Tuesday, August 25, 2015

Tutorial : Contact tak keluar dalam Whatsapp?

Salam.. 
Bagi penjual online & pembeli online. WhatsApp adalah medium yang sangat penting. Tapi yang lecehnya bila kena save nombor tapi tak keluar pulak dekat contact whatsApp kan? Siapa yang pernah? Pastu kena sms seller. Dah kena bayar kan? Nah, now ada penyelesaian mudah. Ni bukan +6 tolak dash ke apa. Hanya perlu REFRESH je.


Buka whatsApp > click contact > refresh (button tiga titik di atas) 

Klik contact

Click 3 titik kanan tu (Pengguna android tak tau kalau iphone lain)

Click refresh..nanti bila nak cari keluar la nombor yang kite save
Penting benda ni bagi kina, sebab bila orang dah bayar kina akan save no telefon. Jadi masa nak kumpul alamat tu akan search ikut date, kalau dulu ada je yang tercicir sebab contact dah save tapi contact whatsapp tak save. Ok.. Sekian..Moga bermanfaat.

4 comments:

ieza ashaari on August 25, 2015 at 4:15 PM said...

hahaha. kina wat hilang stress. selalu org tny za, apasal no za xkuar even dh save. nak order jamu ler tu. lol.

Nurizzah Majif Biz on August 26, 2015 at 10:36 AM said...

tq sgt sebab slalu jd gitu. dah save tak leh whatsapp. jenuh nak sms je. siap on off hp la. alahai. tq again ye

yoorin melacolea on August 26, 2015 at 6:08 PM said...

selalu jugak ada problem macam ni.. huhu

Mrs Kamilah on November 5, 2015 at 2:33 PM said...

Oh baru tahu. Selalu jugak jadi macam ni. Terima kasih share :)

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork