Friday, January 6, 2012

Saya bukan bunting pelamin

Salam

Ramai yang mengucapkan tahniah di atas kehamilan & like dekat status pasal doktor sahkan kina pregnant, lebih 200++ like, kalau masuk contest like macam ni kan best. hahaha. Syukur Alhamdulillah. Hanya Allah yang tahu betapa gembiranya kami berdua. Betul, nak dapat baby bukan perkara yang mudah. Soalan ''Dah ada isi ke?'' sangat sensitif kot. Tak berani kina nak tanya dekat orang lain soalan begitu. Ada luaran orang hati kering tak kisah tapi dalaman? makan dalam?  

Ada yang tanya kina bunting pelamin ke? atau kalau pudin cakap banting pelamin. hahaha. boleh tak dia confuse bunting & banting. Ala...yang buat banner kawen tu. Ejaan dia mungkin sama tapi sebutan lain. Al-kisahnya bila pudin prepare pasal persediaan bertandang di rumah dia. Dia sebut bunting nak ada ke taknak? Terus tergelak-gelak. hahaha. Akhirnya isterinya yang bunting. : p

Bunting yang mengandung bila sebut mulut kena muncung. 
Bunting untuk kahwin lidah kena ke atas. 
Gituuu..belajar sebutan. :P

Kina bukan bunting pelamin. Bunting pelamin maksudnya lepas naik pelamin terus pregnant. Maka isterinya tidak sempat datang bulan langsung. Betulkan kalau tersalah. Kina sempat period 3 kali selepas kahwin di mana period kina mempunyai cycle yang pendek atau setiap bulan semakin cepat tetapi regular. Kina pun pernah tersalah masa kawan kina pregnant, kina tanya bunting pelamin eh? sebab sekarang ni masa berlalu sangat cepat. Rupanya kina sama macam dia, 3 bulan kahwin, disahkan pregnant 4-5minggu dan dia pun sempat datang bulan. 3 bulan sekarang rasa macam 1 bulan je. 

Esok nak balik rumah mertua. Cuak lagi. hahaha. Kena study masakan sambil ready soalan tentang pregnancy. hehe. Soalan pertama : "Masa mak mengandungkan pudin, mak mengidam apa?". Hahaha. 

Next entry: Macamana kina start tahu kina pregnant & apa kata doktor.
Macam episod drama dah plak kina. InsyaAllah. 

22 comments:

dilla nadila on January 6, 2012 at 1:42 PM said...

owh yeke..Dila baru ta.hehe..ingatkan kalo kawen pastu cepat preggy tu namenye buntin pelamin.xkesa da datg bulan ke belum..
owh maknenye skrg kne betulkan andaian dila la ni.
bunting pelamin maksudnya tak sempat nak period da terus preggy la kan...
thanks for the info ye kina =)

Shakina Farhan on January 6, 2012 at 1:50 PM said...

dilla: kina rasa macam tu la..hee..

sarahhernyzar on January 6, 2012 at 2:06 PM said...

hehe best banting bunting. dh kompius mak ! haha :p

Shakina Farhan on January 6, 2012 at 3:39 PM said...

sarah: cepat buat sebutan..hahaha..

nuraien on January 6, 2012 at 4:05 PM said...

alamak..comelnye..congt kina..mesti baby comel cm kina.hihi

cikCT on January 6, 2012 at 4:16 PM said...

congrats kina!

alhamdulillah murah rezeki (:

if kina masih ingt sy lagi,sy lah cik jaja..yg kina jumpa kat tesco cheng aritu..yg kononya nk sewa veil kina tp akhirnya tak jadi (:

fyi,sy dh selamat tunang 31 dec aritu and fyi too, veil kina dh jadi inspirasi sy utk jadikan veil tunang (:

kina blh tgk kat blog saya..segan lah pulak..hehe..dan kalau kina nk tau,yg DIY veil sy ialah cikTie! yg bwk sy jumpa kina aritu..

thnx kina! veil kina sgt cantik sampai sy jadikan inspirasi dan paksa timah@cikTie utk buat veil mcm kina..hehe

insyaAllah ada masa sy review psl veil tu ^_^

err..pjgnya komen sy..hehe

Cik Zimie on January 6, 2012 at 4:28 PM said...

bunting banner tu zimie tau la kina hikhik

jaga diri ye kina.time kina dulu, mak kina mengidam ape?haha tetiba tanya soalan kat kina plak

Itu..aku on January 6, 2012 at 4:46 PM said...

tetibe I rasa blushing je baca entri ni..haha

Asz Miza on January 6, 2012 at 8:36 PM said...

Masa miza pregnant 1st time dulu bunting pelamin la. Hehe. Lepas miscarriage sempat 3 kali period dan alhamdulillah skang pregnant lg skali. :)

MLSC by Rina Isa on January 6, 2012 at 8:46 PM said...

PENCINTA FASHIONS / HANDBAGS!
Jom temui kami di:
http://www.facebook.com/MrsLadysStylo

ctmah on January 6, 2012 at 9:49 PM said...

of coz la mkn dalam kan..baru je kawin org dah kepochi dah ada isi ke belum. bygkn kalu yg dh kawin 1 2 tahun, lg mkn dalam kn..
btw jaga kesihatan dear

cikpuanputeri on January 7, 2012 at 8:19 AM said...

comel je kina nie. selamat pulang ke tembangau! heee.. nanti cerita kisah kat sana jugak. takecare!

Munnafendy on January 7, 2012 at 11:18 AM said...

ohhh bunting pelamin tu mknanya naik pelamin then pregnant?

slama ni sy ingatkan naik pelamin masa tgh pregnant =)

Nina Isofea on January 7, 2012 at 5:58 PM said...

Hiiii kina..hihi..cute je la ckp psl bunting pelamin nih...bak kata sarah, kne belai janggut suami, bleh bunting pelamin.hahah..uol ni kan buat me soooo tak sbr nk kawen..heh *gatalness*

Cik Azizah on January 7, 2012 at 6:06 PM said...

hehe jijah lom ada rezeki lagi...maknanya tak bunting pelamin la sbb dah period..hehe

Basyirah Abd Rahman on January 7, 2012 at 7:26 PM said...

hehe.. basyi pun sempat period sekali selepas kahwin, (ingat tak pasal accident tu? time tu la yg period) huhu.. Pastu alhamdulillah terus lekat ;)
Betul soalan "dah ada isi" tu sgt sensitif kot. Segan nak tny jugak. Sbb tahu, kesian perasaan org tu. Sapa tak mau baby kan..

farahD on January 9, 2012 at 2:51 PM said...

kina jom exchange link personal blog farah http://jijana.blogspot.com...hehe br ade personal blog ke? congrats oke ! dulu dok tertanya2 jgk eh kina takde personal blog ke hehe

Girls Like Me on January 11, 2012 at 11:58 AM said...

kina, congrats on ur pregnancy! happy for u..doakan i pulak yeh..i slalu follow blog kina :)

purpleyellow on January 12, 2012 at 8:43 AM said...

Tahniah kina....dapatkan baby comel ye..i de mention bout u dlm my post..takpe kan?...heee...

Abdul Manaf Abdul Hamid on June 7, 2015 at 6:07 PM said...

Assalamualaikum Kina..Nak tanya kalau awk masih jual Pregnancy Test Kit tak?Blh whatsaap sy jugak di nombor 0173713327 utk sebrg info.Terima Kasih..

Abdul Manaf Abdul Hamid on June 7, 2015 at 6:07 PM said...

Assalamualaikum Kina..Nak tanya kalau awk masih jual Pregnancy Test Kit tak?Blh whatsaap sy jugak di nombor 0173713327 utk sebrg info.Terima Kasih..

Abdul Manaf Abdul Hamid on June 7, 2015 at 6:07 PM said...

Assalamualaikum Kina..Nak tanya kalau awk masih jual Pregnancy Test Kit tak?Blh whatsaap sy jugak di nombor 0173713327 utk sebrg info.Terima Kasih..

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork