Thursday, September 26, 2013

Review : Telekung sejuk dan tak jarang

Salam
Dah lama nak review telekung ni tapi macam biasa tertangguh2..huahua..ni 1st time beli telekung online so masa dapat tu berdebar2 gak ok ke materialnya..received masa bulan Ramadhan hari tu kalau tak silap..

Kriteria telekung yang kina cari : 
1)kain sejuk yg sesuai dgn cuaca panas kt malaysia..
2)kain tak jarang..
3)pastu lekap kat muka elok je..xd nak pakai brooch2 dah serabut je rasa..istilah die jenis smocking/lace/wrinkle dekat keliling muka tu..(sebab nak beli online ni la baru tau istilahnye..hihi)

Macam ni nama die lace..
Google punya google jumpa 1 forum tulis beli dekat Telekung Muslimah Closet ni..bila tengok facebook & website die ade macam2 jenis material & nama..time ni confuse da nak beli yang mana se la ni ka ..syukur die ade tulis material & description die camne..jenis cotton la yang sejuk kan..pastu confuse plak cotton biasa atau japanese cotton..bila baca japanese cotton ni kain die sejuk & xmudah kedut kina rasa ni la telekung yang dicari-cari..kina beli jenis lace tang muka tu..harga RM130..size M..harga yang affordable utk telekung yang berkualiti..kalau ada duit lebih lagi try siti khadijah..kina ada 1 telekung sk dapat hadiah masa pegi wedding anak owner siti khadijah tapi xd kain..jenis yang basic yang paling murah dlm siti khadijah..best jugak tp kina lagi suka yang kina beli ni sebab kain sejuk..both berkualiti..hee..kalau baju boleh beli seratus lebih apa salahnya beli telekung yang seratus lebih bukan..

Puas hati la pakai telekung ni..kain sedap dan soft..ade 2 layer kat muka sampai dada..pada kain die ade tali macam kasi ikat macam tali barut baby..even terbuka yang kita ikat, tali tu susah nak terbuka die macam jadi penahan dari kain terlucut..hihi..

Ok la..itu sahaja..kalau nak lg confident tanya la owner telekung muslimah closet tu ye..ni review & pendapat serta pandangan kina seikhlasnya..apa yang kina rasa je..oh kina xjual ye..huahua..
shahadah dah besar nanti mama beli telekung cmni ye

11 comments:

S.n.Fariza on September 26, 2013 at 7:28 AM said...

:) COMEL

.ieLah. on September 26, 2013 at 8:45 AM said...

Nampak pon cantik kina. Kite selalu pikir gtu.. nak beli telekung berkir amat. Huhu tp seakat ni x yah beli lagi. Telekung masa kawen dapat 3 pasang. Nanti kalo nak beli boleh trt yg kina beli ni :)

.ieLah. on September 26, 2013 at 8:45 AM said...

Nampak pon cantik kina. Kite selalu pikir gtu.. nak beli telekung berkir amat. Huhu tp seakat ni x yah beli lagi. Telekung masa kawen dapat 3 pasang. Nanti kalo nak beli boleh trt yg kina beli ni :)

Asz Miza on September 26, 2013 at 8:53 AM said...

Cantiknya Kina..nampak selesa..kita pun memang tengah cari telekung yg sedap dipakai. :)

LisaLisut on September 26, 2013 at 10:10 AM said...

haah la mcm nice je telekung ni. i plg ssh nk jmpe telekung best. i nk yg kain sjuk. myb i shud try this one. thanks for the review kina

yana lyana on September 26, 2013 at 5:54 PM said...

Alolo comeynya si kecik tuu

Sheila Salim on September 27, 2013 at 7:09 PM said...

Assalamualaikum kak ina. lawa telekung ni. simple yet senang nak pakai kan..

Puteri Fiza on September 29, 2013 at 12:04 AM said...

Salam kenalan kak ina. Cantik telekung. Done follow akak. Klu sudi akak follow back. Tq :)

~ NANA ~ on September 30, 2013 at 12:51 PM said...

phewww! baru sempat nk blogwalking...eh mcm best je telekung ni...yg sekarang ni pakai jenis satin, cpt bau masam la...hahaha

Zaira Kids Cloth on September 30, 2013 at 3:28 PM said...

Nak dapatkan pakaian bayi/kanak2 berjenama yang berkualiti dan menarik untuk si comel anda dengan harga berpatutan? Jom shopping di Zaira Kids Cloth..

my valorem on November 7, 2014 at 4:08 PM said...

Salam,
Cuba visit website www.myvalorem.com untuk telekung berbatu rhinestones. Sekarang kami sedang membuat Year End Warehouse Sale. Free size, telekung extra besar, kain extra panjang dan ada 2 lapis dari kepala sampai bahu. Walau besar tapi sesuai untuk semua saiz badan kecil atau besar. Fabric japanese cotton. Sangat lembut, sejuk dan selesa dipakai.

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork