Tuesday, March 24, 2015

Hari-hari terakhir bersama Astro

Salam

Lagi berapa hari lagi terminate Astro. Kalau terminate astro die tak terus terminate. Die bagi tempoh 'edah' sebulan. hahaha. Lepas tu pandai la die nak pujuk bagi 3 bulan free + half je sebulan utk 3 bulan. Nampak tak permainan die? Hahaha.

Walaupun berat untuk meninggalmu Astro akan digagahi jua. Semuanya sebab unifi. Hahaha. Dekat penang ni ada unifi jadi pasang unifi. Walaupun tv macam rasa takde la best sangat. Tak boleh record macam Astro. Kitorang pun dah jarang sangat tengok tv kecuali yang record2. Pikir-pikir sekarang ni pun banyak cerita boleh tengok kat internet. Macam CSI, Law & Order SVU, Once upon a time season 4 (tak tengok lagiiii) Seme boleh tengok online je sekarang ni. Dah pasang Unifi dekat 2 minggu tapi tak tengok lagi. Tak sempat2 lagi nak layan. Tapi, wan mi la suke boleh skype hari2 sekarang.

Dok cerita la dapat buku baru dengan wan mi & aki tu.

Kalau dulu Astro + line Handphone kina + line handphone bisnes + line handphone pudin = lebih dari RM300. Sekarang ni kina pakai redone yang RM8 sebulan takde data sebab pakai wifi unifi kan.
Jadi sekarang Unifi + RM8 + RM8 + line handphone pudin = RM250++. Penjimatan untuk menghadapi GST. Gittuw..Cuma dekat luar terpaksa la mengecek sket wifi pudin atau free wifi. Hahaha. Takpe. Atleast boleh berehat dari penggunaan handphone dekat luar. Jadi kalau nak order tu tak berreply takde wifi la tu! Hahaha.

Nanti ada IPTV plak kan. Bye2 Astro. Mesti banyak promo lepas ni. Semoga kami tak termakan pujukanmu. :p. So far takde masalah lagi dengan unifi. Ke sebab baru lagi. Siap kau unifi kalau buat hal..hee



12 comments:

Liyana on March 24, 2015 at 11:17 AM said...

teringin nak meninggalkan astro jugak.. tp belum mampu lg.. unifi coverage xsampai sendayan lg huwaa sob sob

humble.yat on March 24, 2015 at 11:51 AM said...

hihi persediaan gst tu..sama lah..kami terus pkai njoi..and pakai mifi maxis..teringin nk pakai yes tapi coverage tak berapa ok kt rumah...

Cik Puan Tqah on March 24, 2015 at 1:23 PM said...

tqah dr unifi ke astro..huhu..husband minat bola..line rumah skrg xde unifi.. so terpaksa amek astro sbb xnak die layan bola kt luaq

Suria on March 24, 2015 at 1:57 PM said...

rasa mcm nak convert dr astro ke unifi jugak..boring astro dh la asyik ulang²..

tp tunggu free 4G YES expired dlu lah..hihi

Syaz Rozelt on March 24, 2015 at 3:28 PM said...

syaz pun x saba2 nak terminate astro sebab nak pakai unifi jugak..tp bulan 10 nnt baru cukup setahun..kalau tak kena baya denda almost 1k kan..

Sheila Salim on March 24, 2015 at 5:02 PM said...

Assalamualaikum kak, sheila dah setahun tak bayor astro. hahaha dapat tengok channel 180 & 501 je. bolehlah. hari2 tak sempat nak layan tv pun.. ritu memang dah nak pasang unifi, tapi dapat offer pindah ke Johor.. so tunggu la dapat masuk rumah sendiri dulu, baru sheila usha2 line unifi sana cantik tak. heeeee

SweetLikeWhat on March 25, 2015 at 4:28 PM said...

kitorang dah tukar ke paling basic dah..tak lama lagi akan terminate jugak nih..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH on March 25, 2015 at 5:15 PM said...

Assalam kina,
waaaaaaaaaaaaaa
skype tuuuuuuuu
iols tak pernah berskype
buta it gitew he3

Ainul Mustafa on March 28, 2015 at 7:03 AM said...

masih belum dpt terminate sbb husband nak tgk bola..huhhuu

Nin on April 1, 2015 at 10:22 AM said...

Good for you. Saya pun pernah rekomen terminate astro kat cik abang.... haremmm! Al-maklum, kang kat mana nak cekau tengok EPL bagai kan? But seriously, risau jugak dgn kebanjiran gajet kat rumah ni...

adilah on April 15, 2015 at 1:55 PM said...

hahahaha. samalah kita. unifi je.. tgk hypp tv jelah. takpe. kalau teringin tgk astro mcm astro oasis tu boleh subscribe dia je rm6. hihih. so far unifi ok. hujan boleh tgk tv lagi. bye2 astro.

yusraliyana on May 25, 2015 at 3:57 PM said...

Salam kenalan.. :) sama laa.. kite pun dah sebulan survive xde astro.. skrg pakai unifi je.

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork