Tuesday, July 10, 2012

Bookbook for iphone4/4s

Salam

Disebabkan wallet dah rabak, siap boleh terjatuh kad. Tak senonoh betul pakai wallet padahal tak sampai 2 tahun lagi usia wallet tu. Kina suka wallet style lelaki.

Then, fikir nak wallet yang boleh letak iphone sebab almost all time check email & online FB (kihkih) lepastu nak letak kad yang penting saja. Kiranya keluarkan sekali jela. Sebab serabut gila rasa bila check in & boarding, tangan nak pegang handphone, pastu nak cari IC plak dalam wallet dalam bag yang sememangnya serabut. Hahaha. 

Ada banyak pilihan sekarang ni untuk wallet yang boleh simpan iphone sekali. Range harga dari RM20 - RMXXX.XX la kot. Akhirnya survey punya survey suka yang bookbook ni sebab beberapa kriteria die. Bookbook ni keluaran Twelvesouth. 

Kina beli dekat Lelong.com sebab yang tu paling murah malah lagi murah dari beli direct dari oversea, total + postage RM12 ke Sarawak ni = RM97.00. Harga bookbook ni boleh sampai USD59.99, kalau convert jadi berapa dah tu, almost RM200.00. 
Warna hitam yang baru kot, banyak yang jual vintage brown
Kalau open & close dari sisi. Both pics taken from google images

Packaging die bila sampai.

Kalau iphone dikeluarkan.
Setelah 2 minggu pakai kina rasa why not share review tentang bookbook ni bagi yang berminat nak cari.

Kelebihan bookbook
  1. Sekali pandang macam buku. Kalau tengah beronline pun orang ingat kita tengah baca buku. Hari tu kawan pudin siap tegur la, ingatkan tengah baca buku, cover iphone ke? Got Cha!
  2. Ada tempat transparent untuk gambar. Nak gak bukak2 tengok gambar kad nikah.
  3. Ada 4 compartment untuk letak kad yang penting-penting. IC,kad nikah & kad bank.
  4. Boleh letak duit kertas.
  5. Iphone akan menghala ke kita, jadi tak perlu keluarkan bila nak guna.
  6. Nak charge iphone tak perlu keluarkan iphone.
  7. Size yang tak gedabak, senang nak letak dalam poket atau pegang je.
  8. Kalau terjatuh, iphone masih selamat sebab leather die tebal.
  9. Dapat tipu pencuri kalau nak curi. hohoho
  10. Stylo

Kekurangan bookbook
  1. Kalau hilang, semua yang penting hilang. hohoho.
  2. Tade lubang untuk kamera iphone, kalau nak tangkap gambar kena keluarkan.hohoho
  3. Kalau orang call letak la kat telinga, boleh lipat gak tapi nanti orang nampak la gambar yang tak semengah. Pastu sayang nak lipat takut nanti die cepat rabak.
  4. Susah sikit nak simpan duit kertas.Duit syiling pun takde ruang. Kalau macam kina yang kurang keluarkan duit takpe la. Duit pun jarang ada dalam wallet. Hahaha. Bagi yang selalu keluarkan duit kina tak sarankan benda ni.
Rating untuk bookbook : 3.9 stars out of 5 stars. Purchase yang berbaloi bagi kina. 
(Macam reviewer gadget dah aku ni.haha)

11 comments:

aTy _faRed~ on July 10, 2012 at 5:45 PM said...

cantik n canggih..!!! malangnyer i tak de iphone...huhu..sadis

Cik Tqah on July 10, 2012 at 5:46 PM said...

hoho.. hebat.. hihi.. utk tab ade tak?

Shakina Farhan on July 10, 2012 at 5:49 PM said...

aty: hehe..grab 1 iphone 4s..:P..
i punya iphone 4 no s..

tqah: tab tak pasti plak dear..boleh try cari kot..mst ade gak..

Cheyan on July 10, 2012 at 8:52 PM said...

nice casing...nk cr gak la..

Miss Sunshine on July 10, 2012 at 8:54 PM said...

cantik n unik... tapi takde iphone... belum mampu lg..

cha on July 10, 2012 at 10:08 PM said...

Kita ada jual gak wallet case tp takde transparent utk letak gmbr la hihi rm60 je :p

ctmah on July 11, 2012 at 8:33 AM said...

bile tgk kad nikah nikah, terus teringat yg ct xbuat2 lg kad nikah tu..hahaha!gile pemalas :p

ciksusu on July 11, 2012 at 9:19 AM said...

cun weh!! nak kena tunjuk kat azam ni :p

Pink Lavender on July 11, 2012 at 12:42 PM said...

makneng follow sini
jom follow makneng

mia-ina on July 12, 2012 at 10:24 AM said...

mia pun belum mampu beli iphone lg...tp mia lbh suke guna wallet ala cute patchwork...

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ on October 31, 2012 at 7:02 PM said...

Bookbook ni de tak untuk samsung?

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork