Friday, November 21, 2014

Ada 'pencuri' dalam rumah

Salam..

Ya..dalam rumah ni ada pencuri..'pencuri powerbank'! Hahaha..

Suspect utama: Ayah kina
Suspect kedua: Adik lelaki kina.

Kita ni punya lama charge powerbank sampai penuh 4 bar. Sedar2 hilang. Bila tanya semua buat diam. Sedar2 lagi ada la atas kerusi la atas tangga la. Padahal sebelum ni yilek. Sedap je kan.

Kalau nak pinjam cakap la. Ni amek lepas tu sampai habis power disedutnya. Hahaha. Sabar jela. Ada powerbank tapi malas nak charge. Kina malam2 memang charge powerbank je. Lepas subuh charge.

Semua orang rumah ni ada powerbank sendiri. Cuma kina je yang tulis nama. Tapi tulis nama pon tak jalan. Hahaha.

Kejadian ini berlarutan sehingga mengundang bebelan. Baru la reti cakap nak pinjam. Kalau pinjam bagi la yang ade 2 bar. Cukup la kan. Hahaha. Kina ade dua. Kihkih. Orang business memang kena la ada powerbank. Kina pakai powerbank xiaomi 10400mah. Original wan mi beli dekat china. Sebab dekat sana die jual yg xori dan original. Puas hati pakai sebab cepat gila charge dan sampai 4kali charge.Sorry kina tak jual ye.

Ok la..selamat bercuti!
Follow ig theshopablog : @theshopablog


posted from Bloggeroid

6 comments:

Ibu Dilah on November 21, 2014 at 10:02 AM said...

Org laki mmg mcm tu kot kina.. malas nak charge power bank.. asyik kite jer yg charge.. diorg tau nak pakai jer.. hahaha...

aIEn on November 21, 2014 at 10:25 AM said...

salam pagi jumaat =)

Cik Puan Tqah on November 21, 2014 at 11:51 AM said...

haha.. org laki mmg malas charge..g mana2 sume nk hrp kite pack..klo kite tggl kitela slh..huhu

Raihanah Ahmad on November 21, 2014 at 2:25 PM said...

Biasalah tu orang lelaki. nasib baik jumpa

Chekgu Azrine on November 21, 2014 at 9:04 PM said...

Elok ek brand ni kina?
Akk dok mencari jgk powerbank..
Biasa dgr yg best pineng je

ida ahmad on November 23, 2014 at 12:13 PM said...

Suami saya lg rajin charge dr saya. Haha!! Dia xada, baru merajinkan diri cas atau bila asyik byk kali phone bateri flat, insap2.

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork