Monday, October 13, 2014

Susunatur : Makeover workstation (bintulu)

Salam..

Lamanya x update blog. Takde mood. =_=.

Moga cik mood tak lari2 lagi lah. Just nak share keadaan meja kerja di rumah sewa di bintulu. Hari tu dekat kuantan punya (rumah ibu). Harap2 lepas ni workstation dekat rumah sendiri plak. Aamiiin..

So..the story begins bila beli meja warna kelabu macam meja cikgu dulu. Tak suka tapi itu je yang ade dan affordable dekat bintulu masa tu. Masa sebelum tahu pregnantkan shafiyah gedik2 nak cat meja ni jadi color putih. Pakai cat minyak. Tak igt aih brand apa. Untuk die punya pemegang spray color gold. Kite guna kaedah cat hentam-saja-lah .



Progress..yang kiri atas sekali yang original..suke pemegang tu color gold.
Bila baru siap nampak cantik bangat. Tapi tak tahu la mungkin tak cukup kering dan tak bubuh finishing ke ape ntah. Die melekat dan mula berubah jadi buruk.


Walaupun cat tak sekata tapi rasa menarik la sket kot..hahaha..maapla 1st timer
Before and after
Lepas shafiyah dah lahir (9 bulan gak jaraknya ye.hahaha)..Tak tahan tengok keadaan meja ni. Tepek dengan wallpaper beli dari mr Diy. Ade 2 jenis yg 2meter RM3.50 yg 5 meter RM8.90 ( kot )..

Jadi macam ni..so far so good..rasa licin sket..kalau tak menggerutu je..Nanti dah masuk rumah sendiri akan ku cat semua dengan betul2. Pakai primer segala. 



Tadaaa (suara shahadah)..
P/S: Sekarang ni mood berangan je pasal rumah. Tabung ayam pun tak cukup. hahaha. Takpe berangan itu freeeeee kan..:)



8 comments:

.ieLah. on October 13, 2014 at 10:59 AM said...

nanti kalau mlas cat boleh upah kina. huwahuwa. T_T

Shakina Farhan on October 13, 2014 at 11:50 AM said...

Hahaha..boleh2..kn best kl umah ade garage..ober betoi..hahaha

Raihanah Ahmad on October 13, 2014 at 11:58 AM said...

bagusnya buat gini. mmg jimatkan

Cik Puan Tqah on October 13, 2014 at 2:05 PM said...

rajin kina..hehehe

CikNaa on October 13, 2014 at 3:43 PM said...

ui rajinnya.. tapi kalau diy kepuasan tu lebih kan kina..

Allene on October 13, 2014 at 3:44 PM said...

rajinya... lin klu nak berdiy spray2 mmg malas... kikikik

Fizah on October 14, 2014 at 8:06 AM said...

cantik...rajin kina buat...:)

Fatihah Salleh on October 14, 2014 at 11:23 AM said...

Salam. Meja tu sebiji macam saya punya... saya pon cat dh meja tu, warna putih... sebab musim hujan je dia berkulat... :)

Jom Baca Tentang: Kelebihan Esktrak Biji Anggur

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork