Tuesday, November 3, 2015

Accident & Planner 2016

Salam

Minggu lepas kitorang accident dekat Lanchang. Huhuhu. Alhamdulillah masih dipanjangkan umur, paling penting anak-anak selamat. Sebab tu tak meniaga 2 minggu. Hibernate dari handphone. Rest. Tenangkan jiwa. Syukur ada letak brg dekat vendor boutique Itsmeyous. Banyak plak sales bulan ni. Malah terbanyak selama 5 bulan ni kot. Allah ganti dekat situ. Alhamdulillah. 

Ramai yang tanya tentang planner 2016. Tahun lepas kan kina ada buat islamik planner 2015 softcopy yang tak sengaja jual sebab ramai plak nak, InsyaAllah memang nak sangat buat dan jual yang hardcopy size A5 jenis wire o ke 6 ring type ke tak tau lagi. Softcopy pun jual jugak. Yela, kang ade yang nak buat insert je ke kan.

Patutnya masa hari accident tu kononnya nak siapkan sebab trial Adobe Illustrator pun dah nak expired lagi 3 hari. Lepas accident memang takde la nak buka laptop atau handphone. Makanya now tergendala. Nak hantar printing camne tak siap lagi. Dah siapkan 100pages, ada la sket2 lagi nak edit & tambah. Nak subscribe AI tu mahal sangat. Bukannya guna selalu pon. Pudin plak ada laptop office je, takkan nak pakai laptop office die. Rasa bersalah plak nak pinjam. 

Untuk planner 2016 ni kina buat berbeza dari yang tahun lepas. Yang mana kali ni lebih kepada macam diari, ikut date. Inspired by Erin Condren. Tengok erin condren punya harga berapa. 50 USD paling murah. Hahaha. Erin condren versi budget. Tapi ni buat ada checklist untuk kita muslim. Budget. Cleaning. Fitness. Ramadhan checklist. Harga mampu milik. Kalau ada sape-sape ada company printing murah ke boleh roger kina. Sekarang ni paling murah dekat Kuantan (padahal baru tanya 2). Tapi ni tak tau lagi bila lagi balik kuantan. Prefer yang dekat Pulau Pinang ke Kulim ke. 


                                          Hopefully siap printing by mid Dec. Doakan.

5 comments:

ninie comey on November 3, 2015 at 9:30 PM said...

Wahh..x sabar nk beli yg hardcopy..suka planner yg kina buat

notti netti on November 5, 2015 at 10:11 AM said...

wah. memang tunggu ni bila siap....

.:COCO'S:. on November 11, 2015 at 1:59 PM said...

cant wait...kina take care ye...

Aty_Fared on November 17, 2015 at 7:38 PM said...

Assalamualaikum kina..aty nak order la.. Menarik lak rasa.. 😊 tp takut nanti aty lupa atau tak perasan kina update..kina ingatkan aty yer.. Tukar hp ritu..no hp kina pon hilang dah..sori..

Sheila Salim on November 21, 2015 at 6:18 PM said...

Assalamualaikum kak kina. Alaaa bestnya macam nak order lagi je. Tahun 2015 beli dengan akak, best betul layan planner... ni da ada bisnes menjahit sendiri, lagilah terasa nak pakai planner versi diari yang akak buat ni. Tapi kemalasan nak g bookstore untuk print 😂

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork