Friday, January 4, 2013

Convert medela swing jadi double pumping

Salam
Kina kan jual Medela Harmony Sealed (read previous2 kina post tentang MHS ni)..ada sorang customer puan aisyah namanya..die pun blogger jugak..die beli MHS dari kina utk convert medela swing die jadi double pumping..as we all know medela swing kan elektrik dan single pumping, tapi kina pun xtau plak boleh pakai MHS utk convert jadi double pumping..kina tau boleh convert pakai medela harmony tapi since body MHS berbeda sikit (speaking indon please) dari MH but still bleh convert..Kina pun tak pernah stadi cenggane nak convert sebab kina pakai MHS & MH aje sebab tak kerja takpela kan..jawapan klise..

Kina memang suggestkan beli pump elektrik kalau korang bekerja sebab lenguh ok tangan pam manual..Tapi utk travel ke manual mmg sesuai buat spare part..sebab manual kadang2 dapat lagi banyak dari elektrik..Pastu tak perlukan sumber elektrik..Tak banyak parts..Ringan..

Kalau mommy yang ade swing boleh la try convert macam puan aisyah..kalau nak convert la kan..sebab ada jugak orang takut warranty terjejas ke..kalau convert boleh dpt jenis pam kot..all in one..manual ade,single pump ade & double pump pn ade..kalau nak tahu boleh baca blog puan aisyah siap ade bagi tips untuk jimat dan harga lagi..boleh baca review die tentang cara die convert & hasil pumping dgn MHS by click link bawah ni..

medela harmony sealed vs medela swing

Alhamdulillah, kina happy bila tgk customer happy..:)..kalau tengok dekat gambar atas tu, MHS boleh pakai bottle storage brand lain juga ye puan-puan..so tak perlu nak gi cuci ulang pakai..ahhaha..been there done that too!..

Btw, nak jugak promote sekarang kina ade buat combo tau untuk 3 barang yg kina jual 3D Crest Whitestrips, Felinna Inchloss & Medela Harmony Sealed..ala, beli macam set meal..hahahah..harga berbaloi2..boleh la terjah theshopAblog ye..

P.S: Next entry kina nak let go barang2 baby includes medela harmony yang biasa, stroller pad..ade lagi la..sape cepat die dapat ye..:)

7 comments:

Asz Miza on January 4, 2013 at 9:01 AM said...

Kina..miza da success convert swing miza ke double pumping aritu..miza beli tubing untuk conversion tu dekat Ebay..rasanya boleh buat sendiri n lagi jimat..hihi..kalau mcm miza ni takde masa nk keluar cari barang bagai bli terus..

Shakina Farhan on January 4, 2013 at 9:16 AM said...

tu la..kl convert bleh dapat all in one..hihi..cuma xfreestyle la kn..

Zihan Zamberi on January 4, 2013 at 10:38 AM said...

just to share la..
what I know swing ni bukan utk heavy duty..which motor die hanya utk single pump..not like freestyle mmg heavy duty..moto die created utk dable pump...penggunaan cm ni selalunye memendekkan jangkamasa moto die.

Shakina Farhan on January 4, 2013 at 3:04 PM said...

zihan: yup..normally kl mende2 dimodified mmg akan shorten life die..

Syakirin on February 24, 2013 at 3:48 AM said...

Sy de plan nak convert swing ke dual pump..tapi betul ke memendekkan jangka hayat motor/pump? Macam mana dengan Swing Maxi baru?ndual pump jugak kan..namapak motor macam sama saja..

Syakirin on February 24, 2013 at 3:48 AM said...
This comment has been removed by the author.
Shakina Farhan on February 24, 2013 at 11:26 PM said...

syakirin: kina pun xtau sgt ttg swing sbb kina pakai harmony je..hee..cuma yg kina pasti akan effect warranty die kot..

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork