Wednesday, October 15, 2014

Review : Alahai Moreena Butik

Salam

Sekarang ni kan jubah tengah trending. Saya suka saya suka. Terutamanya jubah nursing. Sayangnya kalau jubah cantik tapi takde zip sorok kan. Kina prefer zip dari butang. Sebab anak menangis nak susu die bukan boleh tahan sabar. Kina dah la terhegeh2 nak buka butang, nak tutup balik pn makan masa kan. Kdg2 butang sket je. Itu lah bergunanya tudung labuh menutup dada. Bukan nak jadi ustagajah kat sini ek. Hahaha. Tapi better la jubah ada butang dari takde langsung kan. Nak recommendkan 1 lagi butik yang baru keluar dari oven. Fresh lagi butik online ni ha. Yeay..Jubah!!!

Pemiliknya juga seorang blogger yang comel lote dari ganu. Rahsia hatiku nana. Fames kot nana. Tercapai impian die nak buka online butik. Kina pon naaaaak. Tunggu lah nanti. Bila tak tau. Hahaha. Semua nak kan.

Unik kan nama Moreena? Apa yang istimewa tentang moreena butik ni? Moreena butik ada jual jubah dress yang cun. Kain die sangat2 berkualiti tau. Kina tertarik sangat dengan corak sequin die. Lagi2 jubah alana yang corak macam sisik tu. Paling penting nursing friendly & wudhu' friendly. Dan yang paling super penting sekarang kalau korang beli dapat harga introductory ok. RM120 sahaja (belum termasuk postage) ! Lepas ni harga dah lain so baik jangan jual mahal ye.. hahahaha..Yang tak minat sequin boleh try jubah yang digabungkan dengan velvet, lace & ruffle di wrist. Macam jubah alana kat bawah ni ada 20 design ok. Alahai. Rambang mata. Tak tahu nak pilih yang mana weh. 
Jubah Alana. Ada 20 design semuanya. Banyak kan sampai tak cukup nak crop ha..:P

4 jubah ni kira top pick kina. Color yang takde lagi. Alahai,yang mana satu ni nak pilih ni korang.?

Mommy2 yang geng kina yang malas nak iron (sepppp) boleh beli instant shawl moreena yang sangat cun. Tak payah iron (oh yeah!), tak payah lilit2 terbelit, cantik (design yang tak pernah nampak lagi org pakai). Harga??? Takkan buat korang makan megi awal bulan. Hahaha. Bukan RM150,bukan RM100, juga bukan RM50.. RM40 only..Buat masa ni pudin suh kina pakai bawal, jadi terpaksa la kan. Sebab die cakap macam budak sekolah. Nampak muda. Nampak comey. Otometik rajin lah kan! hahaha. Nanti nak pujuk boleh tak pakai instant shawl plak. Teringin bila tengok ni. 
Antara koleksi instant shawl yang cantik. Geram tengok yang color grey belang2 dengan silver grey tu.
Kosmetik yang tengah meletop2 yang kina jugak dah terpengaruh sama moreena butik ada jual. Die bukan jual baju dan tudung semata tau. Nanti akan ada lagi product baru. Kina dah ade 2 collection nyx smlc ni. Color antwerp & zurich. Sape yang follow ig tau la kina siap beli nak bagi moyang shahadah kan dl. Sekarang ni kina tgh tggu nana pos nyx smlc color cannes pulak. Color kina seme color selamat. Hahaha. Nanti dah habis 1 nak try stolkholm. (Yeke ni tggu habis? Lol)

Ni kina punya beli dari nana warna zurich. My fav color buat masa ni.
Ok, jadilah follower awal2 moreena butik. Nana tuan punya moreena butik ni bapaklah baiknya. Friendly sangat. Tak rugi punya. Kina percaya moreena butik bakal menggegarkan industri butik online. Gitu. Jadi cepat follow,like & beli ok. Nanti share dekat ig korang pakai ek ek ek. :). Moreena, more to come..

WhatsApp : 018-9122376
Facebook : Moreena
Instagram : Moreena.Butik



Instagram : MOREENA.BUTIK 

10 comments:

safurara on October 15, 2014 at 8:58 AM said...

aah kina,mmg unik kan nama moreena, rara pon nk beli jubah selai,cantik2 dan murah!

Sheila Salim on October 15, 2014 at 10:14 AM said...

Assalamualaikum kak kina, lawanya..

FadlinaMokhtar on October 15, 2014 at 10:48 AM said...
This comment has been removed by the author.
FadlinaMokhtar on October 15, 2014 at 10:49 AM said...

Saya pun suka nyx tu.best.
FAD

athi FATHIYAH on October 15, 2014 at 11:24 AM said...

suka jugak..nk beli jubah ni tunggu gaji masuk..

Raihanah Ahmad on October 15, 2014 at 12:40 PM said...

semua cantik2lah u

~ NANA ~ on October 15, 2014 at 2:04 PM said...

Tq kina! Huwaaaa terharu baca ayat2 review ni...thanks sgt2 :')

Chekgu Azrine on October 15, 2014 at 3:54 PM said...

Nak bli shawl instant tu later..berkenan sgt

.ieLah. on October 15, 2014 at 4:50 PM said...

ila aim alana 12. tapiiiiiiiiii tunggu beranak dulu wawawa

AinulMalik on November 12, 2014 at 4:47 PM said...

saya mencari2 jubah nursing, nak survey tengoklah best ada tudung lagi. tq tau :)

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork