Tuesday, December 3, 2013

Pregnant kali kedua

Salam

Alhamdulillah. Allah bagi lagi sekali merasa nikmat mengandung. syukurrrr.

Yes, shahadah nak jadi kak long! :)

InsyaAllah, due date 12 Julai 2014. (baby Ramadhan lagi nampaknya..hihi)..tapi mama harap adik baby keluar bulan June. Awal 3 minggu macam kak long shahadah. Bagi chance mama beraya. Hahaha.

Sekarang ni baru 8 weeks ++. Masa shahadah dulu 4weeks dah xsabar share the news. Kali ni pudin suruh tunggu dulu tapi die pegi bagitau orang dulu achaner? hihi. Sama je 2 x 5 mama & papa tak sabar. October kemarin la, tanya shahadah nak adik tak? Die tak geleng tau. Die macam tahu-tahu je adik die on the way. Kihkih. Sebelum ni kan die geleng2 je.

Pregnancy kali ni semanis pregnancy kali pertama. Happy! Siap tahu lagi date conceived. Hahaha. Macam shahadah xtau date sedar2 da positive. Dah nama pun planning kan, bukan excident. Planning by billing ovulation & ovulation test. Next2 post la cerita. Boleh la utk orang yang planning nak ada baby.

Memang baby kedua kina nak rapat, tapi kalau boleh bukan setahun sorang. Nak bagi shahadah kawan. Baby ketiga nanti kita jarak jauh sket. Tapi jauh xjauh 3 tahun la. Yela, umur bukan makin muda, badan bukan makin sihat. Sementara masih muda ni la nak tambah harta untuk di akhirat. Lain la kalau kawen umur 18 tahun. Harus ku jarak 3-4 tahun sorang. Hihi. Tapi nak mengandung tu bukan senang macam kita buat pavlova. lol. 

25- sorang lahir (Shahadah)
27- sorang lahir (Adik baby)
31- sorang lahir (Kalau ada rezeki)
33- sorang lahir (Kalau ada rezeki)
35- sorang lahir (Kalau ada rezeki)

Kita hanya merancang, Allah yang tentukan. 
35 stop la berehat. haha. Mana pegi impian nak 7 orang anakmu? errrr. Lepas dah keluar sorang tak tahu la larat tak 7 orang.. : p. .tapi kalau Allah nak bg 7 orang. Alhamdulillah. Korang plak nak berapa orang anak dan jangka stop bila? My mom dulu 27 dah stop, daku 27 baru anak kedua. Hihi. Tapi die nak 3 orang je. Sunyi ok bila da besar ni. Terpulang kepada masing-masing la kan sebab tuan badan yang nak menjaganya asalkan planning. 


Next post kina akan share macam mana simptom-simpton tahu pregnant sementara masih ingat lagi. Agak dramatic jugak la. Hihu..Doakan semua baik2 aje. 

26 comments:

DYatie on December 2, 2013 at 9:25 PM said...

Alhamdulillah. Tahniah.
Kite masih plan lagi sebab masih berjauhan dengan suami n arissa.

Petak Bunga on December 2, 2013 at 10:11 PM said...

tahniah..
:)

Azura on December 2, 2013 at 10:46 PM said...

Tahniah kina. Nnt syer ovulation test boleh?

cik mah on December 2, 2013 at 10:47 PM said...

Wah...tahniah2...bestnyer...

puansazusarin on December 2, 2013 at 11:17 PM said...

Tahniah syahadah nak jadi kak long :)

Nurul Izayani on December 3, 2013 at 12:27 AM said...

Tahniah kina. Dh tau dlm gojes lg. Iza pun kalau boleh nk jarak 2 thn.tp belum ada rezeki lg.insyaAllah soon :)

Sheila Salim on December 3, 2013 at 12:41 AM said...

assalamualaikum kak kina. heee cepat share ovu test tu. nak share pada rakan2 sheila yg masih menunggu cahaya mata :)

Rilla on December 3, 2013 at 7:32 AM said...

Tahniah Kina n Pudin. Tahniah Shahadah! hahah.
Zain lambat lagi kot nak beradik. Rilla plan 2015, jarak 3 tahun. Tahun depan nak pindah rumah, so nak setel rumah betul-betul dulu. Lepas kahwin pindah rumah dengan badan preggy, letih wooo.
Rasa jarak 3 tahun OK lagi, macam Rilla ngan adik. Rilla dominan gak, tapi tak over, taraf2 kak sulung biasa2 je.

e k i n ♥ y u s r i on December 3, 2013 at 7:33 AM said...

tahniah kina...
ekin nak bg zara adik, tngu tahun 2015lah insyaallah

Cik Puan Tqah on December 3, 2013 at 8:53 AM said...

congrats kina.. alhamdulillah.. hihi..

NURSHAKIRA ABDUL HALIM on December 3, 2013 at 9:02 AM said...

Wahhh tak sabar nak jadi future wife and future mummy.. :) gatal!

SaL Zakaria on December 3, 2013 at 9:10 AM said...

jelesnye kat kina...sal keguguran..baru abes pantang n cuba dpt baby lg..heeee.. jom follow sal http://smileysasa.blogspot.com

CikNaa on December 3, 2013 at 9:21 AM said...

alhamdulillah.. best ngandung lagi nih! btw, umur kita same eh kina.. cuma ciknaa beranak 25,26 beranak lagi :)

humble.yat on December 3, 2013 at 9:27 AM said...

alhamdulilah tahniah kina..yt pun tumpang gembira shahadah nak jadi kak long..kami masih planning lagi..mmg seronok dan meriah kalu adik beradik ramai...:-)

~ NANA ~ on December 3, 2013 at 9:35 AM said...

nak cakap tahniah sekali lagi...doakan i jugak yer sbb sekarang ni mmg tengah plan utk 2nd baby, memang nk rapatkn anak 1st & 2nd...eh ayish sampai sekarang kalau tanya nak adik ke tak, dia jawab "tanak"...hihi

picairin on December 3, 2013 at 9:37 AM said...

Alhamdulillah.. Congrate Kina!
Due date sama ngan baby I. Tapi dia lahir awal sehari 11 Julai 2013.. =)

azizah :) on December 3, 2013 at 10:02 AM said...

tahniah kak kina :) seronoknya preggy kan..

malynd_anggun on December 3, 2013 at 10:23 AM said...

congrats dear!! macam nak juge.. tp macam belum berani.. asben pun belum kata setuju..heheh

amirah on December 3, 2013 at 11:29 AM said...

Tahniah Kina n husband for the great news. InsyaAllah Syahadah ada bakat jadi kaklong yang baik nanti. :)

Harap Kina boleh share pasal ovulation test tu. We have been actively trying for 8months already tapi still belom ada rezeki. Plan nak guna option ovulation test pulak lepas ni. :)

amal salleh on December 3, 2013 at 11:30 AM said...

alhamdulillah.. ALLAH bagi rezki :)

ctmah on December 3, 2013 at 11:34 AM said...

tahniah lagi sekali kina.. jaga diri elok2 yek..mana tau baby kita keluar sama tarikh lagi kan..hehe

Hunny Kitty on December 3, 2013 at 11:50 AM said...

alhamdulillah..tahniah kina & hubby & shahdah!

Liyana on December 3, 2013 at 2:46 PM said...

congrats kina! bestnye nk ade adik dh shahadah... yana tgu next yr la kot.. erm tgk dulu la hehe

cplud miera on December 3, 2013 at 3:47 PM said...

alhamdulillah tahniah kina :)

Farhain Azmi on December 5, 2013 at 1:04 AM said...

tahniah kak kina..shahadah nak dpt dh adik.. yeay. Yong pun nk tau cmna simptom preggy anak first ni. nak bt persiapan..minta2 la ada rezki cpt ngandung :)

Farhain Azmi on December 5, 2013 at 1:04 AM said...

tahniah kak kina..shahadah nak dpt dh adik.. yeay. Yong pun nk tau cmna simptom preggy anak first ni. nak bt persiapan..minta2 la ada rezki cpt ngandung :)

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork