Wednesday, January 6, 2016

Shafiyah nak jadi kakak Mei ni

Salam.. 

Alhamdulillah..shafiyah si cek mek molek tu nak jadi kakak Mei ni..tak sabar nak bersalin nak berpantang dekat rumah sendiri..yeayyy..planner hari tu habis terjual 500buah..ni la 'pelaris'nya..kihkih..kalau pregnant berniaga la..kompem bertambah masyuk sebab rezeki anak2..
: p..anak ramai memang pembuka rezeki, tapi jangan tunggu rezeki datang. Kena usaha jugak. Yang nak preorder planner boleh lagi untuk second batch ye..Whatsapp utk order : 0132126952..
Gambar scan masa 12w. Sekarang ni dah 20w.

Nanti kina cerita macam mana plak perjalanan ttc baby no.3 ni..wanted & intended..jangan kata accident sebab kina memang ada amek planning cucuk sekali & makan maajun beberapa bulan sebab at least bukan beza setahun..dengan accident kereta aritu, terjatuh tepi tangga kolam..baby no.3 ni memang kuat..Terima kasih Allah..keep strong baby! mama,papa, kakak shahadah & kakak shafiyah love you..Kitorang dah biasa panggil shafiyah baby, now nak bertambah nii agak kekok nak tukar panggil shafiyah..InsyaAllah ada masa lagi 4-5bulan untuk train panggil shafiyah & potty training. 

Shafiyah dah kenal cicing tu macam mana sejak semalam. Sebab masa mandikan die tu, dah siap ajak keluar die cakap nak cicing. Pastu duduk coooo..hahaha. Record paling lama diaper kering adalah 4 jam. Kina takde la train strict, kalau dah bocor dekat diaper continue jela. Sbb pikir baru 1 tahun lebih. No alarm timer untuk cicing. No stress. Tak terkejar2. Biar lambat asal selamat. Masa shahadah dulu walaupun start 2tahun lebih agak lambat sebab die tak berapa pandai cakap lagi. Shafiyah cepat matang sebab dia ada idola die - kakak shahadah. Paling lawak masa serentak dua-dua nak kencing aritu. 

Mama : Kakak, bagi baby cicing dulu boleh?
Kakak : Tak boleh. Kakak dulu. (die dah atas jamban die dah)
Shafiyah : Die duduk coooo kat lantai..hahaha.

Semoga sebelum adik shafiyah lahir shafiyah boleh at least diaper free time siang. Chayok mama. 
Ada yang gelabah ramainya nak anak/anak rapat. Relax la baru 3, belum 7. Hehe. 35 tahun nak tutup kilang boleh berehat, nak bermusafir, nak fokus ibadah. InsyaAllah.


7 comments:

humble.yat on January 6, 2016 at 10:44 AM said...

alhamdulilah..rezeki Allah jgn ditolak..:-)
kalau anak anak rapat-rapat ni, biasanya bersalinnya lebih mudah, kata orang lah hehe

kuat baby yek even mcm mcm insiden..:-)

semoga dipermudahkan segala urusan..

e.t.t.y on January 6, 2016 at 11:01 AM said...

pasni panggil kakak baby laaa...tahniah tauuuuu...take care.

aMyErInAiMiE on January 7, 2016 at 12:16 AM said...

waaahh dh nk masuk no 3 dh ye?pejam celik pejam celik!haha bagusnye shafiyah dh pandai nk cicing luar diaper skg ni.tcabar plak aunty nk ajar anak sorg ni cicing luar diaper sbb sbaya shafiyah..tp xpela,aunty pelan2 kayuh.biar lmbt asal slmt,ye dok?hehe
Smoga slmt semuanya.kuat baby kuat ummi nye ye

Emy Ezzha on January 7, 2016 at 1:04 PM said...

Alhamdulillah akk kina.. Semoga dpermudahkan urusn semuanya.. Amin

Super Ummi on January 8, 2016 at 3:15 AM said...

Alhamdulillah...
tahniah kina.
take care

Raihanah Ahmad on January 12, 2016 at 2:30 PM said...

tahniah sis, semoga dipermudahkan urusan

alia farhan Said on January 14, 2016 at 11:06 AM said...

tahniah..semoga dipermudahkan

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork