Monday, August 8, 2016

Beli toner printer online

Salam..

Haritu kina share pasal printable quotes kan. Haa..Harini nak share sikit pasal pembelian online yang berkaitan dengan printer pulak. Sekarang semua benda mudah dah. Tak perlu nak susah-susah ke kedai untuk cari dan beli. Kadang-kadang tak berbaloi dengan masa dan wang ringgit untuk beli barang-barang kecik macam printer cartridges. Kadang-kadang dah pergi kedai tu takde pulak yang kita nak atau sesuai dengan printer kita. Tak ke sia-sia je? Pergi-pergi pulak kedai tutup. Keciwa sokmo kalau camtu. 

So senang duduk rumah bukak laptop. Cari, klik, bayar dan tunggu barang sampai rumah. Service tiptop pulak tu.

So ada satu company ni dia jual barang-barang printer secara online. Kebetulan samsung printer kina kehabisan ink jadi sesuai sangat la kina buat order online dengan Appletoner since kina pun malas nak keluar cari. Keluar pun weekend je sekarang ni. 

Website appletoner yang user friendly

So kina godek-godek la Appletoner ni. Ada option whether nak yang orginal atau yang compatible. Compatible toner ni plak bukan yang fake atau re-fill tapi dibuat oleh kilang untuk memenuhi keperluan brand-brand yang ada kat market. Kira macam 3rd party items la. Harga pulak almost separuh dari original toner. Kalau jenis budget-budget macam kina ni, kina rasa baiklah kina beli yang compatible toner. Janji boleh guna dengan printer kina. Lebih jimat dan berbaloi. 

Benda yang penting bagi kina kalau shopping online ni tentang delivery time. Dengan Appletoner ni kalau kina buat order sebelum pukul 2 petang, barang akan sampai pada kina esok harinya. Tengok jam baru pukul 12 tengahari. So sempat sangat kina nk dapatkan order kina esok hari jugak. Kalau korang duduk dalam list selected area dan order sebelum 12 tengahari, korang boleh dapat barang pada hari yang sama. Suka tak suka tak?

Unfortunately im not in the listed area. Appletoner ni dekat Klang. Daku di Penang jauh la sket. Kalau tak petang ni jugak kot kina boleh dapat. Syoknya kalau order petang dah dapat dah. Tapi takpe tunggu 1 hari je tak lama mana pun. 

Selain tu apa yang menarik kina rasa ialah 1-year warranty on all products yang diaorang offer. Jarang-jarang sangat dapat warranty lama macam ni especially on toner. Diaorang jugak offer free nationwide delivery kalau beli atas RM100. Toner yang kina nak beli ni pun harga dah RM130 so dapat la kina free delivery. 

So kina rekomen kat korang untuk check it out website diaorang www.appletoner.com.my. Tak susah nak browse through website diaorang. Agak-agak korang tak faham, diaorang ada bagi guideline camne nk cari printer yang sesuai, camne nak bayar. Appletoner jugak ada sediakan online support, so kalau rasa malas nk membaca dan mencari jawapan kepadan soalan korang, message jela dekat diaorg guna message box yang diaorg sediakan. Sonang sesenang makan kuih raya yang tinggal sket-sket tu. Hahaha.





1 comments:

qu rin on August 8, 2016 at 9:38 AM said...

TQ kina....website ni mmg bagus, harga pn jauh lebih murah..dan yg paling penting rm100 ke atas dpt free delivery...lps ni boleh online jer.. :)

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork