Tuesday, January 3, 2012

First entry untuk blog ini

Salam

Keputusan untuk membuat blog personal ini adalah selepas sehari kina disahkan pregnant 4 minggu 1 hari. Nak jugak tulis 1 hari kan. Memang seorang yang lurus bila doktor bilang macam tu jadi ikut jela. Disebabkan ini blog personal, kina boleh tulis apa sahaja. Sayang untuk semakkan blog Journey of Bride to be dengan kisah peribadi yang orang tak berminat nak baca. Biarlah blog itu menjadi inspirasi & ilham buat bakal pengantin di luar. 

Nama kina Nor Shakina Farhan. Nama artis Shakina Farhan (bunyi macam komersil sikit kan?..hahaha) Farhan memang nama macam lelaki tapi itu bukan nama ayah kina sebab itu memang nama yang ayah & ibu kina bagi. Jadi boleh la diambil kira Farhan ni nama unisex. hahaha. Tapi kalau di dunia blog kina selesa guna kina. 

Suami kina Mohd Sharifuddin Ahmad Fuat. Nama artis Sharifuddin Fuat (tiruuuuu).hahaha.takde maknanya kan. Dulu dia pun pernah la layan tulis blog tapi sejak busy kerja, dia merupakan tukang baca blog tegar & berbangga bila nama pudin tertera di merata sudut di blog.

Kina lebih suka layout blog ini yang lebih simple sebab dengan harapan bila kina tengok, baca & type kina akan lebih santai & berseronok. Kina full-time housewife buat masa ni jadi blog adalah kawan baik kina selain dari tv & dapur. 

Antara kategori yang ada di menubar atas di blog ni:
MYSELF : Apa-apa sahaja yang berkaitan dengan diri sendiri.
THE BRIDE : Ini terus dilink ke blog Journey of Bride-to-be.
MOM-TO-BE : Apa-apa yang berkaitan dengan baby & pregnancy.
HOUSEWIFE: Resipi hentam, rumah, rancangan tv kegemaran.
THE FAMILY: Tentang keluarga, mertua, suami & dot dot dot.
REVIEWS: Mungkin produk-produk & movie untuk direview.

Ini blog personal saya. Yeay. Boleh taip apa saja.
Sekian. 
Shakina Farhan

31 comments:

sarahhernyzar on January 4, 2012 at 7:13 AM said...

love love love ! hehe lg best kan nk share kan pape kan ? tp sara hentam saja lah. haha !

Shakina Farhan on January 4, 2012 at 7:46 AM said...

sarah: hehe..betul3..tak terbatas pada wedding je..

Lala Latif on January 4, 2012 at 8:14 AM said...

rajin kina untuk menerajui 2 blog...(ayat xtahan)...haha...

puteriraifana on January 4, 2012 at 8:19 AM said...

hee. yey! ada personal blog . boleh tulis macam2..hehe (^_^). tapi jgn lupa update disana juga! hee...

Shakina Farhan on January 4, 2012 at 8:20 AM said...

lala: haha..ayat macam istana dah..

put: baek..cuba berlaku adil..hahaha..

~YUN~ on January 4, 2012 at 8:39 AM said...

hi kina,yun datang singgah sini..sudi2la jenguk blog yun..hehe! =)

Shakina Farhan on January 4, 2012 at 8:45 AM said...

yun: dah jenguk blog yun & link dalam mom-to-be..:)

Fariza on January 4, 2012 at 8:47 AM said...

HIK3. jumpa juga blog shakina farhan :)

Shakina Farhan on January 4, 2012 at 8:48 AM said...

fariza: haha..macam mana boleh jumpa ni? hehe..comel betul..

UyaRayza on January 4, 2012 at 9:22 AM said...

apakah dot dot dot hehehehe

Shakina Farhan on January 4, 2012 at 9:25 AM said...

uya: hahaha..mungkin nama baby aku nt..jgn fikir kotor ok..hahaha

syaz@rozelt on January 4, 2012 at 10:31 AM said...

dtg melawt blog baruuuu..hihi..

ciksuen on January 4, 2012 at 10:38 AM said...

added to my blog list~ hehe

Munnafendy on January 4, 2012 at 11:02 AM said...

tahniah...jaga baby dlm perut tu ya =)

~ NANA ~ on January 4, 2012 at 11:32 AM said...

ok dah link blog ni...hehe

Menahumairaa Mahmud on January 4, 2012 at 11:53 AM said...

yeye follower ke 35........ :-)

aisya zaida on January 4, 2012 at 12:04 PM said...

suka baca blog kina.. dari sblm kawen sampai la dah nak jadi ibu. tetap jenguk blog kina,,

Jan@Afzan on January 4, 2012 at 12:12 PM said...

Yess...dah bookmark pun blog Kina.

Cant wait for all ur stories and the journey to be a mother..

xoxo jaga diri ye kina

Sue on January 4, 2012 at 12:13 PM said...

tahniah atas kelahiran blos ni.. kina, nk tanye ni. ,mcam ne nk wat menu bar tu ek?

Shakina Farhan on January 4, 2012 at 12:37 PM said...

syaz: tq rozelt glamer..

suen: kina dah link suen dalam bloglist mom-to-be..:)

munna: i 'll do my best..tq dear..:)

nana: dah link hot mama ni juga..

mena: tq dear..sudi follow blog kina..

aisya: tq dear..terharu sgt!!

jan: siap bookmark tu..terharu lagi..;)

sue: hee..tq..menu bar tu dah lama kina buat..jadi tak berapa ingat belajar kat tutorial yang mana..tapi try google coding yang ade menu horinzontal < ul > < li >..(buangkan space):)..pastu masuk dalam edit html..

norfadillah on January 4, 2012 at 12:41 PM said...

hye kina !
gud luck untuk personal blog !

blog-tips-kurus on January 4, 2012 at 12:43 PM said...

pudin! pudin!
(tersedak tak laki kina tu? haha!)

Cik Zimie on January 4, 2012 at 12:53 PM said...

suka3.lovin it so much.sharing is sexay bak kate kina hihi

lovelyadibah on January 4, 2012 at 1:14 PM said...

fuyooo dh ada blog personal!ok aku follow!

puansazusarin on January 4, 2012 at 3:44 PM said...

wani follow jgk blog kina yg ni =)

Miss Sunshine on January 4, 2012 at 4:09 PM said...

Kina dah pregnant...?
Alhamdulillah..
Tahniah...
Take care dear... ^_^

Asz Miza on January 5, 2012 at 11:51 PM said...

Ok dah link kt blog. :)
Teruja baca entry Kina pasal double line terus diri sendiri buat upt, alhamdulillah ada rezeki. Anak kita akan lahir sama bulan. :)

Asz Miza on January 5, 2012 at 11:51 PM said...

Ok dah link kt blog. :)
Teruja baca entry Kina pasal double line terus diri sendiri buat upt, alhamdulillah ada rezeki. Anak kita akan lahir sama bulan. :)

fatihiah on January 6, 2012 at 1:01 PM said...

nape takde link fati dalam list mom to be??? hahahahhhh!!!! majuk kang

dhiera on January 6, 2012 at 9:23 PM said...

kina, looking forward ur entri.. baru beberapa hari launch dah ramai follower. keep it up!

Bazilah Azhar on March 18, 2015 at 4:09 PM said...

Hubby saya Din jugak...Mohd Hafizuddin...huhu...btw, I'm your new follower...love your blog so much...

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork