Tuesday, October 20, 2015

Review : Nurraysa DD glowing moist cake & pearl magic lipstick

Salam

Pernah tak terbaca surirumah berusia 23 tahun dan dapat keuntungan 1 juta sebulan. Tu lah pemilik Nurraysa Beauty. Muda-muda dah jutawan. Kina dah try 2 product dari Nurraysa Beauty dari seller Liza Estrella_onlineshop. Ada 1 lagi dapat sample collagen soap tapi tak try pun sebab sabun cuci muka banyak lagi.
Nurraysa Glowing DD Moist Cake & Pearl Magic Lipstick
Sebelum ni BB cream, CC cream sekarang  DD plak hah. DD stands for dynamic defence. Die berfungsi sebagai concealer. foundation & powder. Bekas die color silver, bukak-bukak terus nampak moist cake nye. Ingatkan takde span, rupanya tersorok di bawah. Mengingatkan kina pada bb cushion beli dekat korea. Tapi kina dah let go sebab rasa tak sesuai dengan diri. Ibu kina pun tak berkenan bb cushion tu. Brand innersfree.
Bila dibuka. Kina punya color medium.
Span die ade dekat bawah

My verdict tentang DD glowing moist cake ni:
Pros:
1) Bila sapu rata je dekat muka sebab die pakai span. Jenis orang yang takde nak brush-brush. Selalu pakai foundation/bb cream pakai tangan je memang comot. Kina la tu. Hahaha
2) Full coverage. Dapat tutup jeragat & jerawat biji2 kecik.
3) Nampak glowing gitu
4) Mesra solat.
5) Ringan.
6) Menarik pada kina ingredient die ada air zam-zam.
7) Lagi suka dd glowing moist cake ni bila compare dengan bb cushion innersfree

Cons:
1) Ada 3 color, Light, Medium & Dark. Color medium agak gelap. Jadi kalau biasa pakai medium baik amek yang color light. Ibu kina pun nak sebab pos sampai ke office die aritu, die lah tukang rasmi. Hahaha. Die pun cakap best pakai tapi agak gelap color tu. Terus order pulak color light satu utk ibu kina.
2) Bekas mungkin boleh upgrade di masa hadapan.

Harga : RM39 sahaja!



Tentang pearl magic lipstick pula. Pearl magic lipstick ni color die ikut warna darah kite. Bestnya lipstick ni die takde plumbum dan tak menghitamkan bibir. Masa dekat U dulu bibir kina tak start menghitam lagi. Lama-lama mula lah. Dulu pakai lipstick maybeline gi kuliah..hahaha..feeling2 moist je. Hahaha. last-last hitam.
Pearl magic lipstick

My verdict tentang Pearl Magic Lipstick ni:
Pros
1) Rasa moist
2) Celek sket je dah naik color
3) Color natural
4) Mesra solat, senang nak travel

Cons
1) Not long lasting

Harga : RM24 sahaja!

Esok gaji kan kan kan? Sape nak try 2 produk ni jangan segan silu boleh la contact Liza. Die pos cepat tau.

Whatsapp: 0172666154
Instagram : Estrella_onlineshop
Facebook : Estrella Muslimah
Butik vendor: Popdonna Bangi Seksyen 9 (Sebelah manjaku atas zoukspa)
Kalau nak COD pun boleh tapi untuk pembelian lebih RM100 di Seremban, Senawang, Port Dickson & Putrajaya. Kina recommend beli lah sakura mask seqy beauty & dd glowing moisst cake tu boleh la mohon COD. Hihi.

Suri rumah yang nak buat dropship cari duit lebih pun boleh contact Liza ni tau.

Ni gambar tempoh hari. Kina pakai 2 menda alah ni je. Tak pakai bedak pun sebab bedak habis. Nampak glowing ke idok? Hahahaha. Baru beli bedak baru semalam. Masuk guardian nak beli pixy tapi terbeli bedak lain pulak.Hahaha. Nanti la review, tak pakai lagi.



2 comments:

Salhah Suhot on October 21, 2015 at 3:10 PM said...

Memang berseri. Hihi

anez zamri on November 16, 2015 at 2:00 PM said...

alamak terpengaruh pulak baca kina review..hehe

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork