Tuesday, November 1, 2016

Pengalaman first time beli di Sephora

Salam

Mula kenal sephora sebab masa pregnantkan shahir, kina macam suka sangat make up sampai pegi kelas personal make up (one-on-one lagi)..Kalau nampak macam peloles tu tandanya make up beria la tu. Hahaha. Tapi suka color yang natural je. Hanya utk bagi confident dan tak nampak kusam.

Masa shahadah tak suka make up, masa shafiyah suka make up jugak tapi tak sampai nak ke kelas jah..hahaha..cikgu makeupku ada story mory pasal barang-barang makeup ni lah sampai terjah jugak masuk Sephora.

Smart paper bag die..tapi dapat dekat anak2 selamat dah..hehe

First time pegi Sephora Queensbay dengan mak adik, dok hulu hilir tengok jela sebab mahalnya. Hahaha. Last-last keluar takde hasil apa. Selamat poket. Tapi bulan lepas pegi jugak Sephora tapi dekat Avenue K. Terbeli jugak beberapa tapi yang murah jela, 1 barang tu tu tak over RM30.++.

Apa yang ku tak berkenan nak membeli di Sephora ni bila yang pekerjanya dok tengok-tengok kita. Tau la kita ni tak semengah, tak kaya. Kadang-kadang feeling macam kita ni nak mencuri plak. Asyik tengok je. Eiissshh. Rimas tau dak. Sebab tu jugak kot kina membeli juga sket. Hahaha. Paham x? Feel tu. Hahaha.

Ok, lupakan pasal tu. Ni adalah barang hasil tangkapan pertama di Sephora. Buat simple review jela ye. Dah almost 2 bulan beli. Ada yang dah habis dah pun.

Kiri yang beli dekat Sephora, jenis gloss tapi pekat likat. Bila pakai tak berapa suka plak colornya. Macam terang sangat pulak. RM33 satu. Lepas ni tak beli dah la. Shahadah suka paw yang ni. Kanan tu matte punya dah beli lama suka color nude gitu. Tapi tak habis2. Hahaha.
Sejak pregnant shahir la ni berkenan pakai blusher tapi suka color macam ni je. Natural. Suka nyx punya ni.
Harga pun tak melampau sgt. RM30 sebutir ni. Pakai banyak kali jugak dah. Yang penting pernah jatuh dan tak pecah.
Scrub ni wangi sangat, tengah2 tunggu nak bayar boleh plak capai yang ni.
Walaupun kecik lambat je nak habis. Ada lagi dalam 2x guna kot. RM26.


Beli sleeping mask & eye mask konon untuk muka sembab dan mata panda. Sleeping mask RM10, Eye mask RM8 je. Boleh la pakai untuk 4-5 kali ni. Sleeping mask ada discount RM1 sebab bayar pakai CIMB.
Ok la, itu sahaja shopping haul dekat Sephora 2 bulan lepas. Hahah..Lambat gila update. Dapat la kad member white, kalau black katanya kena beli RM700. Huahua. Kesimpulannya Sephora indah untuk dikunjungi tapi tak indah di poket. Orang macam ku ini better shopping dekat kedai kosmetik korea & watson/guardian. Lps ni review Thefaceshop, Innesfree & Skinfood plak sebab last month wan mi pegi korea.

P/S : teringin laura mercier & nars. tapi cari yang dupe jela kot. hihi

3 comments:

athirah hassin on November 1, 2016 at 12:00 PM said...

hahah baru rasa nak pegi sephora ni.. hikss

safurara on November 1, 2016 at 12:23 PM said...

iyerrr kina, rara pun terinign NARS tu, kena kompom duittt. hahaha

Sheila Salim on November 2, 2016 at 8:16 AM said...

Assalamualaikum kak kina. Wahhh boleh tahan tercekik air liur dengar harga barang2 kat sephora tu. Kita jenis tak reti make up, hahaha zaman bujang dulu cuba2 gak pakai tapi sekejap je. Sejak kawin pakai bedak pun malas. Buh lipstik sikit je kasi warna sikit kat muka hahahaha dasar pemalas betul

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork