Monday, July 18, 2016

Review: Diaper caddy basket

Salam..

Hari ni nak review diaper caddy. Kalau tengok dekat etsy dorang jual sampai 100-200 ringgit. Mahal la sebab handmade lepas tu pakai kain yang berkualiti gamaknya. Tapi memang cantik-cantik. Berkenan sangat masa tengah pregnant aritu. Cari punya cari beberapa IG yang tak amek order sebab banyak sangat order. Alhamdulillah jumpa jugak yang terima order nak macam tu.

Ada je caddy bag yang murah bawah RM30 tapi tak minat sebab tempat letak selalu dekat luar, nak yang kat dalam. Cth macam autumnz tu. Ntah la, rasa macam tak minat. Sebenarnya nak belah dalam tu kain corak plain color biru tu tapi nan ado, amek jela corak yang ni. Kalau dalam plain, luar chevron mesti lagi mengancam. Tapi takpe, nanti boleh tempah lagi. Ewah.

IG : Leawithluv
Harga : Customade punya harga mungkin berbeza. Kina punya ni RM49.

Kina tunjuk contoh nak buat macam mana, lepas tu bagi pilihan corak, bayar then tunggu lah bila siap. Kalau nak dapat sebelum bersalin tempah la awal macam den. Hahaha. Masa tu rasanya tempah bulan Januari, dapat bulan Mac. Maklum la customade order ni banyak, ikutlah giliran. I tak kisah asalkan siap sebelum beranak dan lawa. Hihi.

Masa mula-mula dapat letak diaper dan toiletries, si shahadah & shafiyah tu suka la mengacau benda-benda dalam tu, ye la barang baru, comel plak tu memang suka la dorang. Tapi bila da lama sket, tambah kena warning sket, sket pun dorang tak heran dah. Sekarang ni pulak, kalau shahir berak ke apa, dorang la sibuk2 pegi amek barang dalam bag tu. "Mama2, pampers, tisu, getah (alas getah tu), minyak."

Sebelum-sebelum ni tak de caddy bag macam ni, pakai bag biasa kulit keras tu. Yang tu berguna jugak dari shahadah lahir sampai shahir pakai. Tapi yang ni best pakai bila keluar, lagi-lagi nak gi RNR, bawak je caddy bag ni takyah nak zip-zip, ringan pun ringan. Lepas tu teratur, nak apa-apa capai je. Hanya topup diaper jela, yang lain stay je dekat situ. 

Partition tu memang request buat 3. 1 besar sket 2 lagi kecik sket. Boleh letak minyak, lotion, bedak,sikat what so ever lah kalau nak letak. Termometer pun kina letak dalam tu. Kalau tak mau partition macam tu, boleh request partition bentuk pocket (patut buat 1 bentuk pocket senang nak letak kalau ada benda kecik halus). Next time nak buat pocket tak celuih 1, color fabric gelap plak sebab color putih ni cepat kuning. Hihi.


Gambar pun pakai screenshot je. Kikiki. Malas. Ok, tu je dari mak anak 3.



1 comments:

Dewi Aja on July 21, 2016 at 11:17 PM said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork