pulak.hihih
kina,kite dah email =)

humble.yat on April 5, 2013 at 9:28 AM said...

wah shahadah...ke kolam renang sudah..lepas ni minta mama ajar scuba diving yerk hehe...:-)

SweetLikeWhat on April 5, 2013 at 11:55 AM said...

oloh omei lah shahadah nih..hannah tak pernah mandi pool lagi tapi laut dah..hihi

Allene on April 5, 2013 at 12:18 PM said...

adoiii... comel nya. masuk air, kepala je timbul... =)

purpleyellow on April 5, 2013 at 1:33 PM said...

tomeinya....

ryyhan kamarudin on April 5, 2013 at 3:54 PM said...

Seronok nmpnya shahadah..^_^

Dulu2 beli gak neck float tapi sampai sudah xguna..sbb sorg dh pandai round kolam (bkn berenang tapi berendam, jalan) sorg lg dok tepi je main air..

In btwn, kita dh tukar blog link..klu rajin nanti update la ye..

Liyana on April 5, 2013 at 5:34 PM said...

Comelnye shahadah! Nak try kt faiq la..mst die suka..hehe

Ummi Miqdad on April 6, 2013 at 12:18 AM said...

comel sangat shahadah ni... !

cha on April 6, 2013 at 1:32 PM said...

kinaaaa lamanya tak dtg sini rinduuu

alalal comelnya blaja swimming ye. i pun tak pandai berenang nasib husband pandai haha

Rilla on April 8, 2013 at 12:32 AM said...

Alooo comelnya ngadu ngan papa. Rilla pun dah beli neck float n swimsuit. Bila ntah nak bwk zain gi pool

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork