Tuesday, April 14, 2015

Dah terjebak dengan instant shawl

Salam 

Kina memang lambat sket dari segi pesyen tudung ni.. Orang dah lama, ni baru nak try. Lepas tengok video si irine comel tu ah, berkenan sungguh dengan melissa instant shawl dari fiska shah alam. Siap beli color yang sama dengan yang irine pakai. Hahaha. 

Bestnyaaa. Senang sangat hidup tanpa pikir iron, pikir pin yang tak pernah yang cukup. Pakai 1 pin je dah ok siap. Laju je bersiap. Sesuai sangat mak anak 2. Labuh depan belakang. Biasanya instant shawl banyak yang labuh depan je, belakang macam xcukup. Pastu ade yang pakai hashtag labuh tapi labuhnya cukup makan je. 

Die ada awning lembut, tutup dagu. Ada orang tanya kenapa die buat tak jadi muncung. Kina pun tak sure sebab 1st time pakai. Tapi yang penting kalau nak pin jangan pin dekat bahagian awning. Pin tepi sket. Pastu tiup2 bagi muncung. Hahaha. Harga agak boleh tahan pada kina tu beli 1 je dulu. Yela, kain pakai banyak dan berkualiti tu mahal sket kot. Its ok, yang penting cover depan belakang. 

Dah banyak kali basuh dan pakai sebab suke sangat. Mau nanti lunyai. Hahaha. Pilih color ni senang nak matching dengan apa2 baju pon. Ala, sekarang pn tak matching nampak ok je. Boleh beli di butik fiska shah alam atau personal shopper yang korang berkenan. Kina guna service ig @almariburok. So far bagus & murah service die.  

Melissa instant shawl yang sama labuh depan dan belakang. Makin bam2 mama. Sejak dok penang ni. Hahaha.


p/s: kalau tau mana2 yang jual instant shawl labuh cmni sila komen..hehehe..tq..






9 comments:

Sheila Salim on April 14, 2015 at 1:02 PM said...

Assalamualaikum kak kina, lawonyaaa. sheila berkenan gak nak beli

humble.yat on April 14, 2015 at 2:36 PM said...
This comment has been removed by the author.
humble.yat on April 14, 2015 at 2:37 PM said...

samalah kina..haha..terjebak juga instant shawl..senang je nak bersiap..klu nak labuh cuba tengok review yg saya buat..harap membantu..sebab labuh depan labuh belakang..

http://humblehayati.blogspot.com/2015/03/my-hijab-online-collection.html

SweetLikeWhat on April 14, 2015 at 3:38 PM said...

bestkan kina!senang dan elok jer terletak..anez pun tgh kumpul banyak color nih..kikiki

Mrs Najib on April 15, 2015 at 1:12 AM said...

Samalah kite sejak ada handbag kiri kanan memang cari tudung mudah sarung je..saya ada beli tdg kain lagi berat dan cantik dari neelopak..huhu Kurus dalam masa sebulan

Raihanah Ahmad on April 15, 2015 at 2:06 PM said...

mmg cantik, saya pun terjebak jugak

YieN on April 16, 2015 at 8:23 AM said...

kite baru plan nak beli yg ni sbb skrg dok gila pakai instant elya shazleen

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH on April 17, 2015 at 11:19 AM said...

Assalam kina,
iols ni dah laaaaaaaaamaaaaaaa teringin tudung itu
tapi tak terbeli lagi ni haaaaaaaaa he3

Nur Syafinaz on December 1, 2015 at 12:42 PM said...

Jemput2 lah follow ig @finazsyafinaz sbb dorg pun ada jual instant shawl yg cmni.. Labuh depan n belakang.. Kalau yg plain harga x sampai pun Rm 50... Kain lycra yg dorg guna pun x panas...😍😍

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork