Wednesday, December 3, 2014

Shafiyah 5 bulan

Salam..

Hari ni genap shafiyah 5 bulan.

Masa dalam pantang die jarang ajak main tgh2 malam. Bangun untuk susu je. Tido pn awal.

Jarang dengar suara. Baik bebenor org cakap. Sampai jiran sebelah rumah cakap

"Tau ada baby, tapi senyap je tak dengar suara pn"

Rasanya baby ni xboleh puji. Sebab sekarang die dah semakin ikut kakak die. Rasanya shafiyah jadikan shahadah sebagai idola. Hahahaha. Tapi kadang2 sebab kakak buat bising jadi die pun terbangun. Grrrrr. Memang geram je kn.

Dari tido 7 setengah
Jadi 8 setengah
Jadi 9 setengah
Jadi 10 setengah
Jadi 11 setengah
Dan paling lambat 12 setengah

Alhamdulillah tak sampai 1 setengah. Pitam mama masa dekat kuantan. Sekarang ni sebab dah balik bintulu dapat lah mentidokan die lebih awal. Tapi rasa macam best plak die tido lewat so die bangun lambat. Kalau malam papa ade. :p Jahat mama.

Sekarang shafiyah tido pukul 9 lebih. Tapi kalau nak tido tu bukan main nangis. Kadang2 nangis tak tau sebab apa. Da buat macam2 last2 tido sendiri.

Petang ke mlm nak orang pegang je. Pagi2 je yang ok kite biarkan. Time tu la mama buat keje. Petang2 memang tak le mama nak baking.

Dah kenal orang. Tapi die pn macam kakak shahadah boleh dengan sape2. Beso sket nanti tak tau la. Friendly.

Dah berguling, angkat bontot, dah jatuh katil (tapi tak nangis sebab tersangkut antara almari dgn katil. Hahaha. Mama masa tu tengah bawak kakak shahadah dlm toilet. Igtkn wan mi tunggu , wan mi semayang, sampai rakaat ketiga berhenti sebab eksiden tu. Tapi rilek je shafiyah). Wan mi cakap jatuh xnangis kena tinggal nangis. Huahua.

Berat terkini 6.2kg. Alhamdulillah masih fully bf. Nak kejar record kakak. InsyaAllah.

Rambut tumbuh sket2 lg..hahaha. jd semua cakap nampak mcm baby boy. Xpe, nanti rambut da panjang, pastu nanti mama pakaikan subang macam kakak shahadah mesti tak nampak macam boboi dah.

Sebulan lagi shafiyah kita makan ye.

#5monthsbaby



Kakak akan jaga adik ye.


Yela kakak tu.



Sebelum check up 5 bulan.


posted from Bloggeroid

7 comments:

Sheila Salim on December 4, 2014 at 9:03 AM said...

assalamualaikum kak kina..besar dah dua puteri akak. heeeee adam pun start ragam susah nak tidur. hahahhaa kengkadang sheila tidur dulu. tahu2 dah pagi hikhikkk

ily♥ on December 4, 2014 at 11:35 AM said...

Assalamualaikum...adik memang akan menjadikan kakak/abang idola. hahaha..kadang nak melayan, semua yang abang main/pakai/buat, semua adik nak juga..yg sama sebijik...huhu..

IeRA on December 4, 2014 at 12:16 PM said...

SAlam Singgah

Jika sudi follow blog saya ye..tq

http://teratakcassia.blogspot.com/

Raihanah Ahmad on December 5, 2014 at 2:16 PM said...

comelnya shafiyah.. dah nak makan tak lama lagi

Raihanah Ahmad on December 5, 2014 at 2:17 PM said...

comelnya shafiyah.. dah nak makan tak lama lagi

siti khadijah on December 8, 2014 at 9:29 AM said...

Assalamualaikum.Sy br jumpa blog akk ni.menarik & tertarik. Sy br bljr nk menulis.Jemput baca blog sy http://ibudansicomel.blogspot.com Ada entry terbaru cara menangani anak sewaktu percutian.

ida ahmad on December 8, 2014 at 2:56 PM said...

Kalau ramai muka dia kenal ok lagi.. Leh pass baton. Kalau kenal muka kita ja, tu yg penat sikit. Tak nampak ja nangis..

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork