Thursday, May 2, 2013

Review : Re-Gen Oil

Salam 
Bagi yang follow instagram kina maybe pernah la ternampak kina post tentang minyak ni..Re-gen oil baru je launching bulan 28 Februari 2013 yang lepas..Kina dijemput untuk join lauching tu tapi nampaknya jarak mencemburui kita..Hee..Namun, pihak re-gen oil telah menghantar 1 botol Re-gen oil untuk kina test & then review. 
Ini lah rupa Re-gen oil

Kina telah pakai selama 1 bulan (ofcos ade la jugak skip 1-2 hari..heh).. Mula-mula masa kina dapat Re-gen oil ni kina rasa botol die lebih kurang Bio-oil yang memang dah well-known dekat Malaysia ni kan. Masa 2 minggu pertama kina memang pakai biasa-biasa je. tak mengharap sangat la. Kina pakai pada pipi (yang banyak tanda-tanda parut jerawat), dekat tangan (kulit jenis cepat luka walaupun tak rasa sakit tiba-tiba dah ade parut2..huh) & stretchmarks pada perut (Alhamdulillah tak banyak sangat stretchmarks sebab dari awal dulu dah sapu minyak vco & lavender belly oil (read previous post)). 

Tapi lepas pudin tegur "Kulit sayang makin bersih lah..jeles abg"..Ingat die saje nak bodek kan. Kina rasa macam takde la apa-apa yang berubah. Esoknya die tegur lagi cakap kulit muka bersih. Terus lah teringat benda yang baru diapply baru-baru ni adalah minyak re-gen ni. Maybe jugak sbb MAB? xtau la..Nanti kina review MAB plak..

Eh..berkesan ke? 

Tak puas hati terus google review tentang re-gen oil ni. Rupanya dekat oversea dah 3-4 tahun ada. Ramai review cakap re-gen oil ni berkesan. Banyak good reviews dekat amazon & blog omputeh and I think I'm one of them! Lepas tu, kina jadi makin rajin nak sapu. Kina sapu sebelum tido, selepas sembahyang Subuh & selepas mandi. Lepas pakai tak rasa berminyak (atau sebab kina pakai under acon? ke sebab tu rasa tak oily?)..Banyak kali dah rasanya pakai tapi tengok macam tak luak sangat minyak ni. Ada banyak lagi padahal botol yang paling kecik kot. Re-gen oil ni ada 2 size 1 75ml 1 lagi 125ml if I'm not mistaken. Harga pun lebih murah dari Bio-oil. Lepas tu rasa kulit smooth je lepas pakai. Blemish & stretchmark memang nampak pudar sikit. Pudin lah yang tukang komen. 

Selepas sebulan guna rasa macam ciput je luaknye
Cuma 1 tempat yang kina tak boleh & tak sesuai sapu minyak ni iaitu dekat pergelangan tangan kanan kesan alergik pakai jam masa pregnant.Lepas pakai rasa gatal dekat situ. Tangan kiri ok je kina pakai. Ke kina pregnant? Hahaha. Tak kot. Kalau ye nanti kina roger2. Kekeke.

Re-gen oil ni boleh dibeli di Watson. Bagi mom-to-be atau mommy2 boleh pergi booth Re-gen oil masa Expo Mom & Baby dekat Mid Valley 10-12 May nanti. Ada promotion kot masa tu. Kina macam biasa tak dapat pergi.Huhu.. Ya Allah cepat-cepatlah pudin dapat transfer semenanjung balik. Aaamiiin..Hee.. Ok lah..itu sahaja..selamat mencuba re-gen oil!

4 comments:

cha on May 2, 2013 at 8:41 AM said...

before ni i pakai bio oil utnuk parut demam campak and parut alergik gatal i mmg elok. tp baca review u ni mcm nak try yg ni plak hehe

Balkidz Hunny on May 2, 2013 at 12:06 PM said...

Pudin nak transfer dah ke?
Best lah.. kau lagi 3-4 tahun kot kat sini. Meranaaaaaaaaa!
Eh mcm best je re-gen nie, tp aku pakai bio-oil pun ok jer. mmg dah totally himag dah tp lambat sebab masa pregnant aku sapu sket² je. pemalas!

Shakina Farhan on May 2, 2013 at 1:36 PM said...

cha: bau die pun wangi..test la nt..

balkidz: belum lagi..doa2 je..hehe..baru setahun kat sini..

sue on April 10, 2014 at 3:42 PM said...

saya baru beli re-gen oil nie,,knon nye nk beli bio oils tp trsalah amik lak,,tramik re-gen oil nie..so nk tye re-gen oil nie blh pki kat muka x utk parut jerawat di muka??kbyakan sy tgk byk entri yg ad smua ckp psl strecth mark di bdn hmmm..cnfiuss laa...

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork