Monday, January 7, 2013

To let go : barang baby new & preloved

Salam
Kina ada beberapa barang yg mau di 'let go'..siapa cepat die dapat ye..boleh email kina kalau berminat..harga xtermasuk postage..kina akan pos by minggu depan sebab kina akan balik kuantan & semua barang ni ada kat kuantan. Siapa cepat die dapat na..

1. Medela Harmony (preloved) RM100 SOLD to Fathiyah
- kina pakai MHS je skg ni jadi nak let go yg ni.
- dapat handle, body, holder, 1 botol medela with lid (tapi ade kesan selotape sket masa buat stok dulu) ade membrane & extra membrane, instruction & manual.
- pakai 2 bulan.
-free 2 botol bumblee bee!

2. Portable baby cot (preloved) RM50 SOLD to Juliana

- brand first year closed & secure sleeper
- deluxe size
- warna biru & bintik2 kuning
- pakai 2x sahaja.
- dapat sekali bantal & rama2 tu..

3. Stroller pad (preloved) RM9 RESERVED for Laila
- beli dekat Giant RM25 kalau tak silap. - brand sweet cherry.
- bahagian atas lipat jadi bantal
- pakai 3-4 kali sebelum beli combi well comfort.

4. Nursing pillow (preloved) RM39 SOLD to Suria


- brand bumble bee
- pakai sebulan je.
- sgt tebal.
- cover tu ofcos dah basuh dulu.

5. Bumgenius freetime cloth diaper (new) RM65 per piece. Retail price biasa RM79 per piece. 
Sold to Sara
- tak pernah guna lagi.
- belum diprewash.
- jenis AIO.

6. Diaper rash cream (new) RM2
- dah byk rash cream..hahaha
- brand johnson & johnson


Dan terakhir & tapi tak boleh dijual & takkan dijual..hahahaha..

7. Nor Shahadah Chinta Mohd Sharifuddin
- harga tidak ternilai!
- lagi seminggu nk masuk 5 bulan. 
- perkembangan terkini asyik nak makan ape yg bleh dipegang, suke tarik rambut mama, papa & diri sendiri lepas tu nangis kalau tarik kuat sangat..hahaha, menolak2 badan & mengangkat2 bontotnye nak ke depan tapi hanya seinci je bergerak (keep on trying baby!).Dah xboleh nak pakai stokin sebab die asyik cabutkan stokin tu lepastu nak masuk mulut..-_-..sekarang pakai tight & sleepwear yang da ade stokin sekali tu..Kalau siang dalam rumah memang tak pakai stokin dah..When I told wan mi tentang ni, she watsapp ''Hoo..dah nak dapat adik ke???"..hahaha..bukan ke kalau makan kaki? ni baru makan stokin..hihii..
- kesayangan mama & papa.





12 comments:

Aeen on January 7, 2013 at 9:16 AM said...

suka main tarik2 rambut mama ek....heehe..comel nye dia...:)

Shakina Farhan on January 7, 2013 at 9:18 AM said...

Aeen: tu la..sekarang tgh rambut byk gugur..bertambah lagi bila die tarik..kuat plak tu smpi byk gak yg tercabut..hihi

UMIE SUE on January 7, 2013 at 9:27 AM said...

Nk yg last skali.boleh main same2 ngn aqilah..hehe.

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P on January 7, 2013 at 9:38 AM said...

eh macam baru je baca entri bersalinkan dia, dah nak masuk 5bln. . . makin comei !

Shakina Farhan on January 7, 2013 at 9:45 AM said...

sue: meh2 datang bintulu..main dgn aqilah..takut die tarik rmbut aqilah je nanti..:P

yana: kan..sekejap betul dah besar!

Basyirah Abd Rahman on January 7, 2013 at 9:53 AM said...

shake, shahadah chinta pakai diaper rash ape ek? Dah pakai Cloth Diaper ke? Hehe.. Shahadah Chinta muka tenang je :) Alahai.. Mmg anak2 ni buah hati ibu ayah.. smg jd anak solehah. Nak balik Kuantan ke next week? Weee.. Best nye.. hehe. Klu turun KL bgtahu.. Nak pergi ke expo baby PWTC tu? haha.. tp ingat x yg kite penah pegi dulu?Mcm x best sgt kan expo tu.. hambar je..

mama ila on January 7, 2013 at 11:09 AM said...

salam kenal...comelnyer beby!!! follow sini =)

AmVi StYle on January 7, 2013 at 11:33 AM said...

Berminat plak ngn portable baby kot tu..tp da reserved plak..huhu..makin comel la shahadah chinta..tp ikut muka sape eh?mak die comel ker????hahaha

Balkidz Hunny on January 7, 2013 at 12:06 PM said...

ohh somelnya mata die. awww.
ade rezeki sampai Bintulu boleh jenjalan jumpa Shahadah Chinta :)

ctmah on January 7, 2013 at 12:40 PM said...

haha!comel aje..mmg tak ternilai kot.penat meneran pun tak habes lagi kan.kekeke!

yUmiE AzuRa on January 7, 2013 at 1:09 PM said...

klu dh angkat montot ke dpn tu,xlme lg mau merangkak la chinta ni.hihi

Liyana on January 8, 2013 at 5:15 PM said...

alolo shomelnye die... mata bersinar2 cam shin chan..hehe

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork